Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Benny García před mnoha lety ilegálně emigroval do Spojených států. Nedobrovolně se však musí vrátit zpět do rodného Mexika, kde ho čeká velmi nejistá budoucnost. Sehnat práci není vůbec jednoduché, a proto se zapojí do byznysu s drogami. Poprvé v životě se tak před Bennym otevírá svůdný svět plný peněz, krásných žen, vzrušení a zábavy. Brzy ale pozná, že s kriminálním podsvětím si není radno zahrávat. Epická černá komedie překvapivě doplňuje naše povědomí o tom, co všechno se děje v současném Mexiku. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (24)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vynikající komediální gangsterka se silným sociálně kritickým podtextem vůči dnešnímu prohnilému, zkorumpovanému Mexiku. Především je to ale brutální zábavná jízda, u které ani při 150minutové stopáži nuda nehrozí. (Cinema Mundi 2013, Brno) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborná komediální mexicana gangsterka, co má drsný narcos obsah, barvitý a sympatický charaktery, všeobecně feel-good atmosféru a velmi pěkný vizuál. Cením krásně exploatační finále, nej mexický film od Amores Perros. "I always say that the gringos fucked this country over." ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

...ak sa ešte pred skonaním úvodných tituliek central / macho stretne v autobuse s pistolas a mimo autobus so sapíkos....naskočí predtucha , že tento Amerikou vyvrhnutý odkopanec , to nebude mať nasledujúcich 140 filmových minút ľahké. Keďže šlo o zárobok a v Mexicu veľa toho do nárućia nepadne - príde bizz. A mexikánsky bizz obnáša zaprášené horúce hlavy , hiriearchiu a horu ilegálnych problémov , kde sa hlavy stínajú skoro až mimochodom...Cool pohľad na súčastné Mexico odvážne ( a odviazané ) spracovanie , pred ktorým ustúpi aj Desperado. Po projekcii som bola nútená vyprášiť si oči . HIGH VOLTAGE BANDIDAS ! V tesnom závese je fantastický 2-dielny dokument - o čo na druhej strane zákona v súčastnom Mexiku go ! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdo má nakoukané Narcos: Mexico tak dobře ví, že tento film vůbec v ničem nepřehání a představuje nám každodenní mexickou realitu. V první (zhruba) půlhodině nás režisér seznamuje s postavami a je to vcelku nuda. Zábava začíná v momentě, kdy se hlavní hrdina stane členem mafiánského podsvětí a my společně s ním poznáváme krutá pravidla vesnice, kde zrovna zuří teritoriální válka. Bavila mě řada rozlišitelných a vtipných postav a moc se mi líbil zdejší černý humor. Na pozadí zase pokukuje klasická kritika společnosti, což je pro mexické filmy takřka neodmyslitelné koření.  [75 %] ()

decouble 

všechny recenze uživatele

1) Ten film je specifický tím, že hlavní postavy jsou hrány spíše komediálními typy herců. Vypadá to trochu jako kdyby v českém filmu hrál gangstera Vladimír Menšík, takovej hodnej strejda, co se z nouze stal kriminálníkem. Chvilku se tedy zdá, že film by mohl být spíše černá komedie. 2) Hodně záběrů ve filmu je zároveň koncipováno do (větších) celků, v kterých je hercům ponecháno víc času rozehrát scénu. 3) Film je pravidelně prokládán relativně pohodovýma mexickýma "lidovkama", které filmu dodávají lehce rozpustilý tón. Takže si troufnu tvrdit, že to chvilku trvá než se na tenhle koncept divák adaptuje a přijde na to, že ten film má vlastně potenciál kriticky (byť s dramatickou nadsázkou) odrážet realitu a scenérie mexického severu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Perfektna cierna komedia o sucasnom Mexiku, kde sa kopa ludi snazi dostat  do USA, vladne korupcia,  a v Ciudad Juarez hlavne drogy, zbrane a mafia   : 90 % ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se zlákat místními oslavnými komentáři a očividně jsem asi viděl jiný film, protože za celé příšerné 2,5 hodiny stopáže jsem si všiml jednoho dobrého vtipu. Jako kritika společnosti to funguje skvěle, ale to je tak jediná povedená věc na celém filmu. 35% ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Epická černá komedie....celkem výstižné a já bych dodal, že stoprocentně "mexická". Včetně úchvatného soundtracku plného lidovek jež svým textem skvěle zapadají do děje. Je to správně latino přepálené, hysterické, barevné, ale i krvavé a násilné. Prostě pravý bandidos staré mehikánské školy se všema těma sombrerama a šílenýma košilema a hláškama. Ale pozor na to, je to zároveň i drámo jako řemen a ke konci i silná symbolická kritika současného Mexika s veškerou jeho zkorumpovaností a propleteností aparátu s drogovým podsvětím. Jedním slovem skvělé a autentické "Infierno". OLÉÉÉÉÉÉÉÉ ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Asi to nebude náhoda, že se mi Peklo začalo na Netflixu nabízet krátce poté, co jsem dokoukal Narcos Mexiko..? Protože procento shody je víc než vysoký- stejná země, stejní herci, stejný téma… Jen vyznění je diametrálně odlišný. Peklo zjevně točili lidi, kterým na Mexiku záleží. Kterým není lhostejný, v jak bídným stavu se jejich země nachází. Aby kvůli tomu nemuseli pořád jen naříkat, pojali téma narcos s nadsázkou a humorem. Člověk ale cítí, že jim z toho ve skutečnosti do smíchu v žádným případě není, a že na sebe vzali podobu toho Bennyho kulometu při oslavě dne nezávislosti. Záměr pojmout to pro změnu jako komedii, je jen jinej, rafinovanější způsob, jak to ožehavý téma dostat k lidem. Na drama už diváci v Mexiku koukat znovu nebudou, komedii by ale šanci dát mohli. Takto si aspoň to nezvyklé pojetí vysvětluju já. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tohle ve mě neustále vyvolávalo pocit, že se tomu musím smát i když to vůbec k smíchu nebylo. Pořád jsem nechápala proč tomu tak je? Spousta scén odkazuje k Narcos: Mexico, ale tam to bylo opravdu brutální. Pak jsem pochopila, že je to tak myšleno záměrně, aby se jeden, který sleduje tento příběh  "z druhé strany" úplně neposral z toho všeho brutálního násilí. Jo, tohle se povedlo bez toho, že chtěl jeden po sledování, chtít spáchat sebevraždu. Za mě 100% ()

kubax 

všechny recenze uživatele

Přes dvě hodiny nekončící zábavy, byla to pastva pro oči. Nejdřív jsem si myslel že to bude jen komedie s prvky akčňáku, ale ona se z toho vyklubala totální Mexická gangsterka se vším všudy doplněná skvělým humorem a klasickou Mexickou hudbou, která byla opravdu famózní a dodala filmu tu správnou atmosféru. Víc takových filmů! Za mě plnej počet. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Od druhé půlky mě film namotal a bavil. V každém případě mi přišel nekonečný. Po pauze na bucánek jsem s hrůzou zjistila, že nám zbývá dokoukat ještě 80 minut filmu. Naštěstí se ale rozjel. Začal být akční, občas vtipný, satirický. Konečná scénka pobavila. Z filmu čišela gangsterská duše Mexičanů. Objevil se i neočekávaný zvrat, který mě moc potěšil. Hodně to připomínalo dokonalý seriál Narcos. Samozřejmě v light verzi. Celkem se mi i líbila hudba. Ne, že bych si ji pouštěla, ale donutila mě si podupávat nožkou. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Pozvolný začátek filmu, výborně hrající Benny se vrací po mnoha letech do rodného Mexika - byl vyhoštěn z USA. Již cestou ho oberou o všechny peníze postupně darebáci bez uniformy i s uniformou. Setkání s maminkou a starými přáteli je doslova uprostřed zaprášené nouze. Benny je vyplašený, nejistý, úslužný. Dovídá se o smrti svého bratra, který pracoval pro místní mafii, poznává také jeho ženu a jeho kluka, začíná pracovat. Vše působí věrohodně, snad i naučně. Potom si ho ovšem do byznysu bere starý známý Cocchi (Koči), Benny u něj hledal pomoc kvůli průšvihu svého synovce. Od té chvíle se zcela mění životní situace Bennyho, ale zároveň postupně přibývá brutality a celý snímek se více a více stává drsnou satirou a crazy... Brutalita vás možná upomene na Sicaria. Film je natočen kvalitně, jeho vyvrcholení až demostrativně. Je těžký a spíše smutný. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Černočerná krimi-komedie z Mexika o nelehkém životě, kde vám vlastně nezbývá nic jiného než skončit u kšeftu s drogami.Příběh Bennyho, který se vrací do Mexika, nemá do čeho píchnout a ještě zjištuje, že mu zabili bráchu a má synovce. Rychle skončí ve světě peněz, drog a mrtvol. Avšak po chvíli zjistuje, že není všechno zlato co se třpytí... Krvavé lázně nechybí, přestřelky i několik uřezaných prstů, uší či jazyků taky spadne na zem :) Krvavé finále je třešničkou na dortu. A jinak pěkná ukázka a kritika zkorumpovanosti Mexika, vlastně i celého systému.. 8/10 I když top trvá 2,5 hodiny, stále je na co koukat. ()

bearmeedek odpad!

všechny recenze uživatele

182 zbloudilých duší mě přimělo zkusit tento film. Mám dva poznatky. Je to buranský film a je to strašná krávovina. ()

flu 

všechny recenze uživatele

Dvouapůlhodinová vivisekce současného Mexika, při které tuhne krev v žilách. Jinak teda chápu, že rozverné melodie narcocorridos, které ve filmu hrají téměř nonstop, mohou leckoho zmást, stejně jako všichni ti chingones v kovbojských úborech se srandovními přezdívkami typu "Cochiloco", nicméně "El Infierno" není komedie ani náhodou. Zkrátka "México 2010 - Nada que celebrar". ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Zkraje mi to připadlo jako nějaká mexická verze Borata a v tom duchu to určitým způsobem pokračovalo až do konce. Krom toho nějaké to násilí, střílečky... Prostě takový uvolněně nadnesený příběh ze života mexického drogového klanu. (55%) ()

Reklama

Reklama