Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (60)

Trailer 1

Recenze (1 647)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem šel do kina, protože trailer sliboval nadprůměrnou podívanou se skvělou hereckou trojicí. Nicméně opravdu jsem byl překvapený, jak se mi tahle nová Sněhurka líbila. A není to jen bezchybným castingem (geniální Charlize Theron, skvělá Kristen Stewart, sympatický Chris plus parádní trpaslíci) ale i tou krásně ponurou atmosférou, ve které se film odehrává. Právě na ní vše stojí a pak jde krásně vidět ten kontrast, když se hrdinové dostanou do trpasličí vesnice (vidíme slunce, barvy, no prostě vše, co nám chybělo v první polovině). K tomu parádní hudební podkres (nejsilnější scénu celého filmu má na svědomí hudba, SPOILER! když po smrti jednoho z trpaslíků naši hrdinové putují po zemi a pohřební píseň, kterou zpívali, najednou zpívá zpěvačka) KONEC SPOILERU! Prostě a jednoduše, tomuhle filmu jsem věřil, že bude nadprůměrný, ale že až takhle (na konci jsem si uvědomil, že mu prakticky nemám co vyčíst) to jsem opravdu nečekal, jak by řekl klasik. Druhé zhlédnutí napoví víc, ale pochybuju, že by mé nadšení nějak extra vyprchalo… 100 %. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.4/10] | me: Dosť nesúrodá záležitosť plná momentov, ktoré samé o sebe zapôsobia nejakou tou akciou resp. efektom, ale v celkovom výsledku netvoria príbeh, ... práve naopak - fungujú ako samostatné jednotky, čo je samozrejme na škodu. Príbeh ako taký je triviálny a samotné vyvrcholenie neprináša vôbec nič zaujímavé. Čo stojí (už okrem spomínaných efektov a nejakej tej akcie) za povšimnutie sú Kristen Stewart a Charlize Theron, ktoré svojimi ženskými spôsobmi zosobňujú strany dobra a zla. Is there no end to your power and beauty? ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Skvělé fragmenty, ale dramatická struktura hodně vyfouklá (haj hou haj hou, přijdem na místo XY, pokocháme se a pak nás přepadnou), žádný vysloveně úchvatný moment, hodně solidní řemeslo, ale postižené snahou všechno prodat všem dostupným smyslům najednou. Trochu mi tu chybí finesa a silnější mytologie, která by spojila všechny značně rozptýlené vlivy - třeba když trpaslíci zpívají "irskou lidovou" a Sněhurka se modlí otčenáš, úplně nevím, kde jsem se to vlastně ocitl. Silně tu přebývají některé povinné "mighty bloody battle" fráze (za Sněhurčin monolog před závěrečnou bitvou bych sekal ruce). Naopak po herecké stránce naprosto vynikající a pokud na tom něco opravdu nadchne na rámec smyslového opojení, jsou to právě výborně zvolení představitelé klíčových rolí (snad jen Kristen dostává velkou životní lekci od predátorské milfky Charlize). Sanders má určitě talent pohrát si s divákem - jsem docela zvědavý, jak si tenhle jeho plošně zacílený fantasy produkt povede. Celkově kolísám mezi pobaveným odstupem a zaujetím - hlavně tam, kde si tahle špinavá holka troufá být opravdu špinavější a odvázanější než vypulírovaná žánrová konkurence. Nadšení se bohužel navzdory pár zábleskům nedostavilo. P.S. Až budou v Hollywoodu točit Zaklínače, Chris Hemsworth by měl dostat roli Geralta. Ten chlap má styl... ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Výborná pohádka, přesně šmrncnutá temnou fantasy atmosférou, v níž Rupert Sanders překvapuje jako aktuálně výrazně zručnější režisér než Peter Jackson. Prachy jsou vidět do posledního centu, herci oživují poutavé postavy a vše je to tak akorát epické, aby člověk zapomněl na Rumplcimprcampr i Sedmero krkavců. Navzdory přepálené stopáži chci další nášup - pokud možno se stejnou sestavou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Sněhurku s lovcem jsem se těšil. Když je na scéně jakákoliv fantasy, tak se těším. O to sympatičtější je, když vidím, že je tohle režisérův první pořádný film. Klobouk dolů za tu fantazii toho Sněhurčina světa. To se mně moc líbilo. Příběh už byl ale těžký standard, i když kvalitně odvyprávěný. Vlastně je to od začátku do konce těžce průhledný film, kde pokud znáte původní příběh a dokážete si ho představit v podobě výpravného fantasy příběhu jakým je například Pán prstenů, tak výsledek bude právě tenhle film. Kirsten Stewart už by možná mohla přestat s otevřenou držkou civět na všecky kolem sebe, ale to by byla asi jediná věc, co bych samotným hercům vytknul. I ti se totiž maximálně předvedli, což je dobře. Snad jenom do příště míň digitálu. Ty dva hrady se určitě mohli udělat méně monumentální a více opravdoví, aby vše bylo maximálně dokonáno a fantasy film tak dostal skutečný punc realističnosti, jaký si zaslouží. Teda alespoň v tomhle ohledu. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (37)

  • Scény na pláži boli natáčané vo Veľkej Británii, v Pembrokeshire. (Greenpeacak)
  • Postavy sedmi trpaslíku jsou pojmenovány podle římských císařů: Ceasar, Tiberius, Konstantine, Claudius, Hadrianus, Traianus a Nero. (Tendo)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama