Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 647)

Camarro14 

všechny recenze uživatele

Snímek stojí především na: charismatu Chrise Hemswortha, geniální Charlize Theron, vypiplaném vizuálu, fantasy pojetí, odkazu na legendární scénu z Nekonečného příběhu a ústřední filmové písni. ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Povedený film, když od něj nic nečekáte tak vás nemá jak zklamat. Avšak postavit celý příběh jen na třech postavách mi přijde málo. Ikdyž musím říct že jejich herecké výkony byly dobré, v případě Charlize Theron dokonce vynikající a nad očekávání. Ikdyž některé její scény působili až moc teatrálné. A pak taky hodně dává celému snímku vynikající hudba. Osobně mám problém s mladičkou Kristen Stewart, při každé její roli mám pocit že spí a že je taková nemastná neslaná. Co se týče vyzualizace, dobré ale nic velkolepě převratného co by nebylo už milionkrát viděno jinde. Takže za skvělou Charlize, perfektní hudbu a originální pojetí příběhu jsou 3 *** dostačující. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Tak především nechápu, proč má někdo pořád tu hroznou touhu filmy dabovat a tím je totálně srážet! Dobře, u 3D bych s tím počítala, ale tohle bylo normální starý kino. Myslím, že dabing mi ubral dost ze zážitku. Charlize byla úžasná zlá královna, krásná a ďábelská, Chris - o tom nemá cenu se rozepisovat, že dámy:), pro mě však byla kamenem úrazu Kristen. Do role se mi absoluntě nehodila a hereckej projev mi opravdu hodně připomínal její nejznámější roli (jako by šlo o stejnou postavu hozenou do jiný doby). Dějově trochu splácanina... No, za čas se na to mrknu znovu, v originále, a možná přehodnotím. ()

dodona 

všechny recenze uživatele

S odstupom týždňa som znížila hodnotenie na 3*. V skratke: prvá polovica viac než dobrá a svižná, vynikajúca Charlize, fajn Chris, perfektní trpaslíci - len škoda, že nemali viac priestoru. Po vizuálnej stránke nadpriemerné, hudobne vynikajúce, čo sa týka nejakej mytológie, tak je tam vykradnuté snáď všetko od Narnie až po Pána prsteňov. Niektoré scény akoby boli do scenára natlačené nasilu, lebo nikde inde sa nezmestili, dialógy v druhej polovici zaváňajú ... no ... diletantstvom (alebo to možno tak dokazil dabing). Trojuholník medzi Snehulienkou, lovcom a princom sa ani neodvážim nazvať milostným, lebo to nemalo absolútne žiaden náboj a vlastne ani nechápem, co tím chtel básnik říci. O Kristen môžem povedať len toľko, že o svojich hereckých kvalitách ma stále nepresvedčila a mala by vymeniť maskérku. Aj napriek tomu všetkému sa mi film viac menej páčil a ako oddychovku nemám problém odporučiť. ()

Nekroskop 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zpracování Sněhurky, jaké jsem viděl nebo slyšel. Místy romantické, místy pohádkové, místy akční, místy napínavé i hororové. Že ze Sněhurky ke konci udělali trochu Johanku z Arcu mi nevadí. Herecké výkony výborné, hlavně Charlize Theron je úžasná. Vizuální stránka taky skvělá. Pobavila mě jedna scéna, jak vystřižená z Pána prstenů. ()

andosdre 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené zpracování všeobecně známé pohádky.Upřimně ze začátku jsem čekala,že se bude jednat o nepovedenou slátaninu-ale výsledné zpracování mne velmi příjemně překvapilo. Je pravda,že film si vzal z pohádkové předlohy jen to nejnutnější,ale v této verzi to vůbec nevadí. Přidání postavy lovce vytváří zajímavý milostný trojúhelník a ,jelikož si jej zahrál Chris Hemsworth, je nanejvýš vítanou postavou. Co se hlavní postavy tyče, Kristen Stewart ji zahrála podle mého velmi dobře. S tim souvisí i hlavní odklon od děje předlohy -a to fakt,že se Sněhurka velmi podobá Johance z Arku, což kupodivu ve vysledku ani moc nevadí. Záporem jsou občasné trhliny v ději , takže na plné hodnoceni to není -4hvezdicky .. ()

