Reklama

Reklama

Rampelník

(TV film)
  • Německo Rumpelstilzchen (více)

Obsahy(1)

Chlubivý mlynář jednoho dne na trhu prohlásil, že jeho dcera umí i za slámy upříst zlato. Zaslechl to chamtivý král Gustav a zavřel dívku do vysoké věže s kolovratem a několika otepmi slámy. Zoufalé přadleně se zjevil podivný mužíček a slíbil jí pomoc. Ale musela za to draze zaplatit... (oficiální text distributora)

Recenze (31)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Síce som v hanbe nad nevykonaním aktu zapálenia sviece na ich hrobe, no tu si pomôžem smyčkou. Ten dobrák čo mlynárke pomohol trikrát sa nakoniec dostal do pekla ? Za dobrotu na žobrotu. Späť k filmu. Nemci nesklamali a toporne po úmornom hereckom a dejovom útrapnom práve sa zaskvejú v pamäti: kráľ olizujúci zlaté Dildá a láska pantomimického princa už po dvoch minutách k mlynárke s ballgagom v ústach. Chcem znamenie... (videné 05.01.2016,STV1 archív) ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

S ohledem na zdejší komentáře jsem byl příjemně překvapen. V kategorii nových pohádek Rampelník hravě trumfne i ty naše, české. V tomhle odvětví to jde prudce z kopce a proto hodnotím vysoko. Ale mezi námi, nasral bych ji s upravováním pravidel a už vůbec ji nevracel původní výhru! Zakončení bylo epické... tedy Rampelníkovo, za to jméno pro syna bych princeznu ukamenoval. Však si z toho dnešní (zejména eko ženy) berou příklad, což je nadmíru politování hodné. ()

KdG 

všechny recenze uživatele

Na němce to celkem šlo. Točili to dost líbivě, původní předloha od bratří Grimmů je drsnější. Mimochodem ta dcera mlynáře byla celkem kočka a uměl bych si jí představit i v žánrově jiném filmu. ;-) ()

Pampa 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočená pohádka která má hlavu i patu. Už dlouho se mi nestalo abych si nějaký film (seriál) pustila dvakrát a už vůbec ne, abych ho chtěla vidět zase znovu. Skvělý inteligentní humor napěchovaný do ani ne hodinové stopáže, krásné lokace a sympatičtí herci. U mě jasných pět hvězd. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem náhodou shlédla několik nově natočených německých pohádek a mám pocit, že jejich kvalita jde, oproti dřívější pohádkové německé tvorbě, silně nahoru. Ba dokonce proti nim mám méně výhrad, než proti některým v poslední době točeným českým. Navíc tak nějak cítím, že svoje bratry Grimmy umějí v Německu natočit. Pohádka ve stylu našeho Rumplcimrcampr mě bavila i trochu strašila, na herce se pěkně koukalo a uměli i hrát, sice to není veledílo, ale ráda se podívám znovu. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Standardní televizní pohádka nevybočující z řady. Jen to hádání jmen bylo teda celkem podivné - opravdu dost pokusů měla ona dívka na uhodnutí :) ()

majstrstyk odpad!

všechny recenze uživatele

Kvalitní komentář: uživatel Sign....:) Koukal jsem na to s pusou otevřenou a nevěřil, co je vlastně možné pustit v televizi.... Dále bez komentáře, opět se potvrdilo, že Němci, když k ruce nemají pár Čechů, pohádky neumí. ()

Shadowrat 

všechny recenze uživatele

Mě se tato pohádka nelíbí. Ne, že by to nebylo hezké, barevné a nehýbalo by se to, ale samotná zápletka kdy sice pod tlakem králova hněvu přijímá mylnářova dcera pomoc záhadného "dobrodince". A když on ji pokaždé vyhoví a dojde na "placení" najednou se ona zdráhá a hledá různé kličky jak z toho ven. ()

Matelefon 

všechny recenze uživatele

Mně osobně se pohádka poměrně líbila. Nebyl to žádný extra zázrak ale nebylo to ani špatné. Takový slušný průměr. Velmi sympatická Lisa, dobře udělaný Rampleník, moc hezké lokace, svižný příběh. Za mě 55%. ()

Reklama

Reklama