Reklama

Reklama

Matt Weston sice pracuje pro CIA, přesto se pekelně nudí. Je správcem tajného vězení v Kapském Městě, v němž ale dosud nebyl nikdo "ubytován". Krátce nato je tam přivezen bývalý elitní tajný agent Tobin Frost, který dlouhá léta prodával citlivé informace CIA nejvyšším nabídkám. Uběhlo téměř jedno celé desetiletí, než se ho podařilo dopadnout. Za mřížemi se ani nestačí rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Matt je náhle v úzkých, pár metrů od něj se střílí, on stojí v místnosti se spoutaným nejhledanějším člověkem USA a rozmýšlí se, co má dělat. Se svým jediným vězněm na poslední chvíli z vězení uprchne. Tito nečekaní spojenci se budou muset udržet naživu alespoň tak dlouho, dokud neodhalí, kdo touží po jejich smrti... (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (448)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nedalo - další z filmů, které jsem neměl ani tu sílu dokoukat a jedna hvězda jen proto, že nebudu házet do koše něco, co jsem neviděl celý (i když jsem to párkrát udělal a tady bych to udělal s chutí rád - jenže u D. Washingtona se mi nějak nechce). SAFE HOUSE začíná krimi zápletkou, kde máte co dělat se držet děje. Ne, že by to bylo nějak složitý a zamotaný, ale spíš je film natočen tak zmateným a nepoutavým stylem, že jsem měl co dělat všechno vnímat a přitom si nevybírat drobky lupínků z pupíku. Tyhle filmy už odsuzuju a s klidem vypnu a ohodnotím odpadem nebo jednou hvězdou protože po několika takových, které jsem přetrpěl do konce, jsem dospěl k názoru, že zas nejsem takovej filmovej šílenec, abych ztrácel drahocenný čas podobnýma blábolama. Daniel Espinosa nebude určitě režisérem, kterého bych si hlídal a čekal, co v budoucnu zplodí ;) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Slabšie hodnotenie ma odradilo siahnuť po filme hneď ako sa naskytla príležitosť a nechal som to na náhodu. Napokon som ostal dosť milo prekvapený a musím uznať, že film v rámci žánru prekonal moje očakávania. Otrepaný príbeh akých tu boli stovky vás síce neprekvapí, ale akčné scény, na ktorých film stojí, určite stoja za pozornosť. Film má spád, stále sa niečo deje a divák dlhšie netuší, kto ťahá za nitky. D. Washingtonovi tieto filmy sedia, možno i preto bol jedným z producentov. R. Reynolds nie je môj obúbenec a aj on bol jedným z dôvodov, prečo som film nepotreboval vidieť hneď. Nakoniec neurazil, zahral slušne. Celkovo slušný akčný thriller. Nič viac nič menej. 70%. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tohle není vyjednávání......... Opět jeden z té, v poslední době tak oblíbené, řady špionážních filmů. Moc mě to nebavilo. Rozklepaná kamera, nevěrohodné honičky, divný děj, monotonní hudba, prostě dle mého ztráta času. Celkem nic nového pod filmovým nebem. V tom filmu nehraje žádná výrazná postava a utíkání, střílení a utíkání a střílení je tudíž i celkem nudné. Opět nám je připomenuto (pokolikátéjiž?) že svět je plný špiónů a agentů a nepřátel agentů a nepřátel nepřátel a nepřátel špiónů a ......... Kdyby to rozpustili, nic by se vlastně nestalo. POZOR SPOILER - Hlavní hrdina, který celý finální souboj ležel a skučel na posteli a posléze i na zemi, klidně po souboji odchází po svých, jako by se nic nestalo. KONEC SPOILERU. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller s Denzelom Washingtonom. Má dosť dobrý príbeh o bývalom špičkovom agentovi CIA, ktorý časom odišiel zo služby a začal obchodovať s tajnými informáciami, kvôli čomu sa stal nepohodlným, ale nikto ho nevie dostať, až ho raz okolnosti prinútia prihlásiť sa sám. A tak je prevezený do utajeného domu tajných služieb, kde sa zoznámi so schopným, ale nevyužívaným a podceňovaným agentom a keď sa mu podarí uniknúť, mladý agent urobí všetko preto, aby ho chytil a ukázal svoje schopnosti. Spracovanie je ale skôr sklamaním, s úvodnou polhodinou som nadmieru spokojný, film je dynamický, dá priestor obom hlavným protivníkom a celé to pôsobí veľmi zaujímavo, obzvlášť všetko, čo súvisí s utajeným domom, takže na úvod viac než ideálne, ale únikom z domu sa to výrazne zhorší, síce stále sa na to dá bez problémov pozerať, ale už ma to až na pár výnimiek moc nezaujímalo, až príliš moc priestoru dostane práve ten nudnejší z dvojice, mladý agent, čo je škoda, až záverečná fáza dojem vylepšuje, ale už je dosť neskoro. Akcie mohlo byť aj viac, ale aspoň tá je v rámci svojej kategórie celkom slušná. Nájde sa tu pár súbojov v modernom štýle, takže jeden na jedného pri roztrasenej kamere, ale dá sa na to pozerať, trochu väčšinou nenápaditého strieľania, ale najviac priestoru dostanú rozličné naháňačky, či už v automobiloch alebo aj pešo a tie sú celkom vydarené. Najviac sa mi páči všetka akcia z prvej polhodiny, obzvlášť slušná situácia na toaletách a nasledovné prenasledovanie. Herecké obsadenie nie je zlé, najväčším a zároveň jediným záporom je Ryan Reynolds, jeho postava síce nie je zlá, ale on sa na niečo podobné vôbec nehodí a nanešťastie má aj najviac priestoru, neporovnateľne lepší je Denzel Washington, ktorý v prvej fázi takmer nezmizne z obrazu, ale potom už má menej priestoru, ako by som chcel a viacero slušných vedľajších postáv ako Brendan Gleeson, Vera Farmiga alebo aj Robert Patrick. Réžia a technická stránka nie sú zlé, síce mi tento štýl až tak moc nevyhovuje, ale nemám s ním väčší problém. Spočiatku som bol príjemne prekvapený, čo ale nanešťastie nevydrží, Nepriateľ pod ochranou určite nie je zlý film, na jedno pozretie ideálny, ale znovu by som to už nepozeral. 59% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Zabíjím jen profíky'' ... Denzela mám moc rád a měl jsem ho rád dávno před tím než než byla účast Afroameričnů povinná v každém filmu ba dokonce v každé reklamě. Teď už mně to mírně prudí a jemu to krapet ubírá na atraktivitě. Tady mi výborně jako ,,zajatec'' sednul a to i přes to, že námět filmu není nijak originální. Uniklý seznam agentů a zkorumpovaní agenti bojící se vyzrazení, to už tu bylo mnohokrát. Banální zápletku špionážních thrillerů lehce ozvláštnilo prostředi Kapského města i např. honička po střechách příbytků jednoho ze slumů... Bylo to akční, dobře zahrané a skončilo to zajímavě. A protože mně to bavilo, dávám za 4 padělané doklady totožnosti. * * * * ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy je Tobin Frost (Denzel Washington) v domě padělatele dokladů, jsou nahoře a pijí víno. On své vypije ale při výstřelu následný záběr ukáže pohár plný. (Sufferer)
  • V 36. minutě při pohledu do centrály CIA pronese Whitford (Sam Shepard) v českém dabingu větu "Musíme Westona a Frosta dostat z Jižní Ameriky." Film se však odehrává v Jižní Africe. (Adrai)

Související novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Reklama

Reklama