Reklama

Reklama

Hudební toulky s Ladislavem Smoljakem

(seriál)
všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
Česko, 2003, 6x14 min

Obsahy(1)

Ladislav Smoljak jako zapálený turista se vydává za hudebními velikány a po jejich stopách, které zanechali na českých hradech a zámcích. Nešetří námahy, aby se na vlastní oči podíval na místa spjatá s událostmi, která většinou známe jenom jako heslo z učebnice...
Jednotlivé díly:  1.-Hradec nad Moravicí - Ludwig van Beethoven
2.-Liteň - Jarmila Novotná
3.-Pecka - Kryštof Harant
4.-Lužany - Josef Hlávka
5.-Jezeří - Christopher Willibald Gluck
6.-Kynžvart - Klement Metternich (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Rozkošný cyklus, který dává tušit nevyužitý Smoljakův potenciál. Zvláště díl o Litni a Jarmile Novotné mu nádherně nahrává na cimrmanovskou rétoriku. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

"Tak jasný hlásek jsme už dlouho neslyšeli. Byl to večer tak  šťastný, že si ani nedokážu představit lepší" (díl o operní zpěvačce Jarmile Novotné). https://www.ceskatelevize.cz/porady/1112961328-hudebni-toulky-s-ladislavem-smoljakem/20354215236/ ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Trochu mě před shlédnutím děsilo, že seriál bude o hudbě. Ale ono se z toho vyklubalo krásné historicko cestopisné vyprávění mistra Smoljaka, zde již stařičkého pana turistu, který poutavě vypráví o navtívených památkách. Nádech nostalgie čiší z jeho světlých šatů a klobouku, jako by cestoval za dob Járy Cimrmana. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

To je paráda! Láďa Smoljak  ví tolik drbů na velikány hudebního a kulturního světa, že žasnete! Dovede o nich moc hezky vyprávět. Jak se to domákl? Jasný! Bedna z Liptákova, poslední šufle! Upravil bych jeho díl o Beethovenovi takto: Šlechticů bylo mnoho, Beethoven a Smoljak jen jeden! Stahujte si z ULOZTO ()

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám s nostalgií na krásné hudební toulky Ladislava Smoljaka v cimrmanovském duchu, zvláště pak na díl s Jarmilou Novotnou, naší operní pěvkyní světového formátu a velkou vlastenkou. Jarmila Novotná je pochována- spolu se svým manželem Jiřím Daubkem- ve své milované Litni v rodinné hrobce šlechtického rodu Daubků. Liteň je i mojí "vesničkou střediskovou", kde trávím řadu dní od jara do podzimu. http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1112961328-hudebni-toulky-s-ladislavem-smoljakem/20354215236 ()

Pavel.M 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u "obyčejných" Toulek: vtipné a poučné. Kryštof Harant jako Jára Cimrman přelomu 16. a 17. stol. mě opravdu dostal. ()

Reklama

Reklama