Reklama

Reklama

Ha-Trempist

  • angličtina The Hitch Hiker (více)
Trailer
Izrael, 1972, 95 min

Režie:

Amos Sefer

Scénář:

Amos Sefer

Hrají:

Shmuel Wolf
(další profese)

Obsahy(1)

Svoboda, absence jakýchkoliv pravidel, volná láska. Tak nějak může vyhlížet ráj podle hippies.
Vietnamský veterán, Newyorčan Mike přilétá do Izraele, aby tu hledal krásné ženy a zemi zaslíbenou, v níž by mohl žít jako svobodný člověk. Jak takový vrchol civilizace vypadá a kam až může vést, vypráví tento po dlouhá léta v archívech ztracený film. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

elminique 

všechny recenze uživatele

Tento film má jedinú šancu v kategórii "tak zlé až je to dobré", no mňa iba otravoval. Rozhodne nepozerať sám a bez alkoholu. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Psychedelická hippie fantasie se mění v noční můru a primitivní instinkty zvítězí nad volnou láskou. Absurdní, neuměle deklamované dialogy spolu se zmatenými symbolickými scénkami zvýrazňují neschopnost tvůrců a jsou chvílemi směšně a chvílemi nudící. Jeden z nejhorších izraelských filmů se odstupem čtyřiceti let stal kultovní klasikou půlnočních promítání. ()

Reklama

Utnapishtim 

všechny recenze uživatele

I want to be a hippie, I want to be a hippie, I want to be a hippie and I want to get stoned. I want to be a wonder way guy to leave home. I want to be a hippie and I want to get stoned. I want to be a wonder way guy to leave home. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Během natáčení bylo ublíženo jednomu zvířeti, a to ovečce. Dobrý paradox, já jako známý odpůrce hippísáků sleduju film o hippísákovi. Proč měl někdo potřebu tohle natočit, a teď po letech zdigitalizovat a vydat, nepochopím. Některé scény jsou absolutně katastrofální, asi jako ochotníci z Horní Rožínky, kteří se pokouší o Shakespeara, ale mají dialogy od Havla. Potěší holky, které během rvačky odloží plavky a jejich neopálená místa tak pěkně vyniknou. Není to ani jeden z uvedených žánrů, jedná se o jakousi parodickou psedokatastrofickou zkazku vedoucí od údajného vrcholu civilizace (fůj hippíes) až někam k pravěku. To je šleha, vážení. ()

Reklama

Reklama