Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 647)

MisaP3 

všechny recenze uživatele

Tahle akční Sněhurka mě nijak nedostala, nevadí mi, že je temnější, že Sněhurka je tu akční hrdinka, ale prostě mě to nezaujalo tak, jak většinu lidí. Kristen pro mě opět zůstává kdesi daleko, stejně jako v upírských romanťácích (o to víc, že opět má dva "superskvělé" nápadníky), prostě mi nesedí, Charlize hraje pěkně, ale to celý film nezachrání. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zas až tak špatné. Charlize Theron byla dobrá a některé efekty docela zajímavé. Jen finále bylo takové nic moc. Poslední půlhodina to prostě celé nějak zabila a byla z toho nuda. ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Pohádka o Sněhurce je metaforicky zpracovaná ženská touha po věčné mladosti a kráse. Jak říká královna ve filmu: "Muži ženy využívají. Ničí nás a když se nás dost nabaží předhodí nás psům jako ohlodané kosti". Tato verze Sněhurky je gulášem několika žánrů, kdy není pořádně jisté, co si vybrat. První polovina filmu má slušný dějový spád a správnou potemnělou atmosféru. Film je však velmi dlouhý a začne velmi nudit po setkání s trpaslíky, kdy křehká Sněhurka, která neumí držet ani dýku se stane válečníci v popředí vojska. Její proslovy jsou naprosto nicneříkající, několikeré hekání královny ve filmu si vyžadovalo snížení zvuku, a mnohé další, které stáhnou film do průměrnosti. ()

Sqer 

všechny recenze uživatele

Když slyším někoho říct "fantasy thriller", vybaví se mi tenhle film. A zjistil jsem, že husí kůže nastoupí jen když chce. Od první scény mi bylo jasné, že tenhle fim nebude lehké recenzovat. Vládla zde hlavně temnota a žal. Temnota, když si vybavím zlou královnu Ravennu, a žalem si představuji uvězněnou princeznu Sněhurku. Znovu se zde setkáváme s pozměněným scénářem, tak jako u Alenky v říši divů, a z konečného úsudku jen vyvodím, že se filmovým tvůrcům adaptace na známou pohádku Bratří Grimmů povedla velice pěkně. ()

Sofius odpad!

všechny recenze uživatele

Tady se nepovedlo úplně vše. Být to více fantasy, dalo by se přimhouřit oči nad některými detaily, ale jako Sněhurka je to úplně marné. Z mnoha zvrácených a zcela nesmyslných drobností bych vypíchnul především zda si vůbec tvůrci uvědomili, proč se Sněhurka jmenuje Sněhurka a položili si otázku, proč by ji měla hrát brunetka. To už rovnou mohli do hlavní role obsadit černošku nebo vietnamku. Být to nějakou náhodou off-spin Hobbita, dal bych alespoň jednu hvězdičku, ale takhle to opravdu ani při nejlepší vůli nejde. ()

aneta105 

všechny recenze uživatele

Tipické a další zpracování pohádky o Sněhurce, s hvězdným obsazením.do hlavních rolí. nevadilo by mi, že je to jen další z mnoha těch zmńovaných předělávek, ale co mi vadilo dost je právě ono obsazení Kristen Steward do role Sněhurky, nejen že jí nemusím už od prvního dílu té hovadiny Stmívání, protože neumí hrát, ale díky tomu tento film šel ze schodů dolů s kvalitou. Ale jinak to špatné nebylo a tak musím dát 60%. ()

Soronthur 

všechny recenze uživatele

TToto je snehulienka ako ju nepoznáme. Úplne diametrálny rozdiel od predlohy. I keď mám rád fantáziu, budem kritickejší. Hlavná postava Snehulienky v podaní herečky Kristen Stewart - tvári sa ako by ju stále dačo bolelo, ako herečka ma nepresvedčila. Čarodejnica Ravenna (Charlize Theron) na môj vkus dosť teatrálna, ale ako herečka dobrá chladná a nekompromisná ako vždy. Triky, kulisy a hudba celkom obstojné na vykreslenie dobra a zla, temnoty a svetla. Z celého príbehu som mal viac pocit nešťastia a nepokoja ako pôžitok. Celé to ešte zachraňoval humor Chrisa Hemswvortha ()

splaty 

všechny recenze uživatele

To byla ale hezká pohádka se skvělou hudbou.. A větší happyend na konci být nemohl? Jo a prosím proč ta hezká hrála tu škaredou a ta škaredá měla být jakože hezká? ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

