Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 2

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (145)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý nápad a originální realizace. V konečném důsledku příjemná sonda do života stovek lidí po celém světě, která s nadhledem ukazuje nejen kulturní rozmanitost ale i rozdílnost našich životů. Místy sice trochu mimo, ale vzhledem k faktu, že obsah je tvořen videopříspěvky uživatelů, tento fakt pominu. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Originální sonda do života a ukázka toho, jak obyčejně neobyčejný (nebo neobyčejně obyčejný?) život vlastně je. EDIT: 1. 1. 2023, druhé zhlédnutí. Místy jsou záběry nesnesitelně dlouhé, jinde byl střihač hyperaktivní. Některé události nejsou ničím zajímavé, jiné jsou dramatické. Prostě jako život sám. ()

Reklama

Pája=) 

všechny recenze uživatele

Bez předsudků, názoru na pohlaví, rasu, náboženství ukazuje život lidí v jednom dni. That's it!. Neovlivňuje nás, netlačí na nás, neříká nám co si máme myslet, nesnaží se nás o něčem přesvědčit, neargumentuje. Life in a Day je jen zprostředkovatelem - vypravěčem je jen a jen život - takový jaký je, plný protikladů, protipólů, lásky ale i nenávisti. Emotivní? Ano - ale záleží kdo jste a co vám přijde emotivní. Tohle je život nic víc nic míň :) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Občas je strašne ťažké neopakovať, čo už bolo napísané. A kľúčové slovo je rozhodne YouTube. Symfónia bežného dňa by som to nazval; neobyčajné príbehy obyčajných ľudí, ich obyčajných životov a obyčajných názorov - miestami politicky nekorektných, ovplyvnených kultúrou a krajinou, v ktorej žijú. Máme tu napríklad chlapca z Afriky, ktorý sa bojí homosexuality, lebo ju považuje za chorobu, alebo amerického homosexuála, priznávajúceho sa k svojej orientácii babičke cez telefón; farmára, ktorý (podľa svojich vlastných slov) nadovšetko miluje Boha, svoju rodinu a svoje zvieratá, a potom kravu na porážke... Paradoxy rozlišujúce životné štýly a postoje; šťastného záhradníka z Dubaja a nešťastné osamelé ženy zo západného sveta; bicyklistu prechádzajúceho celý svet a dievča celý deň v práci a potom doma sama; zlatú svatbu a dieťa so strachom z rozvodu rodičov... Šťastie, nešťastie. Život. Mamihlapinatapai. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Ano, to bude dlouhý den, stejně jako všechny ostatní. Každé ráno vždy září radostí. Fofrem do sprchy. Začínáme nový den. Je zapotřebí pracovat, všechno stihnout, jo-jo, se všemi se setkat, všechno změnit. Chci ověřit své síly. Chci zdolat nejvyšší horu, vyšplhat na vrchol beze zbytečných slov. Chci ověřit své síly. Víte, kolik sil je zapotřebí, abychom nebyli jako všichni? Bůh by nás nestvořil, aby pak na nás zapomněl. ___ Jeden den života vševidoucím okem Boha a ten Bůh je YouTube a ten život je obyčejný. A co jiného se očekávalo? Zásadní události? Ty tam nejsou? Nejsou snad? Vždy se něco děje. Nikdy se neděje nic. Hádám, že Malickův Strom života bude úplně stejný, akorát profesionálně natočený a doplněný o obyčejné dinosaury. A dost možná bude nakonec i horší a omezenější než tento youtubovský kolektivní pohled. Myslím, že ta obyčejnost je daná tím, že tyto filmy koncipují režiséři v pokročilém věku, kteří se již na život holt koukají okoukaně. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do experimentu se aktivně zapojili i čeští uživatelé, kteří celkem poslali 472 příspěvků a předstihli tak i země, jako je Indonésie, Čína nebo z evropských zemí Maďarsko. (thecentre)
  • Do celovečerního filmu byl z celého světa vybrán také jeden český videoklip kameramana a střihače Sergeje Kondakova, který zachycuje narození žirafího mláděte v Zoo Praha. (thecentre)
  • Do soutěže bylo zasláno neuvěřitelných 80 000 videoklipů se stopáží kolem 4 500 hodin. (Ice123)

Reklama

Reklama