Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangsterská organizace zvaná Tři zelení psi chce otrávit vodovodní systém Istanbulu pořádnou dávkou LSD, aby tak načas vyřadila ze hry nejvýchodnějšího člena NATO. Na stopu tomuto plánu se však dostanou dva američtí agenti komisař X a kapitán Rowland, kteří zasáhnou a podaří se jim plán dočasně překazit a gang donutit k útěku do divokých oblastí Anatolie. Ovšem dostihnout a zneškodnit gang zde, kde má podporu domorodého kmene, se zdá být tvrdým oříškem pro americké agenty i pro zvláštní jednotku turecké policie. (fragre)

(více)

Recenze (4)

Isard 

všechny recenze uživatele

Všechny správné ingredience Kommisara X jsou v tomto filmu na místě, špaček421 je vyjmenoval asi všechny, nicméně to tentokrát tak úplně není ono. Příčinou je příběh, protože tvůrci vsadili na vážnější notu, přesto či právě proto, tomuto dílu schází zábavná lehkost a přímočarost jiných kousků série, žádné spy-fi, žádné podzemní skrýše atp. Nicméně pořád se něco děje, akce i humor jsou dávkovány vysokým tempem. Kochat se můžeme spoustou fantastických záběrů na Istanbul, zejména pokud se dění přesune do vod Bosporu. Poslední třetina filmu se však odehrává v zaprášené poušti, nicméně výsledný dojem už to tak moc nekazí. Pro jednou slabší díl, ale pořád v rámci doby & žánru nadstandard. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Západoněmecká "bondovka" s hned dvěma sympatickými agenty, kteří nejdou pro ránu daleko. Tvůrci film nebrali vážně a plně chápali, že diváci žádají bitky, přestřelky, honičky, lepé děvy v minisukních, drsný svalnatý chlapy, velký auta, exotické lokace, takže ve filmu prakticky nic jiného není. Humor jde občas až do podivných mezí, příběh nedává smysl, ale nudit se nebudete. Zvláště když pokud se zrovna nikdo nebije, nahnal režisér před kamery pohledná děvčata, aby nalákala zrak vilného diváka. A to ne ledajaká - na Němku netypicky krásná Christa Linder, sexy francouzská mrcha Sabine Sun a samozřejmě naše Olinka Schoberová, byť zde s nepříliš slušivou tmavou parukou. Řeklo by se zapomenutelný film - jenže já tu titulní písničku ne a ne dostat z hlavy... ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Opravdu bídáčtí bídáci, nezničitelní agenti a krásné ženy - takže další varianta na bondovky. Tato s českou stopou, neb jednu (hlavní) z těch krásek hraje Olga "Olly" Schoberová, jejíž koupelová scéna stojí za pozornost. Děj plný honiček, rvaček a stříleček v atraktivních lokalitách Turecka. Dnes to, pravda, vypadá dost naivně, ale pro nostalgika je to bod k dobru. Z dnešního hlediska je zajímavě, že ač se děl odehrává v Turecku, dokonce v jeho divokém vnitrozemí, zcela zde chybí islám, o kterém tu není ani slova. I mešity jsou zde jen exotickými stavbami, jež slouží jako kulisa dobrodružnému ději. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vedle série s Jerrym Cottonem vznikla v německé kinematografii ještě tahle s komisařem X - Jo Walkerem. Obě těžily z úspěchů bondovek, a proč ne. Zelení psi jsou ovšem pěkný guláš, kde dominují akce, honičky a fackovací scény. V postavách jsem se chvílemi ztrácel, ale pak zas naštěstí nacházel. Téměř všechny se ovšem chovaly jak moulové, byť o prvoplánovou parodii, jako je třeba Konec agenta W4C, jít zřejmě nemělo. Některé honičky jsou komické, mávání podprsenkou pobaví, ale o komedii v pravém slova smyslu nejde. Ozdobou jsou přirozeně ženy v čele s nedostižnou Olinkou, které by však přeci jen více slušely ty dlouhé blond. Závěrečná bitka v údolí Tisíců kopců připomněla mayovky, včetně hudby, až jsem čekal, kdy se objeví Vinnetou. Nejzábavnější je poslední čtvrtina. 3,5* ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama