Reklama

Reklama

Není nic snazšího než vyvolávat duchy v domě s velmi temnou a pohnutou minulostí. Přesvědčila se o tom Debbie, která ke své smůle nerespektovala základní pravidlo „hry" Ouija. To praví, že by ji člověk v žádném případě neměl hrát sám. Z blonďaté krásky, která měla život před sebou, se kvůli tomu stal oběšenec, jenž už to má za sebou. Truchlící přátelé její náhlý odchod nemůžou pochopit a při pátrání po možných důvodech v Debbiině pozůstalosti narazí i na dřevěnou desku Ouija. Není nic snazšího než se na to zeptat přímo Debbie. A ještě lépe – zeptat se na místě, které bylo němým svědkem jejího tragického konce. Asi žádný z účastníků spiritistické seance ale ve skutečnosti nevěří tomu, že by se od kamarádčina ducha něco dozvěděli. Jenže pak s nimi začne deska komunikovat. Výjimečný a nečekaný zážitek však pro některé z nich může být úplně posledním v jejich životě. Otevřený komunikační kanál do záhrobí je totiž mnohem nebezpečnější, než by se mohlo zdát a někteří duchové si nechtějí s živými jen popovídat. (CinemArt)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (280)

maddy 

všechny recenze uživatele

Horor s ratingom PG-13? Čo už si od Ouija sľubovať, keď nemôže vystrašiť ani trinásťročné deti! Po tragickom traileri som nič nečakal a po nezáživnej Annabelle alebo Jessabelle, Ouija len završuje tragický hororový rok 2014 (v kinách, ešteže na indie scéne sa opäť našli slušné kúsky). Chcete teda horor ktorý môžete pokojne pustiť svojím maloletým deťom? Nech sa páči. Ouija si totiž dáva dôkladne záležať na tom, aby neobsahovala jedinú napínavejšiu scénu, účinnú ľakačku a keď už sa aj začne diať niečo čo aspoň z ďaleka pripomína horor, tak táto scéna zvyčajne konči po dvoch rýchlych strihoch. O nejakej atmosfére už radšej ani nehovoriac. Keby to bola aspoň taká zábavná blbůstka, ktorá si robí srandu sama zo seba tak možno prižmúrim oči, ono to je ale zúfale nudná blbosť, ktorej chýba akékoľvek odľahčenie. Ešteže tam medzi všetku tú šeď nezaujímavých scén behá sympatická Olivia Cooke (bonus však len pre tých ktorí pozerajú seriálový Bates Motel), ale tak to je len slabá náplasť na takúto hororovú biedu. Stokrát opotrebovaná duchárska omáčka neobalená ani jednou funkčnou hororovu scénou. Na halloweensky večer na prvom stupni základnej školy možno ako stvorené (aj keď dnešné internetom skazené deti už sú zvyknuté na iné videá, takže aj o tom pochybujem), inak o ničom. Nevidím jediný dôvod prečo by sa o Oujia mal ktokoľvek akokoľvek zaujímať. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

stration 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný, bezpohlavní kousek, který je opět vyroben na zakázku pro kina a pro hororuchtivé teenagery. Nic nového, sterilní výkony, hloupý scénář, nanicovatá pointa, tradiční lekačky a kupa nezodpovězených otázek, na které možná ani nechceme znát odpověď. Stejně tak je mi záhadou, proč nakonec nechci slevit ze tří hvězd, když jsem v podstatě zklamaný. No, hodně tomu přidává to, že jsem filmeček sledoval na noční, sám, potmě, a to mu přece jenom na působivosti přidalo. Takže pokud tomu sakra pomůžete, lehce vystrašení nakonec budete. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný horor, který neurazí, ale nenabídne ani nic navíc. Budující atmosféra je překopávána zbytečně delšími scénami, které mohly býti kratší. Hlavně kazí dojem dlouhý rozjezd a závěrečné zúčtování, které mohlo být propracováno do větších detailů, tady se mi to zdálo trochu odfláknuté, bez větší gradace. Herci mají sice hezké tvářičky, jenže když jich je moc takových, tak pak film působí více uměle. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jako jeden z mála jsem jak tak koukám nečekal duchařinu u které mě bude mrazit ještě dva dny po filmu, ale prostě jen zábavné béčko, jednohubku na večer u které se nebudu nudit. A to film zvládl na výbornou. Pár scén je povedených a člověk u nich je lehce napnutej, děj sice předvídatelný, ale no a co. Však to je problém většiny hororů. Já si to užil a Olivia Cooke je navíc opravdu sympaťanda a směle jsem jí fandil. Bubák vypadá v pohodě, rozhodně lepší než nějakej další digimon a jsem celkem zvědav, jak se vyvede pokračování. Dal bych tři, ale když vidím jak to tady všichni hejtujou tak přisadím jednu k dobru. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kdyby se v Tesku namísto těch user friendly písniček pouštěly horory, Ouija by stála ve frontě někde hodně vepředu, což samozřejmě nemyslím nijak v dobrém, tenhle "horor" je totiž špatnej úplně ve všem, v čem být špatnej mohl. Takže největší horor nakonec byly ty taiwanské titulky, přes které byly titulky slovenské (nic proti Taiwancům, a už vůbec nic proti Slovákům :-). A ještě rada na závěr- jestli budete někdy točit horor, nikdy v něm nepojmenovávejte nikoho jménem Belle (a už je šumák, jestli 'Jessa', 'Anna' nebo 'Issa', dejte na mě ;-). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (dainio)
  • Doska Ouija nie je ani náhodou niečim starobylým. Skôr naopak, patent na ňu bol vydaný 28.5.1890. (beso74)
  • Fil byl natočen na základě stejnojmenné stolní hry od Hasbro. (dainio)

Související novinky

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama