Reklama

Reklama

Boží vzkaz

  • USA The Grace Card (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vše se může změnit během jediného okamžiku… a smířit se s tím může trvat celý život. Syn Maca McDonalda zemřel při nehodě a Macův život se je plný bolesti a hořkosti. Následujících sedmnáct let se s tím Mac není schopen vyrovnat a trpí tím i jeho rodina. Mac se zlobí na Boha… i na všechny ostatní.
Macův vztek ovlivnil také jeho policejní kariéru a když se jeho parťákem stane Sam Wright, pastor a zároveň stoupající hvězda jejich policejního oddělení, situace se ještě přiostří. Mohou nějakým způsobem spojit své síly a pomoci jeden druhému? Dokážou se oba přenést přes jejich očividně rozdílné povahy? Každý může obnovit své vztahy a vyléčit hluboké rány tím, že přijme boží milost a laskavost. Nikdy nepodceňujte sílu boží lásky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (14)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Můžeš mi to vysvětlit, Same ?? Proč Bůh zabil dva mladý kluky a nechává žít starýho chlapa, kterej o to už dávno nestojí ??" Překvapivě Boží vzkaz, co není vůbec boží pokoukání, skýtal hodně silný příběh, s nímž však tvůrčí naložili, jak se dalo čekat od Davida Evanse, pastora na režisérské sesli.. Místy opravdu hodně zoufalý scénáristický Klausnerův konstrukt, který irituje mnohem víc než všechny ty náboženské plky, byť ten finální zvrat mu rozhodně zvedá reputaci, zachraňuje zejména to hřejivé poselství o smíření a rozhodně i velmi slušné herectví takřka neznámého Michaela Joinera.. Neznámého ?? Kdyby vás to zajímalo, pak vězte, že tenhle chlapík dublovat Bruce Willise v legendárním seriálu Moonlighting..;) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film se nám snaží říct, že Bůh je všemocný a jedinečný. A že Bůh nehledá předsudky, a tak se knězem může stát i černoch. Tudíž je film nejenom náboženskou agitkou, ale se svým anti-rasistickým přístupem se snaží zodpovědět problémy dnešních Američanů, pro které tenhle film možná aktuální je, ale pro Čechy, jako v Evropě, nejvíce ateistický národ, který si i stále drží odstup od cizinců, je to nic neříkající zhovadilost. Upřímně jsem nečekal, že se z toho filmu vyloupne takový mariáš. Podle příběhu to vypadalo vcelku zajímavě. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Dnešní publikum by dalo určitě menší hodnocení...I já vnímám, že tento film je spíše pro křesťanské obecenstvo, které ví o čem je v milosti řeč. Naproti tomu, obecenstvu na druhé straně bude tento snímek připadat hodně naivní...Ale chápu, ten kdo nikdy nepoznal milost, snad ji ani nikdy rozumět nebude.. Ať už je název přeložen z angličtiny dosti zvláštně, dá se říct, že milost je opravdu Božím vzkazem pro nás...My si ji nijak nezasloužíme...Tvůrcům nešlo o super záběry, cool hlášky a nadupané efekty...I zápletek tam není mnoho a ty, které tam jsou, spíše doplňují význam...Vysvětlit ale význam milosti se jim podařilo (alespoň co se mne týče)...Už se těším na podobný snímek The Courageous ()

Antabelus 

všechny recenze uživatele

Nádherná, srdcervoucí podstata filmu by si zasloužila tisíckrát lepší režii a milionkrát lepší příběh než ten, do kterého byla vsazena. Film s jednoznačnými ambicemi na obsazení žebříčku těch nejlepších filmů mě vlastně ve výsledku zklamal a to jen kvůli tomu, že se tento (pravděpodobně) celkem nízkorozpočtový film snaží vypadat tuctově. Alespoň mi to tak přišlo. Špatně vybraný a vůbec i ve scénách zcela nevhodně užitý soundtrack hovoří zcela jasně a za vše v neprospěch tvůrců, co se týče práce se scénami atd., což právě filmu jako celku uškodilo nejvíce. Škoda! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Před sedmnácti lety ztratil Mac syna, a stále se s jeho ztrátou nevyrovnal. Černošský dealer, který mu syna při zběsilém úprku zabil je sice ve vězení, ale Mac se stal policistou, a tvrdě jde za svým, a snaží se vymýtit zločin z města. A navíc jeho rodinný život i po sedmnácti letech není úplně v pořádku, jeho žena chodí k rodinné poradkyni, a druhý syn těžce bojuje s kázní na střední škole. Ale když Mac dostane nového parťáka, oblíbeného černošského kněze Sama, tak to zprvu těžce nese, ale postupně zjišťuje, že to bylo to nejlepší, co jej mohlo potkat... Tento film je krásnou ukázkou, jak se dá vcelku zajímavý námět zabít agitkou - a to jakoukoliv. Tady třeba tou náboženskou - a možná, kdyby scénárista tolik netlačil na pilu, a nesnažil se téma Božího odpuštění narvat do každé scény (a to včetně hiphopových songů, které se filmem prolínají), tak by to určitě bylo o řád zábavnější. Takhle jsem s každým dalším polemizováním o tom, co je a co není Boží zázrak, a kdo komu všemu by měl odpustit tiše úpěl, a srdceryvný konec filmu tomu všemu nasadil korunu (včetně poslední scény, kdy si i téměř svatý Sam dokázal odpustit se svým otcem).. Tohle to teda určitě nebyl film pro mně.. ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh, ktorý bude mnohými nedocenený...teda hlavne mladším publikom. Ja osobne som na vážkach čo sa viery týka, ale zas tak jednoznačne ju neignorujem. Pre silne veriacich sa bude pravdepodobne jednať o výborný filmový zážitok a u mňa tiež. VIDENÉ 1x ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Je to dobrej nápad. Tyhle filmy spojený s vírou na lidi fungujou, aspoň chvilkově. Myšlenka tam byla dobrá, možná se to dalo udělat trošku zajímavější ten film. Potenciál na to, aby se to stalo jedním z těch lepších filmů to mělo, bohužel kdesi zaniknul. Je to škoda. Ale bavilo mě to. Bohužel víc jak průměrnej film z toho není. ()

DJ Kritik odpad!

všechny recenze uživatele

Tieto hallmalkovské príbehy, aj by chceli niečo odkázať, ale spôsob, ktorý si vyberú je priam nechutný a odrádzajúci. To, že som to dopozeral po týždni bol iba zúfalý počin. Vtiahnutie do deja: žiadne Akcia: žiadna Posoltvo: žiadne Realita: nič Začo ja dám vlastne jednu hviezdu. Tak asi nedám ()

dvurkarlin 

všechny recenze uživatele

Film vypadá, jako by vznikl na zakázku svatého kříže. Něco, jako když se zpívají novodobé písně křesťanů. Stálé aleluja... Dá se říct,že je to slušně natočené ,ale ... ()

KingBoss 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo jako dobré rodinné drama, pak se to ale zvrhlo na úděsný křesťansko-míroláskovský film, takže ke konci mi to připadalo jako náborový snímek pro mladé křesťany. No a scéna, kdy se otec objímal s vrahem svého čtyřletého syna, mne naprosto dorazila, to už bylo opravdu přes čáru. Takže dávám 2 hvězdy za slibný začátek a dobré herecké výkony. Amen. ()

Reklama

Reklama