Reklama

Reklama

Home Sweet Home

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý manželský pár prichádza do svojho príbytku, netušiac, že prvým krokom dnu vstupuje do teritória sériového mäsového vraha, ktorý nepozná zľutovanie. Očakávaný romantický večer sa tak mení na boj o život. (*CARNIFEX*)

Recenze (101)

tron 

všechny recenze uživatele

Začiatok je zaujímavý (najskôr dej sledujeme z pohľadu šialenca, ktorý sa práve vkradol do cudzieho domu na samote pri lese a následne sa v ňom ukrýva a potom prichádza párik, ktorý o jeho prítomnosti nemá ani šajnu), ale keď sa začne hrať s otvorenými kartami, začne to byť značne veľké klišé s mimoriadne veľkým množstvom nelogického správania postáv. Škoda, ale snaha tu bola. Pre fanúšikov home invasion. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Všude dobře, doma úchyl" (Takhle se počešťují názvy, ty vypatlaný distributore, co Chceš pěstí, debile!) je jasným důkazem toho, že pokud scénárista absolvoval víc než sedm tříd základní školy a režisér není down s véhaeskou, dá se o třech hercích spáchat inventivní a strhující kousek nápadité domácí řezničiny, který donutí nejednoho začínajícího sériového vraha hrát si při jeho sledování podvědomě s přirozením! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Na Home Sweet Home nejvíce oceňuju úvodních dvacet minut, které jsou v subžánru "home invasion" poměrně dost ozvláštňující. Ve velmi pomalém tempu v nich vidíme záporáka, jak si připravuje půdu. S kladnými hrdiny se tak poprvé setkáme až zhruba ve dvacáté minutě. Tempo ale zrychlí jen minimálně, tohle je slow-burn horor o třech postavách a jednom domě. Pokud se člověk nebude zbytečně zabývat otázkou, proč to psychopat vlastně dělá a co přesně chce, a odpustí hlavní hrdince, že si jednou nebo dvakrát nechá mezi prsty uniknout příležitost se se záporákem definitivně vypořádat, může si užít velmi dobře natočený, napínavý film, který nikam nespěchá. Rozhodně povšimnutí hodný kousek. Pokud s ním tedy budete mít trpělivost a nepotřebujete od hororu litry krve, haldu akce a oscarově napsané postavy :) 7/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO CHCEŠ TY ZKURVENEJ PSYCHOPATE...“...... /// Je fajn, že vod začátku dokážou hezky klamat tělem a tvoří tak zajímavej úvod do nepřekvapivýho překvapení. Ta předehra je opravdu ucházející. Film vo tom, jak mamka roztleskávačka (bejvalá) a nadrženej taťka (s golfovejma sklonama – pozn. pro golfaře) chtěli strávit příjemnej večer (noc), se vyznačuje pěknou kamerou. Ten kluk ví, z jakýho úhlu za to vzít, aby nahnal strach. Taky ten čurák (jako vrah), co se mu líbí, co u toho ženská řve (pozn. pro hluchý), zdá se bejt distingovaný. Po tý předehře to pak jde ráz naráz. Čurák si říká ,,vždyť je to furt dokola“ - taťka se vzpouzí, mamka řve a celkově to vyznívá jako antireklama na domy na samotě u lesa. Bohužel ,,chudáci“ dělaj všechno proto, aby chcípli, a napětí z debilního chování mě brzo uvrhne do naprostý lhostejnosti. Vlastně se tlemím (jako kokot). Ty krávo, ať žijí duchové! (Leontýnko…!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád sleduju při práci lidi v kombinéze. 2.) Neustále hlasuju proti trestu smrti (protože i narušenej jedinec má právo na život!). 3.) Thx za titule ,,Viny95501“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Parááda ! Kanada s Franciíí mi dala přesně to, co od nich očekávám-Tajemný,velice znepokojivý až nepříjemně koukatelný Thriller s vynikající kamerou a pečlivě propracovanými detaily! Po celou dobu jsem byl v očekávání, co bude dále a byl jsem příjemně překvapen Závěrečným twistem. Chybělo snad jen vysvětlení, proč vše dělá a bylo by to na plnou Palbu ! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatná home invasion, která v první půlce skoro až fetišisticky sleduje psychopata před akcí. Detailní obhlídka interiéru domu, dlouhé záběry a absence hudby připomíná pověstné ticho před bouří. Orkán nakonec sice nedorazí, ale v tomhle případě to ani nevadí, stačí když kape. Po stránce násilí je to taky docela light, ale je třeba ocenit pěknou kameru a místy slušné napětí pramenící ve hře na schovávanou z obou stran barikády. Proč něco podobnýho nevznikne u nás? ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rutinní námět dějově bez jakéhokoliv ozvláštnění se střetává s úplným minimalismem. Vše "navíc" bylo odstraněno a zůstalo naprosté jádro - čistší to už být zkrátka nemůže. A je to tak fajn. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Home invasion od Davida Morleta, režiséra kvalitného zombie hororu "Mutants". Manželský párik sa po spoločnom večeri vracia domov, kde ich však čaká utajený psychopat, ktorý si pre nich pripravil nezabudnuteľnú noc. Prekvapivo nudná žánrovka, ktorá sa síce snaží ísť v stopách tých zaujímavejších kúskov typu "The Strangers" či "Funny Games" a situáciu navyše ozvláštňuje maniakom, ktorý sa zo začiatku tváril ako by sa inšpiroval v "The Collector". Aj keď to najprv bolo príjemne tajomné, napínavé a onedlho sa trochu pritvrdilo, akosi som mal pocit, že to vôbec negraduje, ten film bol príliš tichý, s prázdnymi postavami, napriek krátkej stopáži sa až príliš vliekol a ani záver to bohužiaľ nijako nevylepšil, takže to považujem iba za slabší priemer. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Synek je přes noc u babičky, kostýmek roztleskávačky a podvazky netrpělivě čekají v ložnici, v obýváku hraje z gramofonu hudba, něco na zahřátí je od manžela také nalité, jen ještě roztoužená manželka musí rychle skočit do sprchy. Vrahovi, který je ukrytý v domě, to ale nevadí. Počká si. Ostatně než se manželská dvojice dostane domů, počká si i divák. Ve velmi pomalém tempu si tu zatím totiž ten zlý hoch s maskou dlouhé minuty připravuje půdu. Jakmile jsou pak ve velkém domě všichni tři účastníci téhle krvavé show, můžeme začít. Když přeskočím, proč to psychopat vlastně dělá (kdo jím je, je nakonec poměrně svěžím překvapením), nemůžu ignorovat ne úplně rozumné počínání hlavní hrdinky. Beru, je v šoku, manžel dole sýpe a přichází o vlasy, ale odemykání bezpečnostní pojistky zbraně už bylo skutečně hodně nešťastné. Navíc možností vypořádat se s nezvaným hostem bylo víc, což je i s ohledem na to, jak solidně a se smyslem pro detail je Home Sweet Home natočený, dvojnásobná škoda. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladý manželský pár prichádza do svojho príbytku. Netuší však, že vstupuje do pasce sériového mäsového vraha. Film podľa môjho gusta. Hlavne úvodné minúty, znázorňujúce lahodné, uvolnené kroky vraha,ktorý je kľudný, akoby prišiel na obhliadku kúpy domu ma príjemne prekvapili a zároveň mrazili na chrbte. Horor taktiež obsahuje niekoľko slušných scén, pri ktorých sa divákovi dostane to, po čom žiada. Napätia sa dá miestami krájať. Aj keď obzvlášť veľké gore snímok neponúka, ani v tomto smere nezaostáva. Záverečné rozuzlenie je presne také aké má byť! K hodnoteniu 5 hviezd z môjho pohľadu chýba len krôčik - 85%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Morley dostal a zrealizoval nápad, aniž by ho příliš komplikoval či rozvíjel - ambice minimální, ale taky beze zbytku naplněné. Body navíc za creepy masku a účelnou práci s kamerou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Půl hodiny sledujete člověka bez hlavy chodícího po domě. Tedy ne že by byl bezhlavý, ale kameraman je amatér...jo aha, tak to byl záměr. No dík, chlapec by se měl vyškolit na italských giallo. Scénárista musel být úplné hovado, jelikož ta ženská se chová jako kráva! Ona dělá všechno naopak! Bože, takhle by se snad nechoval ani retardovaný opilec. Dal bych jen 2*, ale třetí dám za konec, páč jinak to opravdu dopadnout nemohlo.Ovšem na téma vrah v domě doporučuji sáhnout pro jiný film, třeba i pro klasiku Čekej do tmy. A ještě se divák také dočká uloupeného hudebního motivu z Vetřelce ve scéně, kdy vrah balí... Pár scén bylo napínavých, sem tam nějaký chlístanec krve, ale podruhé by to byla naprostá ztráta času. