Reklama

Reklama

Millennium

(seriál)
  • Německo Stieg Larsson: Millennium
všechny plakáty
Akční / Krimi / Mysteriózní
Švédsko / Německo / Norsko / Dánsko, 2010, 9 h (Minutáž: 90 min)

Předloha:

Stieg Larsson (kniha)

Hudba:

Jacob Groth

Hrají:

Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Lena Endre, Sofia Ledarp, Jacob Ericksson, Peter Andersson, Per Oscarsson, Micke Spreitz, Johan Kylén (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Seriál dle knižního bestselleru předčasně zesnulého švédského novináře, aktivisty a autora Stiega Larssona - Millenium (vydány 3 díly, plánováno bylo 10). Sledujeme Lisbeth Salander (Noomi Rapace), mladou inteligentní dívku s fotografickou pamětí, umnou hackerku, asociálního člověka, který si prošel mnohým, a Mikaela Blomkvista (Michael Nyqvist), investigativního novináře magazínu Millennium, jak pronikají do problémů moderní švédské společnosti - násilí na ženách, propojenosti prostituce, politiky, tajné policie, podzemních organizací a současně rozplétáme jejich příběh. Hlas jedince ve společnosti nabývá na síle skrze jednoduché nástroje - pero, mobilní telefon, počítač.
Tento seriál se od tří filmových zpracování Muži, kteří nenávidí ženy, Dívka, která si hrála s ohněm a Dívka, která kopla do vosího hnízda liší komplexností postav a dějových linií. Vysíláno ve švédské TV, vydáno na DVD, blu-ray a nakonec jako kolekce s bonusovým diskem. (Misabarry)

(více)

Recenze (29)

elanista1 

všechny recenze uživatele

Ani knihy som necital, a dokonca som sa rozhodol ze si pozriem rovno predlzene verzie filmov, lebo som vedel, ze ak skuknem filmy, nebude sa mi chciet pozerat serial. Som spokojny. 9 hodin vybornej kriminalky, mnozstvo kladnych, zapornych postav, a hlavne dokonala Lisbeth Salander, ktorej minulost sa casom odkryva a zaver v sudnej sieni je uplne filmove vyvrcholenie, ako pan doktor Teleborian a statny zastupca Ekberg nemohucne sleduju, ako sa im pred ocami ruca domcek z karat. Uz viem, preco mam rad Noomi Repace. 60% casu tu bola vyzorovo odpudiva, ale aj tak ma fascinovala, predviedla skvele herecke predstavenie. ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Výborný krimi seriál, ktorý začal nesmiernou peckou a bohužiaľ postupne k záveru slabol, respektíve sa už len držal v lepšom nadpriemere. Evidentne sa oplatí si prečítať aj knižnú predlohu, ale herci a celkovo sfilmovaná verzia stála za to. Mne osobne chýbal trochu vygradovaný záver a happy-end sa dal čakať. Mysteriózna postava Lisbeth sa pekne postupne odhaľovala a objasňovali sa súvislosti, ale aj tak ostala stále zahalená istou hmlou podivnosti. Takmer za plný počet. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Štyri hviezdy dávam za trilógiu ako takú. Tento seriál je v podstate len o niečo komplexnejší ako filmy, keďže obsahuje nejaké scény navyše, ale nakoľko ich nie je veľa, tak až takú výpovednú hodnotu to nemá. Pokiaľ ste videli filmy, tak tento seriál je už asi zbytočný. Pre fanúšikov knihy to ale môže priniesť ucelenejší obraz. 70 % ()

Pompeius 

všechny recenze uživatele

Chcete koukat na Lisbeth, jak jede na motorce minutu a ne jen dvacet vteřin jako v původním ve filmu? Pak je televizní roztažení původní filmové trilogie pro vás. Pro mne ne. Je to k ničemu. Jen více vaty, žádné prohloubení. Ba naopak. Vystřižení scény, jak Paolo a Miriam Wu uniknou z hořící stodoly (asi aby byl televizní divák více napjatý), mne spíše pohoršilo. Filmy jsou  skvělé (jen ten třetí soudně-dramatický díl až tolik ne), televizní seriál je... televizní seriál. Méně zážitků, více čučení do blba. ()

Bacileus 

všechny recenze uživatele

Filmy miluju nadevše, ale při sledování prvního a druhého dílu jsem přímo uchcával blahem. Mám depresi z toho, že nemohu nikde sehnat další čtyři díly s českým dabingem. Já je prostě musím vidět.... ()

nikolajevic 

všechny recenze uživatele

velmi dobra seria, kazdy diel je spracovany v dvoch 90minutovych castiach. v jednotke spozname hlavne postavy ktore sa snazia objasnit zahadu zmiznutia mladej zeny z bohatej rodiny; dvojka je o lisbeth a jej minulosti; trojka o podivnej tajnej skupine a obhajobe lisbeth pred sudom. postavy su sympaticke a tak nieje problem zhltnut tych 9 hodin za den ci dva. velka skoda ze larsson nestihol napisat aj dalsie planovane diely. ()

Reklama

Reklama