Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I práce v předměstské pizzerii může člověku přinést štěstí, přátelství i lásku. Mladý mnichovský architekt Florian má nakročeno k zářné budoucnosti, když jeho kariéru přetne sebevražda jeho nadřízeného. Ukáže se, že firma byla dlouhodobě zadlužená, Florian přichází o svůj luxusní byt a je vedený jako nezaměstnaný. Na pracovním úřadě ho přidělí jako výpomocného číšníka do pizzerie na periferii Mnichova. Architekt zakládající si na své pověsti, luxusu a statutu své práce nechce mít nejprve s novým zaměstnáním nic společného. Obzvláště, když se hned během prvních minut chytne s temperamentním italským vedoucím i jeho starostlivou pomocnicí. Jelikož mu ale nic jiného nezbývá, otráveně přijímá svůj úděl, jehož součástí je i stěhování do panelákového bytu. Nicméně záhy poznává, že výstřední postavy v jeho okolí jsou vlastně sympatické. Velkou zásluhu na tom má jeho nová sousedka, do které se již při prvním setkání zakouká. Německé televizní melodrama, stojící na třech dílčích milostných liniích, otevírá téma sociálních i národnostních předsudků a hledání osobního naplnění bez ohledu na statut zaměstnání či výši platu. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Děj předvídatelný jako facka si žádá barvitějšího zpracování, než kterého se filmu dostalo. 1) Hezký začátek se postupně rozmělňuje do pomalého příběhu s melodramatickým nádechem. 2) Ještěže tu je 31letý charismatický šlechtic, zpěvák a kytarista Max von Thun (architekt Florian). ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Při zadání klíčového slova pizza ve vyhledávači mě vyběhl nemalý seznam filmů honosící se tímto názvem. Posléze, po hlubší analýze daného tématu a možností, jsem navštívil jedno nejmenované české úložiště, kde jsem nalezl verzi ve formátu *AVI. Prost veškeré trémy jsem soubor prachsprostě stáhnul. Čekajíce delší dobu, neb zadarmo se stahuje lépe než za peníze. Následující minuty před projekcí jsem se věnoval vypalování onoho destilátu. Výsledný likér jsem poté ocenil v přehrávači Život je dobrý a byl u toho i strejda Philips. Teď už vícero k filmu. Musím říci, že název německého dramatu / romance je poměrně zavádějící. Nečekejte lovestory o tom kterak pizza našla svoji novou lásku, a místo slaniny a kozího rohu dala přednost marmeládě. Je to příběh ve kterém je pizza s marmeládou až na druhotném místě. Je to o poznání pizzy jako takové, o marmeládě, která i přes svou sladkost nese útrapu života. Vzájemné chuťové propojení poté dává výsledný Eintopf - * * * ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Film Pizza a marmeláda na mě nepůsobil až tak dramatickým dojmem. Je to příběh o několika obyčejných lidech s různým vzděláním, národností a zaměstnáním, kteří žijí v jednom nevalně vyhlížejícím domě. Nosnou postavou je sympatický Florian, který se náhle ocitl bez prostředků k životu a je nucen se do tohoto domu s tisíci satelitními anténami přestěhovat. A tak se postupně přes počáteční projevy nedůvěry poznává s pár obyvateli tohoto domu a já jsem mohla nahlédnout na chvíli do jejich životů i domácností s jejich starostmi a problémy, které jsou pro mnohé z nás možná zcela normální. Na té německé kinematografii, kterou jsem dlouho podceňovala, přece jenom něco bude a na prvotinu Olivera Dieckmanna je to velmi zdařilý snímek. Uvidím jestli mě po téměř tragické Šípkové Růžence překvapí opět něčím tak příjemným. A mám chuť na tu pizzu, vypadala báječně :-) Lepší trojka . ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Wow! Tohle, že je německý film? Těžko uvěřitelné. Oliver Dieckmann si zahrál na Almodóvara a stvořil jedno z největších překvapení poslední doby. Nápadité, se sympatickými herci a líbivou hudbou. Takhle po vůli mi německá tvorba byla naposledy v pilotním filmu Kobry 11. P.S: Také si myslíte, že danliofer mířila i na mě, akorát si neuvědomila, že pro všechny ostatní bude můj komentář oproti jejímu výše? :-) Tedy zatím, samozřejmě! ;-) ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná psychologická sonda podbarvená nádhernou minimalisticku hudbou. Současná německá tvorba je ve velmi dobré formě, jen se to tu veřejně moc neví, což je zřejmé i z komentářů níže. Kdyby byla současná česká tvorba aspoň z půli v tak dobré formě jako ta německá, mohli bychom si vískat... Přála bych oběma hlavním přdstavitelům tohoto filmečku, aby dostali šanci projevit svůj talent v dalších kvalitních snímcích tohoto typu a nevyplácali si ho v TV seriálech... ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama