Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 1

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

Lewisek 

všechny recenze uživatele

This is our Life! Tohle je naše planeta. Mám rád emocionální snímky a tohle je přesně ono. Kevin Macdonald opravdu odvedl skvělou práci. A dokument je to jedinečnej, nejlepší na něm je, že to všechno co vidíte je holá skutečnost. Vážně jsem se na to těšil a očekával jsem prostou prezentaci amatérských videí, ale to se nestalo, přestože ve střední části se film trochu táhne, tak mě to dokázalo vtáhnout do děje a byl jsem překvapen, dojat a nadšen. Tohle by měl vidět každej člověk na tom našem malém světě. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Je to film ľudí o ľuďoch, no dosť nesúmerné a dosť chaotické, aj keď to také možno má byť, podobný český film sa mi páčil viac. Kamera úžasná, rozmanitosť akú by ste len ťažko hľadali v inom filme, musel by byť tiež dosť podobný, napríklad o Zemi, ale dojem som mal z toho miestami rozpačitý, zaujal ma najviac koniec. Keby to tam nepovedali, ani by som nevedel identifikovať, z ktorého roku to je. Posplietané veci, efekt zaujímavý, ale neviem či by som si to chcel častokrát púšťať, možno ani nie, svoju pôsobivosť to však má veľkú. ()

Reklama

E lan 

všechny recenze uživatele

Příjemné, originální, působivé, plné skvělé hudby, všeobecně dobře vybraných videí. Několik scén je opravdu dech beroucích, především díky tomu, že se skutečně staly. Navíc se jedná o dokument, po jehož shlédnutí budete ještě nějakou tu chvilku přemýšlet (o čem jiném než o životě). Příjemné vytržení z filmové průměrnosti a povrchnosti:-) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Občas je strašne ťažké neopakovať, čo už bolo napísané. A kľúčové slovo je rozhodne YouTube. Symfónia bežného dňa by som to nazval; neobyčajné príbehy obyčajných ľudí, ich obyčajných životov a obyčajných názorov - miestami politicky nekorektných, ovplyvnených kultúrou a krajinou, v ktorej žijú. Máme tu napríklad chlapca z Afriky, ktorý sa bojí homosexuality, lebo ju považuje za chorobu, alebo amerického homosexuála, priznávajúceho sa k svojej orientácii babičke cez telefón; farmára, ktorý (podľa svojich vlastných slov) nadovšetko miluje Boha, svoju rodinu a svoje zvieratá, a potom kravu na porážke... Paradoxy rozlišujúce životné štýly a postoje; šťastného záhradníka z Dubaja a nešťastné osamelé ženy zo západného sveta; bicyklistu prechádzajúceho celý svet a dievča celý deň v práci a potom doma sama; zlatú svatbu a dieťa so strachom z rozvodu rodičov... Šťastie, nešťastie. Život. Mamihlapinatapai. ()

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Todle je pro me jedna z nejvetsich udalosti poslední doby. Stacilo malo a film moh' skoncit jako rutini sestrih klipu bez vnitrni struktury. Takhle se, diky Scottovi s Macdonaldem, podarilo vytvorit autenticky pribeh jedno dne, kterej dojima, rozesmeje, ale zaroven i desi. Uz se tesim az uvidim znovu! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do celovečerního filmu byl z celého světa vybrán také jeden český videoklip kameramana a střihače Sergeje Kondakova, který zachycuje narození žirafího mláděte v Zoo Praha. (thecentre)
  • Do experimentu se aktivně zapojili i čeští uživatelé, kteří celkem poslali 472 příspěvků a předstihli tak i země, jako je Indonésie, Čína nebo z evropských zemí Maďarsko. (thecentre)

Reklama

Reklama