Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Benny García před mnoha lety ilegálně emigroval do Spojených států. Nedobrovolně se však musí vrátit zpět do rodného Mexika, kde ho čeká velmi nejistá budoucnost. Sehnat práci není vůbec jednoduché, a proto se zapojí do byznysu s drogami. Poprvé v životě se tak před Bennym otevírá svůdný svět plný peněz, krásných žen, vzrušení a zábavy. Brzy ale pozná, že s kriminálním podsvětím si není radno zahrávat. Epická černá komedie překvapivě doplňuje naše povědomí o tom, co všechno se děje v současném Mexiku. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (24)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

...ak sa ešte pred skonaním úvodných tituliek central / macho stretne v autobuse s pistolas a mimo autobus so sapíkos....naskočí predtucha , že tento Amerikou vyvrhnutý odkopanec , to nebude mať nasledujúcich 140 filmových minút ľahké. Keďže šlo o zárobok a v Mexicu veľa toho do nárućia nepadne - príde bizz. A mexikánsky bizz obnáša zaprášené horúce hlavy , hiriearchiu a horu ilegálnych problémov , kde sa hlavy stínajú skoro až mimochodom...Cool pohľad na súčastné Mexico odvážne ( a odviazané ) spracovanie , pred ktorým ustúpi aj Desperado. Po projekcii som bola nútená vyprášiť si oči . HIGH VOLTAGE BANDIDAS ! V tesnom závese je fantastický 2-dielny dokument - o čo na druhej strane zákona v súčastnom Mexiku go ! ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tohle ve mě neustále vyvolávalo pocit, že se tomu musím smát i když to vůbec k smíchu nebylo. Pořád jsem nechápala proč tomu tak je? Spousta scén odkazuje k Narcos: Mexico, ale tam to bylo opravdu brutální. Pak jsem pochopila, že je to tak myšleno záměrně, aby se jeden, který sleduje tento příběh  "z druhé strany" úplně neposral z toho všeho brutálního násilí. Jo, tohle se povedlo bez toho, že chtěl jeden po sledování, chtít spáchat sebevraždu. Za mě 100% ()

Reklama

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Epická černá komedie....celkem výstižné a já bych dodal, že stoprocentně "mexická". Včetně úchvatného soundtracku plného lidovek jež svým textem skvěle zapadají do děje. Je to správně latino přepálené, hysterické, barevné, ale i krvavé a násilné. Prostě pravý bandidos staré mehikánské školy se všema těma sombrerama a šílenýma košilema a hláškama. Ale pozor na to, je to zároveň i drámo jako řemen a ke konci i silná symbolická kritika současného Mexika s veškerou jeho zkorumpovaností a propleteností aparátu s drogovým podsvětím. Jedním slovem skvělé a autentické "Infierno". OLÉÉÉÉÉÉÉÉ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdo má nakoukané Narcos: Mexico tak dobře ví, že tento film vůbec v ničem nepřehání a představuje nám každodenní mexickou realitu. V první (zhruba) půlhodině nás režisér seznamuje s postavami a je to vcelku nuda. Zábava začíná v momentě, kdy se hlavní hrdina stane členem mafiánského podsvětí a my společně s ním poznáváme krutá pravidla vesnice, kde zrovna zuří teritoriální válka. Bavila mě řada rozlišitelných a vtipných postav a moc se mi líbil zdejší černý humor. Na pozadí zase pokukuje klasická kritika společnosti, což je pro mexické filmy takřka neodmyslitelné koření.  [75 %] ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Asi to nebude náhoda, že se mi Peklo začalo na Netflixu nabízet krátce poté, co jsem dokoukal Narcos Mexiko..? Protože procento shody je víc než vysoký- stejná země, stejní herci, stejný téma… Jen vyznění je diametrálně odlišný. Peklo zjevně točili lidi, kterým na Mexiku záleží. Kterým není lhostejný, v jak bídným stavu se jejich země nachází. Aby kvůli tomu nemuseli pořád jen naříkat, pojali téma narcos s nadsázkou a humorem. Člověk ale cítí, že jim z toho ve skutečnosti do smíchu v žádným případě není, a že na sebe vzali podobu toho Bennyho kulometu při oslavě dne nezávislosti. Záměr pojmout to pro změnu jako komedii, je jen jinej, rafinovanější způsob, jak to ožehavý téma dostat k lidem. Na drama už diváci v Mexiku koukat znovu nebudou, komedii by ale šanci dát mohli. Takto si aspoň to nezvyklé pojetí vysvětluju já. ()

Zajímavosti (1)

  • V posledním záběru, kde Ďáblík vlítne s kulometem do skladu nepřátel a všechny tam vystřílí, si můžeme všimnout, že ve vedlejší místnosti byl ještě jeden, který zřejmě vyvázl živý. (Arnyfe)

Reklama

Reklama