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhala, jestli nemám přihodit hvězdu navíc. Nakonec jsem si uvědomila, že Home Sweet Home je jedním z těch hororů, na které za pár dní zapomenete.. nenadchnou, ani neurazí. Zaujala mě kamera a úvod, kde na rozdíl od většiny hororů vidíme vraha, jak se pomalu ''zabydluje'' .. mučení obětí funguje dobře, závěr překvapující, ale bohužel s plno otazníky ve vzduchu. Ne že bych potřebovala na všechno odpověď, ale nějaký náznak motivu tam mohl být. No co, nevadí, stejně na to za pár dní zapomenu... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když ti bude jedno, proč to Fantom dělá, když ti bude jedno, co Fantom chce, když ti bude jedno, že jí se to asi líbí a proto nikam neuteče, když ti bude jedno, že se to táhne jak smrad za hovnocucem, když ti bude jedno, že to bylo děláno jen pro formu a ne pro obsah, když ti všechno tohle bude jedno, tadá - máš tu supr film. A když ti bude jedno, že žena není ženou, tadá - máš tu ještě spoustu chlapů anebo třeba houpací koně. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Minimalistický pohled na to, jak se vrátíte domů, a tam vás čeká vrahoun v plné polní. Celý film se odehrává v jednom domě mladého manželského páru, ve kterém si na ně pod dohledem velmi pomalé, statické, ale příjemné kamery počíhá precizní, pravděpodobně fanatický a velmi zkušený maniak s cílem je oddělat. Film je zvláštní v tom, že nejsou odhaleny motivy záporáka, ani nedostanete příliš šancí poznat obětní dvojici, takže to celé působí dost vytrženě z kontextu. Chápu, že pro spoustu lidí to bude díky tomuto odsouzeníhodné, ale na druhou stranu je snímek natočený na poměry dost precizně a neobvykle, navíc s kvalitním gore a přijatelnou stopáží, takže já nemám moc důvodů nadávat. Jako novinka se určitě dá doporučit. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čudný snímok, asi naň človek musí mať náladu. Evidentne sa režisér pokúsil vsadiť na atmosféru, kameru a výborné herecké výkony. Niečo vyšlo, niečo nie. Zo začiatku sa nič nedeje, 30 minút som sa pozeral na jednu veľkú nudu a zdĺhavé prípravy na príchod hrdličiek. Celkový dojem nezlepšila ani atmosféra, slabučká ako letný vánok. Kamera však bola výborná, aj keď ma miestami dosť iritovali scénky, kde sa "zasekne" na jednom mieste a ja sa 10 sekúnd pozerám na prázdnu chodbu, pričom sa nepohne ani zrniečko prachu. Hrozná nuda. Spomalené zábery miesto toho aby atmosfére pomohli, tak aspoň čo sa mňa týka, jej škodili. Možno to chcelo inú hudbu a hlavne aby jej bolo viac. Na druhú stranu, oceňujem výkon hlavnej hrdinky, aj vďaka nej sa snímok dostal aspoň do priemeru. Ozaj pôsobivé. Koniec príjemne prekvapil, rozuzlenie sa mi páčilo, také správne hororové. 50/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z filmů u kterýho mě překvapilo, že ho tady nemám ohodnocenej ikdyž 100% vím, že jsem ho už viděl. O5 je to asi tím, že to bylo asi ještě v letech kdy jsem na ČSFD ještě nebyl. Vím, že kdysi se mi tenhle film celkem líbil a tak jsem se rozhodl dát repete a ohodnotit jak film vidím po těch letech. A musím říct, že dnes už mě film tolik neoslovil. Za ty roky už oho mám mraky nakoukáno. Tenkrát mě to možná ještě bralo. Dnes už to pro mě byl jenom slabej čajíček. Slabší 2hvězdy. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ten vrah měl prachbídnou pracovní morálku! Šíleně, řekl bych přímo psychopaticky rozcajdaný film, který bych moc nedoporučoval, nebýt toho originálního a (ne)pěkně vypečeného „happy endu“. Malá rada začínajícím obětem – amatérům: Když se vám po baráku courá psychopat, necourejte se tam taky! Vemte to nejbližším oknem ven! A nebo víte co? Klidně se tam poflakujte a zvědavě vykukujte zpoza futer. Vrahoun (mimochodem - hezká maska, ale příšerně flegmatický flákač) z vás bude mít radost. A že tím mrcasením se po baráku naserete diváky? Prosím vás, komu dneska ještě záleží na divácích? Davidu Morletovi tedy určitě ne. Malá rada začínajícím psychopatům: Neplést si místo činu s tělocvičnou! Sakra – jednou mám honit a kuchat oběti, tak si nepinkám s basketbalovým míčem! Navíc já mám stejně radši fotbal. 70%. Ehm... ještě koukám, že hned do nadpisu jsem nacpal pořádný spoiler! Ale to stejně nikomu nedojde ;-) ()

Reklama

Reklama