Vezměte sáček podrceného Merlina a misku strouhaného Excaliburu, špetku Artuše, dvě sklenky odvaru z Johanky z Arku, přeceďte přes spařený salát Pána prstenů, přidejte bujón ze Sněhurky, špetku Legendy, zamíchejte, po mírném zahřátí nechte ustát a máte výsledek - sladce napínavou kýčovitou, zato velmi výpravnou rádoby pohádku pro zhulené pubescenty. Nicméně věřím, že si to svého diváka v dnešní době najde. ()

Evanlyn 

všechny recenze uživatele

Tahle verze se ke mě dostala až po relativně dlouhé době. No ten nový námět s tím, že Ravenna vysává mládí z krásných dívek se mi dost líbil, ale to provedení je horší. Docela se mi i líbilo obsazení, protože tam nenajdete žádný vyloženě cosmopolitní chapy a Kristin Stewart prostě přežijete. Film mi ale jinak přišel hrozně rozkouskovanej, žádný emoce a jiný věci. No a to, že tam byl lovec a zároveň i princ mi při nejmenším přišlo zbytečné. ()

MiLuka 

všechny recenze uživatele

Velmi krásně povedená fantasy. Chválím hudbu, vizuál i skvělé obsazení. Charlize je v roli královny úchvatná, Kristen krásně ztělesňuje Sněhurku a Chris je charizmatický jak to jen umí, i když jeho prostor ve filmu není tak velký, jak by si zasloužil. Trochu mne zklamal nedotažený konec, ale jinak to je velmi příjemná podívaná. ()

Rumplcimprca 

všechny recenze uživatele

Víte co znamená, když zrcadlo slepne? To fakt existuje! Tady už bylo hódně staré a slepé, když by jen na vteřinu považovalo K. Stewart za krásnější Ch. Theron! WTF! ()

OndrejKW 

všechny recenze uživatele

Takovéto fantasy historický filmy mám rád. Až na tu magii... čím víc ve filmu převládá magie a kouzla, tím víc to pro mně ztrácí hodnotu. Kristen Stewart zde hraje mnohem sebevědoměji, a je to znatelně vidět, narozdíl od Belly ze stmívání. Lovec sice nedostal ve snímku moc prostoru, ani nestačil vyjádřit své city, a vztah ke Sněhurce, ale to mi až tak nevadilo, a vůbec jsem se nenudil. Přece jenom to brnění ji sluší, tak by byla škoda, kdybychom ji v tom viděli naposled ne? :) ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Když mělo dojít na efekty, potom se jednalo o skvělou podívanou. Jenže příběhově nijak zvláštní, v jistém místě dokonce zdlouhavé, herecké výkony nevybočovaly z průměru. Naštěstí se lze spolehnout na hudbu, která je vydařená, a charizma královny Charlize Theron rovněž nezklame. Takové lepší tři hvězdy. ()

Sylviiik 

všechny recenze uživatele

Obsadit do role nejkrásnější ženy světa zrovna Stewartku :) Pěkná je, ale Charlize nesahá ani po kotníky. Kdyby se obrátily role, byla by to bomba. Nejlepší je scéna, když má Kristen cop a vyniknou ty příšerně odstávající uši. :D Jinak natočení téhle temnější verze pohádky mi bodlo. Dobře se to sledovalo i poslouchalo, efekty skvělé....proto nechápu ten konec nekonec. Jako kdyby se to prostě useklo a místo dvaceti minut navíc tam dali jen minut pět. Po vítězství žádný zájem o zbytek armády či svých přátel vedle v síni, při korunovaci nová královna jen stojí a blbě se culí místo nějakého proslovu, divák se nedozví, kterému muži nakonec dá přednost atd. :/ Konec jsem tam prostě postrádala. A ještě hlavní hrdinka utopí koně v bažině :( Když chce režisér dodat příběhu pochmurnosti, začnou se zabíjet zvířata! Stupidní pravidlo...jen to diváka pořádně na*ere a má sto chutí to vypnout!!!! ()

zuzam 

všechny recenze uživatele

Temná fantasy, která má s původní pohádkou pramálo společného. Postavy nesympatické, konec úplně debilní. Snad jen některé triky byly fajn. ()

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama