Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žofinka (K. Seidlová) ráda hraje na klarinet, což jejího tatínka (Z. Řehoř) zlobí. Raději by ji totiž viděl pracovat doma u chalupy. Na královském zámku žije princ Vendelín (A. Navrátil), který také miluje hru na klarinet. Cvičí tak úporně, až z toho královnu matku (A. Vránová) bolí hlava! A jak se stane, že nakonec své osudy přes protivenství okolí spojí? V tom jim pomohou dvě kouzelné bytosti – Jahodník a Ostružinka… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Úplně obyčejná láska na první pohled, kde naštěstí dotyčná, jak chlapec posléze zjistil, splňovala tu jedinou podmínku, co na nevěstu měl, hrála na klarinet. Jinak tedy ji taky slunce posypalo zlatou drobenkou, nebo co to mektal. Kouzelní skřítci si nechali tou čistou láskou pomoci, aby posléze, za divného, nesmyslného a zbytečného baletního cupkání sami pomohli. Že někdo nepomohl střihači, jehož zásahy ve filmu vytvořily dojem, jak kdyby si člověk stříhal nehty nůžkami na plot. Spousta věcí nenavazuje a člověk se je dozví nebo si dovodí následně z rozhovorů postav, místo aby vyplynuly z toho, co se už stalo. Každopádně si sbalili klarinety a žili šťastně svým koníčkem. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Království za klarinet a holku z chalupy. Navzdory paňmámě a pantatínkovi králojc. Průměrná pohádka Svatavy Simonové, která nikterak neurazí, ale na druhou stranu na ní není nic, co by ji vyzdvihovalo z průměru. Interiéry a výprava jsou vskutku televizní, až mi to připomnělo Cimrmana - "schovával se pod falešnou slámou". Falešné stromy, falešný zámek, falešné květy... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrná poobědová studiová pohádka s naprosto typickým hereckým projevem Antonína Navrátila v roli prince, který hraje na klarinet a žádnou princeznu, která neumí hrát na tentýž hudební nástroj, si nechce vzít. Naštěstí potká krásnou chudou dívku, která na klarinet hraje v kapele chodící světem a vydělává tak peníze pro tatínka. Trošku se to zamotá, ale jak už to v pohádkách chodí, cesty si oba hrdinové k sobě najdou. Krásnou roli dostala Alena Vránová, která si svou ne sice zlou, ale spíše otravnou královskou maminku skutečně vychutnala. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Kdo je proboha Kateřina Seidlová-Hrušková? :) Papundeklova pohadka s nesympatickou hlavni postavou. Zachranuje to trosku jen pragmaticka kralovna Vranova. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Pomóc, jdou na mě mdloby." Pohádka přimomínající film, "Kdyby tisíc klarinetů", jež měla za úkol seznámit děti s lesními plody a hudebními nástroji, ale i s hysterickou královnou, dost nevybíravým vyjadřovacím způsobem nebo chybou ve scénaři. Posuďte sami, cituji: "Já jsem víla Ostružinka a já Jahodník, starám se o jahody, aby byly pěkně červený a šťavnatý a aby chutnaly malejm dětem. A co tu dělá Jahodník vokolo MALIN, já zase vokolo vostružin." ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V celku průměrná a nakonec skoro ničím nezajímavá pohádka, která se hodí alespoň na nedělní deštivé odpoledne. Dokonce ani ty kulisy nebyly zlé, ovšem trikově pokulhávala. Například Jahodník byl pro mě nepochopitelně dabovaný a Žofinka a Vendelín se na ně dívají úplně jiným směrem než doopravdy stojí. Děj je strašně chaboučký. V momentě, kdy princ najde dívku, která také hraje na klarinet je v podstatě hotovo. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

No strašné. Jako hudebnímu barbarovi to i ten klarinet naprosto zprotivilo. Navíc nesnáším, když někdo někomu cokoli vnucuje a tady je to fakt až moc. Nakonec zaujala jen Veronika Jeníková s bubnem, takže ta dostane desítku. Nic jiného se tu kladně hodnotit nedá. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Otravný hudební námět, který prochází celou pohádkou, rádoby nářečí a k tomu navíc princ Antonín Navrátil, to je kombinace, která ode mne dostala dvě hvězdičky jen proto, že k pohádkám bývám milosrdný a že Řehoř se to snažil zachránit ze všech sil. ()

Reklama

Reklama