Aurewen 

všechny recenze uživatele

Já věděla, že to nejlepší bude zase v traileru...Takže od začátku, veliké zklamání, ale vlastně nadšení, že jsem film neviděla v kině. Kristen prostě zase stejná jako v Twilight, stejné vzdechy, pohledy, plus milostný trojúhelník s Edwardem a Jacobem, v tomto případě s lovcem a Williamem. A vůbec, na to, že se film jmenuje Sněhurka a lovec, tak toho tedy moc neřekla. Na začátku mě dostala scéna s koněm v bažině alias Nekonečný příběh, ale tady ho tam prostě nechala chladnokrevně ležet: "A čvachtej se". Další byl povedený kousek "jelen z Princezny Mononoke" a dál nic. A zase návrat k Twilightu, kdy si kousla do jablka. Nesmíme opomenout ani Pána Prstenů, ze kterého taky ukradli asi tak pět scén, například už jen název Temný les byl opravdu nápaditý, nebo Sněhurky skoro jediná věta, která stála za to: "Vyjeď se mnou", což bylo stejné jako v LOTRovi, a to vojsko...No pak už jsem to vzdala..Jinak ohromná nepřehlednost ve scénách, hlavně bojových, jak přišlo něco tmavého, neměla jsem z toho nic. Hlavně, proč byla ta Sněhura pořád tak zpocená a neupravená? Vše zachraňuje lovec a Charlize a to je tak vše. Jen doufám, že nebude další díl. ()

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

Poněkud nevyrovnaný, ale jinak slušně šlapající film. Osobně bych Ravenně přidal ještě kapku lidskosti, aby srovnání zla a dobra nevyznělo tak jednoznačně, a rozhodně bych upravil mimózní projev Sněhurky vzývající k boji, ale za vtip s probouzejícím polibkem bych autora nápadu políbil a za odstávající uši Sněhurky blahořečil :-) ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Asi takhle. Na film jsem se strašně těšil...po dlouhé době mě vyjma očekávaného Avengeru od Whedona nezaujal jiný film jako Sněhurka...tedy podle traileru. Bohužel na můj vkus prozradil možná to nej z filmu. Jinak...těžko hodnotit, Kristen Stewart na mě působila jako by si odskočila z natáčení Stmívání, nebo si jinak nemohu vysvětlit fakt že hraje naprosto stejně...ikdyž jsem viděl snad jen půlhodinu z prvního filmu...spíše mi připadá že byla dosazene ne za své schopnosti, ale kvůli jménu což se na filmu podepsalo. Ale jinak se zbytek dal, dá se říct že mě nejvíce bavila první půlka. Druhá, ve které nejdříve Sněhurka po opakované líbání obživne (přičemž se sál mohl potrhat smíchy...hold zvrácenost geeků se nezapře :D) se stala něco na způsob Johanky a po plameném proslovu vzala svůj bývalý domov stečí...víc si domyslete. Film je to tedy nedotažený, přílišná snaha o epičnost a vytvořit z námětu něco víc filmu spíš uškodila, ale aspoň poznáte čím se autor inspiroval. Škoda, mohlo to mít více pohádkový charakter jako třeba u Stardast...ale kdo ví, třeba se dočkáme v sequelu...jinak v mém souboji krásy u mě vítězí Theron, ikdyž v závěru filmu se jí snažili tak zošklivit aby Kirsten měla aspoň šanci :D ()

Mtomex 

všechny recenze uživatele

Z pohádky se snažili udělat něco více a podle mého názoru to nevyšlo. Ve filmu na můj vkus použito velké množství známých scén. A Kristen Stewart mi ve filmu neseděla, ale naprosto skvělá Charlize Theron. ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo nuuuuuudnýýýýýýý až hrůza! A tím bych mohl vlastně celý komentář skončit. Tak abyste si nemysleli, že jsem povrchní recenzent, řeknu proč: NUDA protože je film dlouhý; NUDA protože Kristen Stewart je herecký dřevo (teda, ona je i prkno, ale za to možná nemůže); NUDA protože než se tam něco pro děj důležitého stane, člověk by Charlize Theron radši nabídnul vlastní vyrvané srdce, aby už se to pohnulo dál. Dvě hvězdičky za kameru a výpravu, Chrise Hemswortha, který je správně ofrklý a taky za trpajzlíky, kteří jsou hráni normálníma dospělýma chlapama. Pokud bych si měl mezi letošníma oběma Sněhurkama vybrat, tak volím tu s Julii Roberts, je vtipnější a kratší = snesitelnější. ()

D.Sleeper 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce super. Hudebně taky nadstandard (díky JNH). Herecky dominovaly jen "Theronka" a "Stewartka". Hemsworth dostal málo prostoru k pořádné "interakci". Clafin neměl dostat prostor vůbec a trpaslíci dostali prostoru až moc na to, kolik humoru přinesli. I přesto jde o hodnotný snímek s puncem originality (byť zdaleka ne ve všech ohledech), který umí vtáhnout do děje. Ve srovnání s "indickou Sněhurkou" , kterou zachraňuje jen výkon Robertsové a roztomilý kukuč Collinsové, spolehlivě o dvě ** lépe. ()

Veseldaa.! 

všechny recenze uživatele

Největší problém převedení takovýchto předloh na filmové plátno je bohužel jejich dlouhodobá známost, vše je vlastně jeden velký spoiler už předem a tak pak vlastně jen čekáte, kdy se zákonitě nějaká ta známá pasáž objeví a tím tudíž mizí i strachování se o hlavní postavy. Abych to shrnul - vizuál je povedený, místy však viditelně televizní záběry hradu, stopáž mohla být kratší, prostředek byl takový utahaný, ale zachraňují to vrtulníkové přelety a burácející soundtrack od Howarda, jako vystřiženého z Dark Knighta. Závěrečná titulková píseň se taky povedla. 7/10. ()

sladt 

všechny recenze uživatele

Opravdu kvalitní film, který vás zaujme nejen svým strhujícím dějem, ale také skvělým obsazením a výborným soundtrackem. Obsazení se opravdu povedlo, Charlize Theron je jako zlá královna opravdu působivá. Trpaslíci také dobří. Myslím si, že se na tento film si zaslouží zhlédnout i víckrát. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

/Nedoriešenie milostnej aféry nadržaného trojuholníka je poctou alebo zabudnutím? Odpovedz si sám, divák, či chceš výsledok, alebo strohý útlm./Prebuď sa!! Vstávaj! Strhnutie zo sna bolo príšerné. Jeden pán si vedľa mňa, nerozhodného, pýtal od zvláštnej ženy film, kde by sa zhrnulo vo fikcii všetko doteraz vytvorené. Stačili mu náznaky aj proti mojim protestom. Len mu kĺzavo dáva vo vysušenej ruke Snehulienku. Vie kto sú bratia Grimmovci, ako postupovali a ktoré storočie okupovali? Pýtam sa sám seba v duchu. Neviem odpovedať sebe a chcem dávať rozumy iným? Nevieš či sú blond alebo čierne, či sú nádherné alebo pozemské. Ženy. Hĺbaš nad zlom, duchmi, bytosťami nepodobajúcimi sa ľuďom, chceš vziať štít a veliť vojsku...NIE! Razantnosť výkriku zatrasie so stromami, kde sa ocitám v rannej zore a vlhkej rose. Z trávy pozdvihnutie k oltáru neskorej gotiky. Chŕliče nestíhajú vydávať dennú dávku mlieka!! Výkup sa v ňom Báthoryčka...Bože, ja už mám dosť. Zaviazala si ma, pripútala, zlá kráľovná, medailón len tak pohodený bez možnosti prístupu. Tú hriešnosť v jej pohľade neunesiem, padám, tlkot srdca je rýchly, pot everywhere, zvodnosť zakusnutia je mýtická....To ti kto povedal o Snehulienke? Alebo to ty o nej tak hovoríš? Vyžeň peklo a pristúp k výpočtu. Emblém, kone, štít, erb, vlajka, meč, sekera, les; Saducejskí Židia si robia zo mňa médium a ja rátam – Kráľovstvo nebeské a trebuchety, robin hood a nájazdy z pobrežia, gladiátor a jazda v lese, Joan z Arcu a korunovácia, kam to chceš docieliť? Až k Pandore, k Spoločenstvu prsteňa, a aby si nepovedal, že mám len čistú krv, tak v prostredí neprítomnej Snehulienky zbadáš Povstanie Valhaly. Dosť bolo indickej komédie o európskej rozprávkovej posvätnosti? Nie, tvoj život nie je len o smiechu. Raz si dole, raz hore, raz plačeš, inokedy sa smeješ. Satan, nechaj mi do čerta aspoň ľudskosť, a rozmanitosť života a citov. Svet si ber, hovorí Rupert, ja Snehulienku neznevažujem, len jej beriem nevinnosť, žarty, infantilnosť, a zasadzujem ju do iného sveta. Nie horšieho, nie však lepšieho. Rovnakého. Toho uhla pohľadu, ktorý ty, archanjel Gabriel, nikdy nepochopíš. Sen prichádza...Hlavu mi močia do krvi jezuitov. Všetci naokolo sú čistí, preto tu útlu bielu ženu, ktorú zbadám na chvíľu vedľa, nevedia prebudiť k životu. Kúpu sa v bielom a vytvárajú neprehliadnuteľný odkaz na budúcnosť Sochy slobody. I keď je ranená a nerozlišuje realitu od ilúzie, dáva mi hryzkať jej nežný prst. Jemný hodvábny dotyk na jej pery...Výkrik. Rozpustené vrany, ktoré nezvestujú radosť, iba oznamujú smrť. Dožič mi pokojnú starobu. Nemuč deti príbehmi dospelosti. /Neuveriteľne nebezpečný film, ktorý zavrhnúť nie je možné, hoci vždy som chcel, ale každou premyslenou scénou (okrem trochu rýchleho záveru) a svojským poňatím prinúti ponechať rýchle súdy nepodložené. Bojím sa ho. Podľa mňa je nevhodný pre labilnejšie povahy. Alebo tie, ktoré vidia za horizont? Strach mám z neho neustále, strácam odsudzujúcu reč, nechávam každého, nech posúdi, či Snehulienka Stewartová dáva dych života. Mne dala dych strachu, odpornej bázne...ktorú neviem obhájiť./ Rupert pridaj ešte viac, poď, pridaj, nabudúce až do vyčerpania. Blízko Grimmom. http://www.youtube.com/watch?v=ROtBbOcdFxo (videné 03.09. a 04.09.2012, BDrip) () (méně) (více)

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem větší nálož,bohužel jsem ji nedostal. Pro mě zbytečná délka dvou hodin,navíc první hodina mě teda vubec nebrala. Naštěstí to zachránila krutá Charlize Theron,ta role jí přímo padla.Nádherná vílí příroda,skoro jak z Avatara. Ale nejvíc překvapilo 7trpajzlíků. Borci jak se patří,jejich hlášky si hned píšu na zeď. !spojler! např.: - kolik jsi toho vypil? - ne, za to mužou ty houbičky :D nebo - jdu pustit kládu po proudu :D. Jen se divím,proč chcou příští rok dělat sakra dvojku?wtf? 7trpaslíku/10 ()

ktL 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh Sněhurky zasazený do světa, který nedává sebemenší smysl aneb smíchat dohromady Alenku, Pána prstenů a Trollhuntera je pro mě opravdu velký úlet (navíc zbytečně dlouhý). Filmu dojde dech asi po hodině a nudná Kristen Stewart definitivně zabíjí jakékoli pokusy o resuscitaci. Naštěstí snímek oplývá půvabnou Charlize Theron, která svým herectvím doslova zachránila Sněhurku od výbuchu. 55% ()

Hejsa 

všechny recenze uživatele

Tým maskérů filmových hvězd od Max Factor tu s kráskou Charlize Theron kouzlí víc než celková magie v tomhle snímku, což je možná škoda. Co tu zatraceně chybí je sex-appeal, takže jednotlivé postavy po sobě zřejmě latentně touží, ale všichni zůstavaj v rovině " kámoši" :)) Tempo snímku je kolísavé a pokorná Sněhurka se rozhoupe, až když vstane z mrtvých a začne hlásat davovou psychozu, na kterou však moc dobře trénovaná nebyla. Celkově tenhle druh moderních pohádek mám rád, i když se z toho dalo vytěžit víc, dvojka je na cestě, tak uvidíme s čím přijde, třeba bude mít Chris Hemsworth možnost ukazát víc svoje bicáky :)) ()

Pavel82 

všechny recenze uživatele

Sterilní výkon Kristen Stewart, která mi byla celou dobu absolutně ukradená, podráží nohy celému snímku. Charlize Theron jej ovšem velkou měrou dokázala od pádu zachránit . Bohužel nedostala tolik prostoru, kolik by si zasloužila. Pro mě, klasická pohádka v moderním líbivém kabátku s velmi špatně vybranou hlavní hrdinkou. ()

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama