Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (60)

Trailer 1

Recenze (1 647)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Evan Daughetry, John Lee Hancock, Hossein Amini / Príbeh: Evan Daugherty Lewis | Hudba: James Newton Howard | Produkcia: Sam Mercer, Palak Patel, Joe Roth | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Roth Films | Rozpočet: 170 miliónov $ | Tržby: 396,397,203 $ || Totálny gýč, pretekajúci do samostatnej formy drsnej, audio-vizuálne dokonalej fantasy rozprávky pre nedeti. Škoda faktoru Stewart, pretože aj keď hraje 100x viac než vo všetkých mesačných svitoch a ich skloňovaní dokopy, na môj vkus dosť prehráva. Scenárista dal Snehulienke veľa scén, ktoré sú herecky náročné a beznádejne náchylné k pátosu - to si žiadalo skúsenejšiu tmavovlásku. Dobrá otázka - ale koho? --- Všetci ostatný hrajú skvelo, škoda len absencie pridanej pamätnej hodnoty scénára, ktorý nedovolí kápnuť slzu, alebo si niektorú z postáv obľúbiť. Na ten zladený obraz a zvuk ale niet zlého slova. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

To nejzajímavější se ve Sněhurce a lovci odehrává v rovině genderu. Skrze Ravennu (až příliš krásná Charlize Theron) film zdůrazňuje největší ženskou zbraň a zároveň její největší trauma: dokonalý vzhled a strach po zestárnutí (a ztracení ceny). Ravenna je představena jako věčná poutnice svádějící mocné muže, kteří jsou pak bezbranní v jejím náručí připraveni o svůj majetek a život, přičemž Královna si trvanlivost svého statusu samozřejmě zajišťuje systematickým likvidováním konkurence. Sněhurka se sice oproti klasické pohádce ocitá v emancipovanější roli, ale tato má nakonec podobu maskulinního jednání - Sněhurka se stává vojevůdkyní armády v asexuálním brnění a ztrácí jakékoli atributy ženskosti. Film tedy prezentuje falešné dilema mezi ultimátní vnějškovou krásou a mužskou dominancí v ženském podání, přičemž zdravé vyjádření feminní sexuality jako by neznal. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Skvelé. Počnúc réžiou, končiac hercami, okrem postavy Williama sú všetci mega aj Kristen ma dostala tam kam treba. Až ma mrzí, že toho nebolo viac a dramaturgicky mi prišiel záver trošku z rýchlika. Proste oveľa menej epic, ako sa to tvarilo z traileru (najlepší záber úplne chybal), ale stale veľmi veľmi dobre. 75% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdy si současní autoři fantasy filmů uvědomí, že ke kvalitě (úspěchu se to bohužel netýká) není zapotřebí milión digitálních efektů, kopírování úspěšného či hvězdy z pochybných romancí, kterým jde hraní jak upírovi chytání bronzu v soláriu, nýbrž prostinká to věc zvaná Příběh.. Po proslovu Sněhurky z Arku k poddaným jsem utřel studený pot z čela a až k samému konci čekal jak na trní, komu bude patřit její srdce, klín i pokladnice. A ejhle! V této čarokrásné planosti šlo o milostný kosočtverec (ano, přesně ten, co si myslíte) a anemická princezna ve skutečnosti miluje bílého jelena, co mu z hlavy roste osika, neb pohled na něj jevil se láskou nejvíce naplněn. Ona zoofilie přece není tak hrozná a když se líbají mrtví, je pak dovoleno cokoliv. Ostatně, kdo ví, co jiného s ní Lovec dělal, když tam nebyla kamera.. Jinak krajně nesouhlasím s obviňováním zrcadla, že nemá vkus, že vlivem přehnané konzumace čističe Okena vidí rozmazaně či že by mělo navštívit očního lékaře. Vždyť ten gong z Indiana Jonese a Chrámu zkázy, co se při verdiktu mění na T-1000, nehodnotil krásu pouze vizuální, ale i tu nejdůležitější, po které se co svět světem stojí nejvíce prahne a touží - krásu vnitřní. Cha! A teď tu o Perníkové chaloupce… ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem šel do kina, protože trailer sliboval nadprůměrnou podívanou se skvělou hereckou trojicí. Nicméně opravdu jsem byl překvapený, jak se mi tahle nová Sněhurka líbila. A není to jen bezchybným castingem (geniální Charlize Theron, skvělá Kristen Stewart, sympatický Chris plus parádní trpaslíci) ale i tou krásně ponurou atmosférou, ve které se film odehrává. Právě na ní vše stojí a pak jde krásně vidět ten kontrast, když se hrdinové dostanou do trpasličí vesnice (vidíme slunce, barvy, no prostě vše, co nám chybělo v první polovině). K tomu parádní hudební podkres (nejsilnější scénu celého filmu má na svědomí hudba, SPOILER! když po smrti jednoho z trpaslíků naši hrdinové putují po zemi a pohřební píseň, kterou zpívali, najednou zpívá zpěvačka) KONEC SPOILERU! Prostě a jednoduše, tomuhle filmu jsem věřil, že bude nadprůměrný, ale že až takhle (na konci jsem si uvědomil, že mu prakticky nemám co vyčíst) to jsem opravdu nečekal, jak by řekl klasik. Druhé zhlédnutí napoví víc, ale pochybuju, že by mé nadšení nějak extra vyprchalo… 100 %. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (37)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 155,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 396,6 mil. (NIRO)
  • Postavy sedmi trpaslíku jsou pojmenovány podle římských císařů: Ceasar, Tiberius, Konstantine, Claudius, Hadrianus, Traianus a Nero. (Tendo)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama