Reklama

Reklama

Biblické rány

(seriál)
  • Česko Deset biblických morových ran (více)
Německo, 2009, 3x45 (2x52) min

Obsahy(1)

Dokáží odborníci ochránit vodstva jako biosystém a zdroj potravy? Kdysi lidé o velkých pohromách tvrdili, že to jsou "boží metly" či "boží rány". Dnes jim říkáme přírodní katastrofy. Přitom jde o jedno a totéž. Biblické pohromy se totiž vracejí. V Bibli se píše, že už před třemi tisíci pěti sty lety ztrpčovaly lidem život jedovaté vodní mikroorganismy: otravovaly pitnou vodu, způsobily hromadný úhyn ryb a vytvářely smrduté stoky. Tyto jevy jsou důsledkem činnosti člověka, dnes je to industrializace a globalizace, a to i přes technický pokrok a vědecké poznatky. Výzkumníci a přemýšliví ochránci přírody to proto neberou na lehkou váhu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

dmk 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto dokumentu jsem dlouho vyčkával než jsem se rozhodl napsat tento komentář. Dokument(zvláště závěr, nicméně celkově byl nadprůměrný)mě svým obsahem natolik fascinoval, že jsem musel chvíli počkat než toto nadšení opadne, abych zhodnotil i ostatní prvky dokumentu. A i ty jsou na vysoké úrovni. ()

Elmira 

všechny recenze uživatele

Tento dokument pojednává ve svých třech dílech o 10 božích ranách, které seslal Bůh na Egypt v době, kdy Izraelity vedl Mojžíš. Moc pěkně vysvětleno pomocí moderních vědeckých metod, jak k těmto božím ranám asi došlo. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama