Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 647)

Hild 

všechny recenze uživatele

Hodně záleží na přístupu diváka k filmu, co vlastně od filmu čeká, trailery totiž lehce lhaly. Pokud čekáte velké a hlavně dospělé fantasy, které se alespoň trochu bude snažit přiblížit k epičnosti Pána prstenů, patrně budete zklamaní. Scénář nepatří mezi to nejlepší, spousta zbytečně natahovaných pasáží, místy film působí, jako by měl tři hodiny. U trpaslíků jsem taky nezaznamenala významnější úlohu. Ve filmu mi pak nejvíce chyběl nějaký velkolepý moment, který by mě vyloženě zařezal do sedačky a nutil mě vyslovit slovo "wow", postrádá větší gradaci, závěrečná bitva skončí prakticky tak rychle, jak začala. Sněhurka a lovec je tak stále více pohádkou než dospělou fantasy a pokud divák k tomu i takto přistoupí, tak ho film může potěšit. Natočené je to pěkně, vizuální stránka je skvělá, efekty taky, nádherná hudba Jamese Newtona Howarda a parádní herecké obsazení. Charlize Theron si svou postavu užívá nejvíce, to Kristen Stewart mají ze všech zúčastněných scénáristé rádi patrně nejméně. Nezastírám mírné zklamání při odchodu z kina, ale jako pohádka to byla pěkná. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak ako v Mirror, Mirror som sa obával Julii Roberts, tu zas Kristen Stewart. Pravdou však je, že v priebehu filmu sa mi dosť zapáčila i keď Charlize je trieda. Hemsworth tiež OK ale princ KO. Inak samostatný film parádna hororová rozprávková fantasy akú som si už dávno prial, neviem čo tu každý reptá na vykrádanie scén ako keby sme tu každý rok mali podobne kvalitnú fantasy a na nepodarený scenár, ja som práveže až po dlhom čase narazil v kine na film ktorý mal aj slušný dej (čo sa o predchádzajúcich kino návštev nedá povedať: Wrath of the Titans, The Dictator). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bejt já to osmiletý dítě v kině, vemu nohy na ramena při prvním hysterickém záchvatu Charlize Theron. U scény, kdy Stewart uteče do Temného lesa, bych pak rovnou vypustil duši... Takže rodiče, bacha. Tahle Sněhurka by totiž klidně mohla být od osmnácti. A ne, porno to není. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nedávna Snehulienka s J. Roberts je presným opakom tohto filmu. Tam bol humor a film plný farieb, tu zase temná fantasy atmosféra a úžasná dobrodružná jazda. Ch. Theron bola opäť parádna voľba(valcuje kočka) a ako jedna z mála, každým filmom potvrdzuje nielen krásu, ale hlavne nesmierny herecký talent. Film ma bez problémov vtiahol do deja a ja som sa nechal unášať krásne temným rozprávkovým príbehom. Aj keď asi neexistuje nikto, kto by príbeh o Snehulienke nepoznal, tvorcovia to dokázali oživiť postavou lovca. Aby som pravdu povedal, už dávno som nemal pri sledovaní filmovej rozprávky tak dobrý pocit. Občas som chcel, aby bol film ešte temnejší. Topiaci sa biely kôň v bažinách ma dostal a práve tie posledné, nervy drásajúce sekundy mi tam chýbali. Z mojej strany veľká spokojnosť, vždy som mal pre filmové rozprávky slabosť, hlavne české a slovenské, no tie časy sú preč. Nedá mi nespomenúť...Vážne si všetci tvorcovia mysleli, že K. Stewart je krajšia ako Ch. Theron? Asi som škuľavý...80%. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Audiovisuální slast aneb tak nějak to mělo opravdu být! I když Kristen měla mít méně kruhů pod očima a méně vyzývavé uši, zastoupila roli Sněhurky nad moje očekávání. Opravdu celé obsazení tak nějak hrálo, Cherlize byla samozřejmě nejdokonalejší, ale i přes její výrazný glanz vše hrálo jak na drátkách. A na závěr ještě jednou, fantasy triky byly opravdu úchvatné. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak ono to bude mít i další díl(y) :( Samozřejmě jsem naštvanej, nečekal jsem kdovíjaké veledílo, ale na film který má docela solidní zdejší hodnocení jsem přecejen určité požadavky měl. Bohužel jsem dostal upravený příběh o Sněhurce, alá Pán Prstenů notně zapáchající Twilight syndromem. Film nemůžou zachránit ani výborné triky nebo Charlize (mimochodem královna je mnohem hezčí než ušklíbená Kristen Stewart). Tady něco prostě nehraje. Považovat Kristen za dobrou herečku je stejně troufalé jako hledat rozum v našem parlamentu. Rupert Sanders je v mých očích od nynějška považován za pózera. Na závěr si ještě rýpnu do faktu že Sněhurka a lovec má například lepší hodnocení než nový Robin Hood. A prakticky stejné jako Království nebeské. Je s podivem jak málo někdy stačí ke štěstí českému divákovi...... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Další fantasy béčko, co vyfasovalo áčkovej rozpočet a ani v nejmenším ho nedokáže využít, protože scénář je na pytel a v hlavní roli je Kristen Stewart, kterou jsem defacto viděl v hlavní roli poprvé, aniž by daný film byla bohapustá debilnost (stmívání), ale tady se fakt tváří neustále pořád jako vymletá nutrie po lobotomii a takové cgi víly, co mají pět centimetrů a ve filmu jsou cca minutu předvedou za těch několik desetisekund třikrát víc hereckých kreací. ___ Tak, uf, to by bylo, ulevit jsem si musel. A co dál? Dál je to jen a pouze průměrný film s podprůměrným scénářem a herci, kteří se zrovna moc nesnaží (mimo výše zmíněnou) a zároveň tu není jediná zapamatovatelná scéna, která by byla opravdu dobrá, mimo té, kterou nějaký podělaný prznitel obšlehl z Princezny Mononoke (a na tu se nesahá! Kurník fix). Druhý díl? Děkuju, nechci, pokud to bude takhle (pod)průměrné, dějově tupé a akčně bezpohlavní, jako tudlecto. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Johanka z Arku docela fajnově dobyla hrad pana Disneyho a hraběnky Báthory. Bavilo mě, že trpaslíci zpívali falešně a neuměli hrát na nástroje. Bavilo mě objevovat obrazy a motivy z kreslené předlohy, umě zasazené do nového, temně potrhlého kabátu. Motivace se vydařilo sestavit tak, aby se ztrátou pohádkové naivity zůstal námět funkční. Za to dík. Od půlky to začíná být nuda. Za to nedík. Proč je většina fantasy ve stylu road movie mi ale zůstává záhadou. Asi napíšu vlastní knihu, kde se hlavní hrdinové nehnou z města. Nebo uličky. Sklepa. Taky bych do budoucna ocenil kladného hrdinu, který rozdrtí temného a šíleně geniálního nepřítele svou vlastní genialitou a vůbec tím, že je lepším. Ta síla náhody květinově naivních sil dobra mě trápí. Ještě že ji lovec dal z ničeho nic v lese rychlokurz práce s dýkou, no. Už jsem říkal, že napíšu vlastní fantasy knihu, kde takový hrdina bude..? ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Asi už nespočítám, kolik večerů jsem trávila snahou vykřesat v sobě alespoň mrňavou jiskřičku zájmu o osud princezny Kolozubky Ušaté a neusnout při tom. Všechno marné, tak po třech týdnech přerušovaného sledování jsem prostě začala vlažně držet palce královně Čárlíze, ale ani to k lepšímu zážitku nepomohlo. Pokusím se raději tuhle vysokorozpočtovou eintopf pohádku vytěsnit z paměti, obávám se však, že ještě dlouho budu mít před očima Sněhurčiny konstantně vyceněné dva zuby a v uších mi bude znít její (de)motivační hysterický projev. Já teda netuším, jak umí Kristen hřímat v originále, ale český dabing stál celkově za kočičí hovno. Pokud jste stejně jako já zůstávali u obrazovky až do závěrečných titulků jen kvůli pohledu na švédskou trojku (nebo desítku i s trpaslíkama?), budete tvůrce proklínat dvojnásobně - scénář od řešení nadměrného množství nápadníků zbaběle couvne... snad to probohy nejsou otevřená vrata pro pokračování!? Už jsem s tímhle filmem strávila přemíru času a spousta zdejších kapacit dojmy shrnula i za mě: namátkou Gilmour93, verbal, Shaqualyck, Driss, Faidra... a takhle by se mezi těmi méně spokojenými dalo ještě chvíli pokračovat. 50% za obstojné efekty, ponurou atmosféru a hudbu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud snad někdo čekal originální příběh, musel být mírně řečeno naivní. Tak jak známe Sněhurku už od dob bratří Grimmů, hlavní její motiv zůstává i nadále: touha po kráse, nesmrtelnosti a moci prezentovaná jako střet mladé a statečné dívky se stárnoucí krutou královnou. Jiný příběh by už nebyl o Sněhurce. Film výrazně čerpá z klasické animované verze W.Disneye, což mne potěšilo. Temný burtonovský les si v ničem nezadá s kreslenou předlohou; je zlý, strašidelný a i na oživlé pařáty stromů dojde! Ch.Theron je svůdně děsivá, snad jen kostýmy mohly být o něco temnější (havraní jí ale sluší). Trochu jsem měl problém s trpaslíky, ale dobře, že je nehráli liliputi. Lesní útočiště s bílým jelenem (Princezna Mononoke...)bylo kouzelné! Vizuální stránka je vůbec nejsilnější částí filmu, i když chvílemi máte pocit, že jste se propadli do Pána prstenů (především putování krajinami a letecké záběry postav) - a to je dobře, jelikož LOTR nasadil laťku, kterou netřeba podlézat. Více bojů a krve by jistě posunulo příběh dál do dark fantasy, ale vidět tohle jako dítě v kině, nu, noční můry by si zařádily. Snad jen královna mohla skončit krutěji (u bří. Grimmů si musí nazout železné střevíce rozpálené do běla a tancovat, dokud nepadne mrtvá). Snímek mě nezklamal. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Game of Thrones meets Twilight meets Thor meets Lord of the Rings meets Narnie meets Once Upon a Time. A máme tady fantasticky laděnou akční "pohádku" s topovým obsazením, dalo by se říct nadprůměrnými efekty a Florence + The Machine na konci! __ Trošku ubrat stopáž. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Je to dost na hraně, jsou to spíš slabší 4 hvězdičky, ke kterým jsem se nakonec přiklonil vzhledem k celkovému dojmu z filmu a především proto, že jsem si sledování Sněhurky a lovce nadmíru užil a to hlavně v určitých pasážích, protože co si budeme namlouvat, jsou tam i slabší (zdlouhavější) momenty, kdy film začne ztrácet, aby to v závěru zase pořádně rozjel. Oceňuju skvělý bojový scény, chytlavou první polovinu a závěr, hudbu a efekty, slabší mi naopak přišla zhruba třetí čtvrtina filmu, kdy se na scénu dostaly trpaslíci. Celkově jsem si film užil víc než dost a určitě se na něj někdy podívám znova. 70% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Sněhurka a lovec je takové pěkné nic s podbízivou estetikou silně evokující filmy studia Ghibli. Obzvláště scenérie a tvorové z „útočiště“ nápadně připomínají něco co už jsem viděl v Naušice, Laputě nebo Princezně Mononoke. Díky pěkným kulisám, dobře zpracovaným efektům a svižnému videoklipovitému provedení se na film dobře dívá, ale vzhledem k velmi povrchnímu scénáři není jediný důvod se na film dívat vícekrát. Herecká omladina je tak trošku jalová, ale taková Charlize Theron zase hraje až zbytečně moc dramaticky na to jaká blbůstka film vlastně je. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Slabé, očekávatelné, typicky americky zkur....! Nehledě k tomu, že Kirsten Stewart hraje příšerně, přehrává a není hezká.! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Fanoušci Kristen Stewart: Tohle prosím nečtěte! Obsadit do role holku, která má přední zoubky jak králíček azurit, nebo si je spíš zapomněla vyndat z upírského Stmívání... nevím, mě tam prostě jako křehká dívenka nepasovala. Do Stmívání se hodila, to jo, ale jako Sněhurka? Tam bych si dokázal představit jiné holčiny, bohužel já nepovažuji Kristen Stewart za nejkrásnější :-) Pro mě je to normální holka, která sice hezká je, ale nemá takové "proporce", aby hrála princezničky ve věži. Trol a víly, byl skvělý doplněk a to doslova. Jedna scénka a už se po zbytek filmu neukázali. Bral bych to, kdyby se potřeboval vyplnit čas, ale tohle trvalo dvě hodiny, tak si to mohli odpustit. Já bych ale nic neměnil a trolík byl příjemné překvapení. Zase abych tady tolik nekritizoval tak musím říct, že tahle podoba Sněhurčího příběhu se mi hodně zamlouvala. Příjemné tajemné zpracování, do toho epická hudba od pana Howarda. Pěkně vyfintěná záporňačka a milí trpaslíci. Když se do toho vrazí spousta peněz, tak i otřepaný příběh může najít v dnešním světě nové kouzlo a myslím si, že několik příznivců dokáže tato Sněhurka lapit. Pro mě lepší trojka z pěti. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Zrcadlo, zrcadlo.. řekni mi, proč? Těšila jsem se na temnou fantasy pohádku, ale místo toho jsem dostala film, který je sice po vizuální stránce naprosto strhující - kostýmy, make-up, kouzla,.. ale půl filmu prochodí Sněhurka s lovcem po lese, čtvrtku filmu lovec prochlastá a zbytek filmu by měla tvořit ta akce - která mi tam bohužel chybí. Kristen Stewart mi jako herečka nevadí, ale tady režisér opravdu šlápl vedle.. mám takové podezření, že si jí vybral jen proto, aby jí mohl svést :D obzvlášť, když naproti ní je královna Charlize Theron, která podává neuvěřitelně dramatický výkon. Prostě a jednoduše to je film, který stačí vidět jen jednou. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Scenárista Evan Daugherty sa veľmi nesnažil divákov prekvapiť okrem kombinovania úspešných prvkov. Na to, s akým známym príbehom pracuje, doň pridal priveľmi málo nových prvkov. Hlavne ku koncu sa mu rozprávka rozpadáva pod ťarchou klišé a heroických výstupov. Kristen Stewart celý film predychčala, má strašne nesympatický hlas a vlastne, celá je taká nesympatická a divná. Ostatní hlavní hrdinovia podali svoj herecký štandard. Film ako celok dobé, neurazí a nenudí. Možno koniec mohol byť viac vyšperkovaný. Potenciál a kulisy tam boli. Či tento film doporučiť neviem. Prvá hodina filmu vcelku zaujala, síce opozeraný príbeh ale v netradičnom prevedení, aj som si myslel že je to príjemné prekvapenie. Zrazu dorazili do čarovného lesa a celé sa to zaseklo a celkovo druhá polovica prakticky prestala existovať. A aký je to už len happy end, kde srdce princeznej nezíska ten, čo ju roky oddane miloval? ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

To že tento film čerpá s pána prsteňov (vizuál, kamera) je jasné snáď každému, ale nemyslím, že by to bolo mínus. LOTRovských štýlových fatansy filmov je fakt málo a tento po vizualnej stránke vyzerá fakt nádhere. Výprava, kostýmy, efekty všetko to vyzerá veľkolepo k tomu trpaslíci, či akcie je tam toho dosť, má to nápady a je sa rozhodne na čo pozerať. Po hereckej stránke je tiež na čo pozerať, trio Stewart, Hemsworth a Theron je perfektné a hlavne Charlize ako Queen Ravena to zahrala perfektne. K tomu dobrá hudba J.N. Howarda a v závere skvelý song od Florence. Inak príjemný mix Snehuliekny a príjemné prekvápko. Obľúbený soundtrack: Snow White, White Hart, Coronation. 80% - 4* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ono by to nebylo špatné, kdyby to bylo jen fantasy. Nebylo by to špatné, kdyby to byl jen regulérní historický film, jak tomu napovídá hudba Jamese. Nebylo by to špatné, kdyby za ulovení nestála spíše zlá královna než hodňoučká Sněhurka, mimochodem pokaždé perfektně namalovaná. To mně vždycky udělá největší radost, když vidím, že i mezi bitkou v blátě a na pláží má holka dost času načančat si hubu na "bubu!" A konečně - určitě by to nebylo tak špatné, kdyby k nám film naprosto nepochopitelně nedorazil s dabingem, který by lépe zvládli i cvičení papoušci s obrnou lícního nervu (omlouvám se papouškům). Kdepak, tohle filmové lečo zase někdo pěkně zmatlal... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem ten spektákl konečně viděl. Mno. Co k tomu dodat. Ohledně pohádek jsem velmi konzervativní a tak jsem rád, když je perníková chaloupka z perníku, Červená Karkulka je v červeném a když ve Sněhurce kolem sebe nemlátí trpajzlíci vinkingskejma sekerama... Pokud někdo mohl modernizovat pohádky pak to byl u mne jedinej pán a to pan Vorlíček. Amíci jsou pověstní prznitelé všeho a z tohohle udělali klasickej popcornovej multiplexovej film pro 3D brejle. A jelikož Sněhurku zná každý, šoupli do toho kus Avatara, Pána prstenů a ke konci i Jožku z Arku... Postavit proti stále krásné platinové Charlize (zlé královně), vychrtlou anorek-tyčku s kruhama pod očima a s předkusem, to chtělo od tvůrců sakra odvahu a snad i jistou dementnost ! Být královnou tak se téhle upíří konkurence opravdu nebojím a kouzelné zrcadlo bych vrátil Horstu Fuchsovi jako nefunkční šmejd. Pořád jsem přemýšlel, kde jsem tu Sněhurku safra viděl a pak mi to cvaklo. Byla to ta vychrtlá vojanda v Camp X -Ray , co se sblížila s nevinným alkájdistou... Film mně snad kromě koupele nahé Charlize v jogurtu :-) skutečně ničím nezaujal, snad až na pár lokací, které však jistě byly digitální stejně jako všechna ta flóra a fauna. Nějak mne už prostě neberou ty panoramatické průlety kamery kolem epických scén za doprovodu mohutného symfonického tělesa. Netvrdím, že pár momentů se J. N. Howardovi hudebně nepovedlo, ale u všeho jsem měl nutkavý pocit, že jsem něco podobného už slyšel. Velmi si ale cením česky zpívané písně, při putování hrdinů.. ten ženský hlas byl úžasný! Celkem to ale nebyl můj šálek kávy. Na filmu tak zaujme žensky i herecky akorát Charlize - to ale znalý divák odhadne i bez sledování 127 minut této pohádky-nepohádky. Opět jsem si jako už po několikáté u podobných snímků položil otázku, jaká je ona divácká skupina jíž je film určen? Na děti je to brutální a násilné, dospělé to bude nudit a pubescent si raději pustí na tabletu nějaké péčko, nebo pořádně nadupanou akčňárnu... Já odhaduji, že je to viditelné pro děti od 9 - 12 let a tímto se omlouvám všem nadšeným dospělým co film osázeli hvězdami jak autobus s hajzlíkem, klimou, videem a kávovarem... Paradoxně jsou mezi nimi i ti s nimiž mám velmi podobný vkus. Tady jsme se ale totálně neshodli. Za mně je to je jen za dvě krůpěje krve. * * ()

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama