Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 647)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem se tesil a nakonec docela zklamani. Sanders proste neni natolik zkusenej, aby to zvlad ukocirovat a pritom tu byl velkej potencial. Naprosto dostacujici pribeh, kterej funguje jako moderni verze pohadky, ale i jako misty drsnejsi fantasy. Do toho banda super hercu v cele se sympatakem Hemsworthem a zaporackou Theron a vlastne vsichni trpaslici jsou nejaky znamy xichti. Jedina otravna tu je ocekavane Stewart, ktera ma k "v zemi zdejsi ze vsech nejkrasnejsi" sakra daleko, vetsinu casu to je proste smudla se svym klasickym zhuleneckym vyrazem a gigantickejma prednima zubama. Prvni problem je, ze je film dost roztahanej, ackoliv tu je akce dost (i kdyz nektery sceny jsou vykradeny ze znamejsich fantasy), proste to nedokaze strhnout nebo nejak vic napnout. Dalsi problem je, ze spousta vsemoznejch priserek, co tu je zlehka ukazana, neni vubec vyuzita, rubou se tu vlastne jen lidi. Ne ze by to bylo nejak hrozny, proste solidni fantasy se super trikama, ale trailer sliboval daleko vetsi pecku. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Zrcadlo, zrcadlo, copak jsi úplně blbé ?! Charlize Theron je ta nejkrásnější, Bel-chci říct Sněhurka, je prkno, mysliv-chci říct Lovec, je bezdomovecká verze Thora se sekerou a trpaslíc-chci říct.. oni to jsou vlastně trpaslící, tak nic. Trpaslíci tu jsou tak 5 minut a na jejich casting bych řekl, že tu někdo dost promrhal talentem. Přesto to je ve spoustě momentů dost cool na to, abych si to někdy pustil znova. A především, Charlize Theron je ta nejkrásnější ! ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pokud by měla Kristen v roli Sněhurky podat přesvědčivý herecký výkon, musela by strávit v kómatu po požití otrávené malvice celý film. Pokud chtěli tvůrci milostný trojúhelník, neměli geometrickým pravidlům navzdory udělat všechny úhly tupé. A pokud bych to chtěla já prohlásit za filmovou loupež století, neměl by se psát teprve rok 2012, ale pokud se Mayové nesekli, se vzpomínkou na políčko po políčku vykradené scény z Nekonečného příběhu, Legendy a Princezny Mononoke to slavnostně prohlašuji. ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší film roku. Naprosto tragická verze Sněhurky a sedmi prcajzlíků, jejichž naprostou stupiditu nezachraňuje ani ohrané klišé: "je to přece pohádka". To, co je ve filmu změněné o proti původní (a hezké) verzi, je na něm taky to nejhorší a nejtrapnější (bojující trpaslíci, vojenský velitel Sněhurka atd.). Neomlouvejte mě, ale tak otřesný výkon jako podala ta beztalentní kráva Stewart, ten jsem snad ještě v žádném jiném áčkovém filmu neviděl. Pominu-li fakt, že je hnusná jak noc a při castingu se musela porota kurevsky snažit, aby do filmu nasrala ty nejhnusnější ženský, které jí na něj přišly, aby vedle nich tato herecká a vzhledová nicka vypadala nádherně, zůstane mi naprosto odpudivý výkon, ze kterého si pamatuju jen ty dvě bílé orbitky v její hubě, kterou permanentně otevírala s přesvědčením, jak je u toho děsně sexy. Pokud si někdo představuje pod pojmem herectví to, že se bude radovat, milovat, smutnit, hecovat armádu a umírat jedním a tím samým výrazem v ksichtě, tak bych mu nenabídl ani štěk v pornu, natož v profesionálním filmu. Když pak daný protagonista promluví a zní jak umírající myš, tak bych ho nenechal dělat ani kulisáka. No a tady ta naprosto dementní herečka, co musí kouřit režiséra aby si vůbec zahrála, hraje rovnou hlavní roli a je snad v 95% stopáže, takže stahuje celý film do hnoje, kam mimochodem právoplatně patří i bez ní. 10% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když se dolar sejde s dostatečným množstvím svých bratrů, tak se z obyčejné pohádky může stát velkolepá podívaná s opancéřovanou Sněhurkou, militantními trpaslíky a několika obživlými nesmysly. Na mne to tedy nijak zvlášť nefungovalo - zejména kvůli obsazení hlavních figur. Kristen Stewart totiž v sobě má cosi, co by chlapa mohlo zajímat, ale Sněhurčina nevinnost to rozhodně není. Lovec ani William také nenabízejí nic zajímavého, tedy kromě svých bojovných leč křehkých duší a tak v záplavě různobarevné šedi jednoznačně vítězí vynikající macecha, kvůli níž tento snímek nebude z mé strany proklet, ale pouze shovívavě uložen do temnot zapomnění. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Opak Singhovy Sněhurky. Snaha zalíbit se na úkor obsahu a smyslu. Prázdný film plný samoúčelně krásných scén (královna se koupe v mléce, pojďme si pohladit jelena), bez jakéhokoliv potenciálu. Krom nadržené Belly, která prostě není dobrá, to ale jistí obsazení. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo, narodila se Sněhurka, kterou pak drželi ve věži a ona z toho byla trochu zfetlá. Ale to nevadí, protože trpaslíci ji dovedli do světa Mononoke. A pak dostala jablkem, nato polibek, pak druhý, pak se probrala, zařvala na lidi a jelo se. Nechápu, proč natáčejí druhý díl. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Film, který má problém s propojením děje a občas trochu hloupějším scénářem, vynahrazuje to ale spoustou jiných věcí. Daří se mu vystoupit ze stínu předlohy, kterou používá jen jako pozadí a servíruje velmi soběstačnou fantasy, jejíž jednotlivé prvky možná nejsou z nejoriginálnějších, dohromady ale šlapou výborně. Fungují magické momenty, fungují nečekané zvraty, funguje akce, fungují postavy a dokonce i motivy na pozadí (incest, nenaplněný vztah Lovce a Sněhurky...). Škoda těžkopádné první poloviny.. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Oproti preplácanému a nejasnému Mirror, Mirror oceňujem jasný smer tvorcov natočiť veľkolepú temnú fantasy (konečne bez detí v hl. úlohách). Po všetkých tých detských dobrodružstvách je to ako balzam na dušu. Veď okrem trilógie Pána prsteňov tu takmer nič dospelejšie ani nebolo (čo je na počudovanie). Charlize Theron filmu jasne vládne, efekty, výprava, vizuál dobré a k tomu ponurá atmosféra. Celé to však malo byť podstatne dynamickejšie a kratšie. Takto to v niektorých momentoch nepekne nudilo. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

To nejzajímavější se ve Sněhurce a lovci odehrává v rovině genderu. Skrze Ravennu (až příliš krásná Charlize Theron) film zdůrazňuje největší ženskou zbraň a zároveň její největší trauma: dokonalý vzhled a strach po zestárnutí (a ztracení ceny). Ravenna je představena jako věčná poutnice svádějící mocné muže, kteří jsou pak bezbranní v jejím náručí připraveni o svůj majetek a život, přičemž Královna si trvanlivost svého statusu samozřejmě zajišťuje systematickým likvidováním konkurence. Sněhurka se sice oproti klasické pohádce ocitá v emancipovanější roli, ale tato má nakonec podobu maskulinního jednání - Sněhurka se stává vojevůdkyní armády v asexuálním brnění a ztrácí jakékoli atributy ženskosti. Film tedy prezentuje falešné dilema mezi ultimátní vnějškovou krásou a mužskou dominancí v ženském podání, přičemž zdravé vyjádření feminní sexuality jako by neznal. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Brát za klad, že jsem čekal daleko horší břečku nejde brát na druhou stranu za klad. Zcela upřímně: Kristen je přímo tragická jak co do vzhledu, tak do herectví, v čemž jí zdatně sekunduje většina pěšců na šachovnici s čestnou výjimkou Charlize Theron, která si u mě notně zachraňuje reputaci po svým výstupu v Prometheovi a je jednou z mála světlých stránek útoku temnoty na diváka. Pokusy o temný vyznění, osudovost a vůbec dospělost jdou do kytek díky ořezanému prostředí, postavám a vztahům. Dialogy jsou nejtragičtější ze všeho, tak nevěrohodný a nepasující věty aby člověk pohledal, a čím více to má vyznít osudově, citově nebo motivačně, tím hůř. I přes to, že film má relativně slušnou délku, která by dávala dostatečný prostor k rozvinutí děje, prostředí i charakterů, je do příběhu implementováno přehršel nelogických zkratek. Například přesně víme, v který vesnici se Sněguračka objeví a hledáme jí tak, že neobklíčíme neprodyšně vesnici a neprohledáváme, ale prostě to zapálíme a schválně co to udělá. O náboru lučištníků do temný armády ani nemluvě, dyk se jim tam může přihlásit každý princ bojující za svobodu. Sněguračka si opatří hřebíček přesně na čas, koníčka má náhodou připravenýho hezky u žumpičky a tak dále. Něco z toho by se dalo odpustit v pohádce (rozhodně ne všechno), ale tohle se tváří jakože hrozně vážně a dospěle. Akční stránka je tragická, nepřehledná a zkratkovitá, i když na druhou stranu oceňuju, že mi Sněguračku nakonec coby Conana the Barbariana nenutěj a její akční vložka se omezí víceméně na "holka s holkou". No ale to nejhorší. Kde je kurva romantika? Aspoň trochu? Ne, to neni potřeba, dneska máme velký holky, co si s trůnem věděj rady samy, jsou nezávislý a uklízet po trpaslících už je nikdo nemůže nutit. Kdyby aspoň tohle bylo jak má, snad bych se slitoval a třetí hvězdu přihodil. Ale jeden pusanec od Thora to nezachrání, člověk tam ani trochu necejtí něco jako vřelej cit, něco, co by mu způsobilo radost, že nám ta holka eště bude chvíli žít. Kdepak, jestli alternativní Sněhurka, tak v podání Ivana Mládka. Update: A též Tristana, za což velice děkuji uživatelce Jezinka.Jezinka. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Silný rozjezd, unylý fantasy prostředek v lese opájející se kouzelnými tvory a vykrádající PÁNA PRSTENů a trochu chudé finále. To celé zabalené do parádního vizuálu a s velmi kvalitní záporáčkou. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Vcelku lze uznat, že se tvůrci docela přiblížili zdařilému převodu z pohádky na fantasy, ale to je tak zhruba všechno, co jsem jako amatérský kritik schopen uznat. Pravdou je, že si zde pomáhají vším možným, co lze vysledovat v jiných fantasy a historických filmech a vlastně i pohádkách. Takové berličky jim ale ty nohy nakonec spíše podkopávají. Úplnou dorážkou, úplnou chybou, co film naprosto deklasuje, je jedna velká nelogičnost, totiž zrcadlo pravdy, které lže jako Paroubek v Otázkách Václava Moravce. 1. Tvrdí, že královna je nejkrásnější na světě, přitom ve filmu najdeme mnohem hezčí bytosti. 2. Pak najednou z ničeho nic tvrdí, že nejhezčí je Sněhurka, která záhadným způsobem zkrásněla přes noc, byť byla držena v izolaci, hladovění a vůbec krutých podmínkách, to za a) a za b) ta, kterou ztvárnila Kristen Stewart, jež vypadá jako nějaký ušatý kluk se zuby jak králíček, navíc, přátelé, přiznejme si to, mírně šilhá! A pakliže ještě vezmeme tělo obstarožní Charlize Theron jako takové za vzor středověké krásy, ten půlčík Sněhurka ji prostě nepřekoná ani v nejmenším. To zrcadlo nám zkrátka lže. A filmaři též, chtějí-li nám nakukat, že děcko, které je drženo ve středověku mnoho let v naprosté izolaci, že se dokáže přes noc adaptovat a bez úhony přežít v drsné přírodě a v kruté době. Neslýchané. Ale k čertu s tím. Je to přece fantasy, to asi znamená, že představivosti se meze nekladou a hledejme krásu a mystično i tam, kde není. Třeba je to tím, že je obdařena nějakou tou tajemnou životodárnou mocí, to prý i zlepšuje myšlení… Lovec a partička trpajzlíků je něco, čemu měli dát tvůrci větší prostor spíše, než té prázdné igelitce z Lidlu Kristen Stewartové. Totiž, ten lovec se celou dobu tváří, jakoby se té Stewartové úplně štítil (a já se mu nedivím), že je z ní celej hin zkrátka nelze jen tak zahrát, to by snad nezvládl ani Rudolf Huršínský. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdy si současní autoři fantasy filmů uvědomí, že ke kvalitě (úspěchu se to bohužel netýká) není zapotřebí milión digitálních efektů, kopírování úspěšného či hvězdy z pochybných romancí, kterým jde hraní jak upírovi chytání bronzu v soláriu, nýbrž prostinká to věc zvaná Příběh.. Po proslovu Sněhurky z Arku k poddaným jsem utřel studený pot z čela a až k samému konci čekal jak na trní, komu bude patřit její srdce, klín i pokladnice. A ejhle! V této čarokrásné planosti šlo o milostný kosočtverec (ano, přesně ten, co si myslíte) a anemická princezna ve skutečnosti miluje bílého jelena, co mu z hlavy roste osika, neb pohled na něj jevil se láskou nejvíce naplněn. Ona zoofilie přece není tak hrozná a když se líbají mrtví, je pak dovoleno cokoliv. Ostatně, kdo ví, co jiného s ní Lovec dělal, když tam nebyla kamera.. Jinak krajně nesouhlasím s obviňováním zrcadla, že nemá vkus, že vlivem přehnané konzumace čističe Okena vidí rozmazaně či že by mělo navštívit očního lékaře. Vždyť ten gong z Indiana Jonese a Chrámu zkázy, co se při verdiktu mění na T-1000, nehodnotil krásu pouze vizuální, ale i tu nejdůležitější, po které se co svět světem stojí nejvíce prahne a touží - krásu vnitřní. Cha! A teď tu o Perníkové chaloupce… ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.4/10] | me: Dosť nesúrodá záležitosť plná momentov, ktoré samé o sebe zapôsobia nejakou tou akciou resp. efektom, ale v celkovom výsledku netvoria príbeh, ... práve naopak - fungujú ako samostatné jednotky, čo je samozrejme na škodu. Príbeh ako taký je triviálny a samotné vyvrcholenie neprináša vôbec nič zaujímavé. Čo stojí (už okrem spomínaných efektov a nejakej tej akcie) za povšimnutie sú Kristen Stewart a Charlize Theron, ktoré svojimi ženskými spôsobmi zosobňujú strany dobra a zla. Is there no end to your power and beauty? ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Hafo pěkných obrázků... a totální vyprázdněnost. Nemá to žádný výraz, je to nesnesitelně dlouhé a nefunguje to ani jako pohádka, akční drama či fantasy. Některé dialogy raději neslyšet, některé dějové berličky nevidět. P.S. Stewart je pořád unylou Bellou z Twilightu, show si pro sebe krade smrtonosně dokonalá Charlize "Young Adult" Theron, dávající zapomenout na vyčpělou Tarsemovu Robertsovou. Jinak ale Indovu Sněhurku beru zpětně na milost... 50% ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Skvělá fantasy, která tu už nebyla roky! Byť Sanders značně čerpá z Pána prstenů (epická hudba, kamerové jízdy), spektrem barev a mizanscénou (dekorace, kostýmy, interiéry) zase z Tima Burtona, dokáže do nekonvenčního světa zlodějských násilnických trpaslíků, křesťanky Sněhurky s mečem, lovce-notorika a traumatizované čarodejnice (s naznačenými incestními tendencemi) dokonale vtáhnout. A nechte si ty neutuchající chvály na fyzickou krásu Theronové. Taky nepíšu, že bych chtěla, aby mě Hemsworth... :p. [Kino, originální znění, titulky] ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Při vstupu do kina by měli dávat otrávené jablko v případě, kdybyste chtěli mít za sebou filmu dřív, než skončí. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Snaha podobat se Pánu prstenů na jednu stranu chválihodná, no při absenci zajímavějšího a hlavně méně tupého scénáře a mytologického podhoubí to vyznívá naprázdno. Kristen neuráží, ale Sněhurku bych si typově představoval zcela jinak, Charlize je démonicky krásná, ale neměli se její postavě snažit vtlačit nějakou tragédii, to spolu s jejím koncem k celkovému konceptu zcela nesedí. Trpaslíci zbyteční a otravní, princ pramálo využitý, nejvíce jsem si tak užíval Thorův chraplák. Když přidám plusové body za snahu zasadit pohádku do opravdu temného, hnusného, špinavého světa a za efektní bitvy, a odeberu body za Johanku (včetně a hlavně za modlitbu ve vězení ??) a podivné a slepé zrcadlo, vychází mi pěkné tři. Má to ale potenciál a těším se na rozvíjení světa. ()

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama