Reklama

Reklama

Láska a čest

  • USA Love and Honor
Trailer

VOD (1)

Vášnivý příběh mladého vojáka, který pomáhá svému nejlepšímu kamarádovi znovu dobýt srdce své přítelkyně. Tajně spolu cestují z Vietnamu domů, během protiválečných protestů. A během toho najdou poprvé pravou lásku... V tomto romantickém dramatu na pozadí války ve Vietnamu a prvního přistání na Měsíci, udělají dva vášniví a pohlední vojáci pro lásku absolutně cokoli – dokonce se tajně vyplíží z bitevní linie a odletí přes půl světa. Když Dalton Joiner zjistí, že se na něj vykašlala jeho přítelkyně Jane, rozhodne se, že se vydá během své týdenní dovolené domů a získá ji zpět. Jeho nejlepší kamarád, Mickey Wright je připravený mu pomoci, jen když bude šance, že po cestě potkají alespoň pár holek. Během sedmi dnů se musejí dostat Mickey s Daltonem do Spojených států, přesvědčit Jane, ať změní názor a zase se dostat zpět do srdce války, aniž by je chytli. Jenže když přijedou do Ameriky, najdou Jane a její zarytou krásnou kamarádku Candace uprostřed protiválečného hnutí. Vojáci budou muset udělat závažná životní rozhodnutí - v červenci 1969 stráví totiž týden zjišťováním pravdy o lásce, cti a odhodlání. (HBO Europe)

(více)

Recenze (46)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $19,684 Tržby Celosvetovo $519,000▐ len taká povrchná love story, nič preborné, čo by zasiahlo /40%/ ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Bejt veterán z Vietnamu, tak si najdu pana režiséra a s do špice seříznutým bambusem bych si s ním pěkně po vietcongovsku pošpásoval. Tohle byl neskutečnej shit! Co to mělo být? Americké Vyprávěj? Obsah mne celkem navnadil to nepopírám. Vojáci vracející se domů, mnohdy traumatizovaní či léčící si zranění místo pochopení a snad i vděku museli těm doma vysvětlovat, co že to tam vlastně na druhé půli světa dělali a proč zabíjeli mírumilovné Vietnamce. Vrahounem byl každý, dokonce i ti co dostali povolávací rozkaz a do války MUSELI. Říkal jsem si tedy, že to bude zajímavé. Ta konfrontace. Hned v úvodu nás film seznámí se dvěma kámoši - takovými přešlechtěnými nagelovanými americkými bejčky. Bohužel - nejsem šestnáctiletá teenagerka a tak místo smyslného retu Hemswortha a jiskrného oka Stowella jsem sledoval příběh a to jak hrají. Příběh začíná hned hustě ve Vietnamu v džungli, kde prakticky v prvních minutách dojde k husté kapslíkové přestřelce. Naštěstí maj kucí vysílačku a stihnout si callnout support. Ne netěšte se na pořádnou bitku ani na přilétávající Hueye, z těch je slyšet jen rotor a pak se vše ztratí v oslnivém modrobílém světle... Asi do džungle přistáli i nějací alieni... Střih, kucí sedí na louce a jednomu se stejská po holce co nepíše a nepíše. Střih a tak když maj dovču v rámci asijského regionu na pár dní, skočí si džambem domů do květinových států čučících do TV na právě přistávající Apollo 11. Jeden chce zjistit jak je to s tou láskou doma. a druhej ho jede v tom podpořit.. --- No už tohle je teda úlet! --- Dům je plný hipíků a na vojáky se dívají jako na vrahy dětí. Oba kucí shoděj khaki mundůry, navlíknou hipís outfit (jeden triko se symbolem míru a druhej s Che Gevarou) a začnou se věnovat lásce... Jenže čas k návratu se blíží. Dál to nevyžvaním aby týnejdři co na to budou jukat nepřišli o napínavé dramatické momenty a taky nějaký ty slzičky dojetí ( a to i u drsných kluků vojáků!) aby pak ještě za tepla dojatí a rozněžnění (a taky nasraní na Nixona) mohli sázet hvězdy do řad.... Všechny milovníky nejen válečných filmů, ale i dramat - důrazně! varuji před touto hrůzou! Fakt - to nemá cenu vidět. Rok 69 se udělanej jak z Vyprávěj. Sice na ulicích jezdí auta té doby, holky maj culíky a batikovaný trika, ale je to tak šíleně umělý, jak zmrzlina s příchutí ,,šmoula''. Navíc celý příběh je naprosto nereálnej a neuvěřitelnej a chlapce by už v Asii na letišti zajistila první lítačka empíků... Vrcholem hrůzy pak by český dabing, kdy jednoho slaďouše daboval Jan Maxián (budiž) a druhého Filip Čapka. Tato ,,hvězda'' pořadu Polopatě, kde nás učí ovládat kladívko a nůžky, je špatný herec - ale ještě horší dabér. Tenhle hlas už nechci NIKDY v zahraničním filmu slyšet! Za mně je to ODPAD! ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Niekedy sa mi stane, že podľa hodnotení čakám strašný film a potom som prekvapená, lebo až také strašné sa mi to nezdá. Je to priemerný romantický film z obdobia vojny, kde mi len pár vecí liezlo na nervy a hudba bola výborná. Liam bol sexi a Teresa bola tiež dobrá a je to môj druhý snímok s ňou v krátkej dobe (určite odporúčam 2:37, kde hrala a je to výborný film). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silný mačkopes, ktorý chce byť všetkým. Chce byť romantickou drámou, chce prezentovať vojnu vo Vietname, chce ponúknuť niečo z hippies. A všetko len tak polovičato, čiže nedostatočne. Teresa Palmer ale v ideálnej role, tá sa proste na tie citové záležitosti hodí. Liam Hemsworth je odtieňom svojho brata, ale zase treba ho trochu aj ľutovať. Veľkú časť svojho života strávil s Miley Cyrus a také utrpenie zažije len málokto. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Slabý romanťák kde bude trošku chyba v hercích a trochu v příběhu a trochu v hudbě, dá se na to koukat ale takový typ film se musí vyždímat do maxima. Přesto jsem spokojenost našel ale škoda mohlo z toho vyjít mnohem víc. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není tak prázdné, jak by se mohlo na první pohled zdát, a nutno přiznat, že některé analogie jsou celkem trefné a dobře podané - explicitně i symbolicky. Obecně to překvapivě funguje spíše v rovině reflexe a kritiky, ač hodně naivní, jednorozměrné a nadsazené. Typický důraz na americké moralizování se soustřeďuje na vnitřní charakter člověka (hodnoty) než-li na válku ve Vietnamu jako takovou. Onen dobový kontext je tam zobrazen velmi zjednodušeně, černobíle, nepřesně a účelově, nicméně právě akcent na osobní kvality jedince dělá z hyperkýčovitého (ne)retro příběhu plného ohraných klišé, motivů, (skoro)romantických scén a průpovídek docela vnímavou a koukatelnou pohádku o oddanosti, důstojnosti, povinnosti, cti, službě, obětavosti a morálce. Obyčejné, tuctově zpracované, se sympatickým hereckým obsazení a prostým, ale trefným poselstvím, že je jedno na jaké straně barikády jste - pořád je třeba držet se určitých principů. Nakonec to zafungovalo obstojně. 5/10! ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Niekedy som viac ako inde alergický na smiešnosť deja a obdivnú dokonalosť hlavných protagonistov - chlapíci so svalmi, so šarmom, s "perfektnou" vizážou, so zmyslom pre vlasteneckú poctivosť, vernosťou, rozvahou, so super ľudskými vlastnosťami a nadpriemernými schopnosťami - dezertovať? keď už, tak kvôli láske áno!!! A nie tak hocijakej. Rovnako mi lezú na nervy falošne zidealizované sexy kočky s hĺbkou cítenia a inteligencie, s tváričkami od barbie ale hlavne, večne čakajúce na lásku ich života až mi miestami pripomínajú mytologickú bohyňu vernosti Penelope. "FAKT SUPER POSTAVY" Občas sa im do cesty postavia ťažké prekážky či klišé zvraty vedľajšej postavy-zbabelca, čo všetko pokazí! Ale poväčšine ich prekonajú a "všetko dobre (s dákymi jazvami krásy) dopadne" a blondínka ma neopustí :-D ! . Aj keď som už na letisku pred odchodom do Vietnamu. Suma sumárov : syntéza vs. syntéza = syntéza, t.j. povrchnosť a nuda. Je vidieť, že to natočil rutinný (ne)tridstiatnik nováčik bez skúseností a dramatického rozhľadu. Ale zato s tínedžerskou poetikou a tá predsa robí divy! 3/10... ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak jo. Místy je sice cítit nevyužitý potenciál, a proto jsem celou dobu váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Ale!!! ...sympatičtí herci, překrásná Teresa Palmer a konec, který si nezadá s většími romanťáky mě přesvědčili, že bych se klidně kouknul znovu. A to už za pět hvězd stojí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Love and Honor" je filmem, který ve vás vyvolá i nepříjemné pocity. Místy je tak sladkobolný, že se u mě dostavila skutečně fyzická nevolnost a já jsem musel odvrátit alespoň zrak, abych se nemusel koukat na to, jak se herci pitvoří. Romantika je zde tak silná, že by si člověk i blinknul do pusy. Ale proč? Co to vlastně všechno chce říct? Že jenom pravá láska vytrvá? Že se do džungle vrátí jen ti, kdo ještě mají naději na lásku? Že když dokončí turnus, bude život ještě o něco lepší? Že Kanada je země zaslíbená? Nevím. Tenhle film neřekne vůbec nic. Jen špatná červená knihovna, na kterou by měli veteráni plivat. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

A je mi jedno co si o tom bude kdo myslet :-) Moje hodnocení, moje pravidla :-) Rozhodně v tomhle bylo více romantiky ( dokonce dvojité) než ve většině soudobých romanťáren v hvězdném obsazení! A provázanost děje, bylo naopak zvládnuto dobře a snímek tím získal příběh, který většina love story zatraceně postrádá! ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Vojna vo Vietname, pristátie na Mesiaci a hnutie hippies ... čo čakať od takejto kombinácie ? No a ešte, prepáčte zabudol som troška klišé do toho treba dať .... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

solidní romanťárna,která sice nepřináší vůbec nic nového,ale zároveň není tak hloupá,aby se u ní člověk stačil nudit...65% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tragicky pomaloučkej,nudnej filmek.je to vlastně vo hovně,a navíc sem to čekal.Ale proč sem to dokoukal,to mi hlava nebere.30%. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to odľahčená dráma plná ťažkých monológov typu ,,vojna je peklo", ktorú podáva herecké obsadenie, ktorému chýba vážnosť, aby ich predal. Celé je to umelo vytvorené. 1/10 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ja som už aj zabudol, aká je ta Teresa sexy. Vojačikovia si idú dovolenku užiť do USA a tam z nich spravia dezertérov a ťahajú z nich infošky, ako to vo Vietname chodí. Jedna chabá bojovka, inak lovestory so všetkým, čo k tomu patrí. Od balenia, cez mazlenie, zradu až po slzy na letisku. 2 z 5 ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Nijak náročný příběh a rozuzlení na konci také nebudí velkou důvěru. Nicméně je to celé velice příjemné, na herce se dobře kouká, soundtrack je výtečný, a když se vám to strefí do nálady, tak to patří k těm lepším žánrovkám. Podle mě o stupeň lepší než Dear John. Jedinou větší chybou bylo, že jsem to viděl v češtině, protože dabing Hemswortha je příšerný. ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Krásný romanťák, chvilkami i dojemné scény. Válka je válka. Člověk musí i když nechce, kor když někoho miluje, tak se těžko odjíždí zpět. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Tak toto je to čomu hovorím ja pičovina. Občas si pozriem filmík s trochou sentimentality, ktorá je ale tak podaná že ju divák zbaští. Tu sa mi akurát tak chcelo vracať a k tomu to bolo ešte patetické a hlúpe a vlastne celé zlé. Scenár radšej no comment. Akurát hudba ma celkom oslovila a to je všetko. ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

"Vášnivé" 90 minutové "proč mi nedáš" a 2 minutové cumlání. Ani tvrdá válka (ti kluci jsou spíš z muzea voskových figurín, než z Vietnamu) - ani tvrdý sex, nýbrž špatně odbarvená romantika pod dekou u rybníka plného sinic. Nuda a nuda bez děje (zajímalo by mne, kterej místní "odborník" škatulkuje tento film mezi válečné drama), sice jsem žena, ale romantice příliš neholduji. Když už ale, tak "Zápisník jedné lásky", ten nedisponuje peroxidovou cukrovkou, ale skutečným životním příběhem. Tony.cs - máš příšernej vkus na ženský, Riddick77 - ale ano, je to sakra prázdnej "film", spíš studentské video z jednoho víkendu na koleji (ne té vlakové). ()

Reklama

Reklama