Reklama

Reklama

Millennium

(seriál)
  • Německo Stieg Larsson: Millennium
všechny plakáty
Akční / Krimi / Mysteriózní
Švédsko / Německo / Norsko / Dánsko, 2010, 9 h (Minutáž: 90 min)

Předloha:

Stieg Larsson (kniha)

Hudba:

Jacob Groth

Hrají:

Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Lena Endre, Sofia Ledarp, Jacob Ericksson, Peter Andersson, Per Oscarsson, Micke Spreitz, Johan Kylén (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Seriál dle knižního bestselleru předčasně zesnulého švédského novináře, aktivisty a autora Stiega Larssona - Millenium (vydány 3 díly, plánováno bylo 10). Sledujeme Lisbeth Salander (Noomi Rapace), mladou inteligentní dívku s fotografickou pamětí, umnou hackerku, asociálního člověka, který si prošel mnohým, a Mikaela Blomkvista (Michael Nyqvist), investigativního novináře magazínu Millennium, jak pronikají do problémů moderní švédské společnosti - násilí na ženách, propojenosti prostituce, politiky, tajné policie, podzemních organizací a současně rozplétáme jejich příběh. Hlas jedince ve společnosti nabývá na síle skrze jednoduché nástroje - pero, mobilní telefon, počítač.
Tento seriál se od tří filmových zpracování Muži, kteří nenávidí ženy, Dívka, která si hrála s ohněm a Dívka, která kopla do vosího hnízda liší komplexností postav a dějových linií. Vysíláno ve švédské TV, vydáno na DVD, blu-ray a nakonec jako kolekce s bonusovým diskem. (Misabarry)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Millenium bylo spisovatelem původně plánováno jako desetidilná sbírka.Jeho smrt v roce 2004 přerušila plány. Po nalezení rozepsaných pokračování s pořadovými čísly 5 a 6 na trilogii navázal švédský spisovatel Lagergrantze. (bohhous22)
  • Seriál je rozšířená verze filmové trilogie doplněná o některé vystřihané scény. (IQ Tiqe)
  • Hudba k trilogii byla nahrána v Bratislavě za 4 dny. Notový zápis pro orchestr vážil 33 kg. Orchestr dirigoval Alan Wilson, který již spolupracoval například na filmech Ospalá díra (1999), Mlčení jehňátek (1991) nebo Dogville (2003). (Misabarry)

Reklama

Reklama