Reklama

Reklama

Žluté moře

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gu-nam dře jako taxikář v Yanbian (korejská autonomní prefektura severovýchodní části Číny), aby mohl splatit půjčku, kterou si vzal, aby mohl poslal manželku za prací do Jižní Koreje. Situace se ještě zhorší, když Gu-nam ztratí práci. Navíc se stále častěji věnuje hazardu a o manželce už neví šest měsíců. Jednoho dne je mu šéfem podsvětí nabídnuta "práce" v Jižní Koreji, může tak hledat svou maželku a vymazat své dluhy. (-Rastaman-)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Luxusní akční thriller, který vypadá dobře i během relativně nedůležitých a statičtějších scén. Když se však zčistajasna rozjede zběsilá akce, konkrétně například jedna z nejlepších filmových honiček vůbec, The Yellow Sea vypadá skutečně úžasně. Za počet zdemolovaných vozů by se nestyděl ani Semir Gerkhan a jeho kolegové z dálničního revíru, jejichž tempo je vražedné. Podobně by se za hektolitry krve díky silnému důrazu na sečné a bodné (čti: sekery a nože) nemusel stydět lecjaký slasher. The Yellow Sea skutečně v mnohém připomene slavného Oldboye, ale narozdíl od něj se mermomocí nesnaží být kdovíjak hluboký a klade spíš důraz na akci. Jediné co by se dalo vytknout je samotné rozuzlování zápletky, které skoro působí jako ještě větší zauzlení. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prvé dva kapitoly boli fajn. Depresívny pohľad na taxikára, ktorý je vplyvom životných rozhodnutí v celkom slušnej prdeli, z ktorej nie je cesta von. Bavilo ma sledovať realistické zachytenie jeho každodenných stereotypov. Ten pocit zimy, hladu, beznádeje kombinovanej s nasranosťou bol naozaj hmatateľný.  Potom sa dej posunie osudovou ponukou. Na vrchole dojmov sa Žluté moře dalo prirovnať k Uprchlíkovi (1993). Nasledujúce dve kapitoly sa zmenili na jatka v ktorých som dosť strácal pozornosť, pretože chovanie a motivácie mafiánov išli úplne mimo mňa. Ak som sledoval len taxikára, tak som bol spokojný. Akonáhle ho z čočky kamery vytlačili dvaja mafiáni, tak som dostal prehnanú dávku prehnanosti, a to vrátane minutáže. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller. Má veľmi dobrý príbeh o chudobnom čínskom taxikárovi, ktorý sa pred časom musel zadlžiť, aby poslal svoju ženu za lepším životom v Južnej Kóreji, s tým, že by sa mu to vrátilo, ale to sa nestalo a už sa neozvala. A tak teraz má každodenné problémy s úžerníkmi, ale dostane ponuku, miestny vplyvný muž ho pošle zabiť jedného muža práve do Južnej Kóreje, čo prijme, pričom chce príležitosť využiť aj na nájdenie ženy, ale na mieste sa celá situácia skomplikuje a tak sa stane nielen najhľadanejším zločincom a musí unikať pred políciou, ale aj dvom silným mafiánskym organizáciám. So spracovaním som spokojný, síce neviem, prečo si tvorcovia pre tento žáner vybrali práve túto dĺžku, ktorá je teda príliš výrazný nadpriemer, ale ani s týmto prevedením nemám problém, film ma bavil po celú svoju dĺžku a to si zaslúži pochvalu. Najspokojnejší som s prvou tretinou, síce sa tu toho až tak moc neudeje, ale úvod o mužovi v dlhoch je dobre zvládnutý a aj celá prvá časť v Južnej Kóreji, kedy sa hlavný hrdina len pripravuje na akciu je nadmieru zaujímavá. Potom už zaujímavosť filmu o trochu klesne, ale je to len malý rozdiel, síce viacero prvkov sa dalo podať aj lepšie, hlavne polícia, ktorá je zase úplne neschopná a aj ten vzťah medzi dvomi mafiami na mňa pôsobí tak zvláštne, ale dobre sa na to pozerá stále. Akcie tu nie je až tak moc, alebo aspoň vzhľadom na dĺžku filmu, ale kvalitatívne je na tom dosť dobre. Tvoria ju hlavne naháňačky, či už pešie alebo aj v dopravných prostriedkoch, ktoré sú rozmanité a dynamické a najviac ma zaujali práve pešie, obzvlášť napínavý útek pred políciou. Ale viac sa mi páčia rôzne osobné akcie, síce je škoda, že ich tu až tak moc nie je, prípadne z nich moc nie je vidno, čo ma mrzí hlavne pri jednej z posledných, v ktorých najväčší zabijak filmu zabije mnohých protivníkov, ale vidno len smrť jedného, tento štýl nemám rád, no inak sú zvládnuté výborne, páči sa mi kamera, sú zaujímavé aj obsahovo a nadmieru krvavé, keďže sa v nich používajú hlavne nože a sekery. Vrcholom filmu je rozhodne prepadnutie hlavného záporáka, keď výrazne drsne vyvraždí všetkých útočníkov rôznymi reznými nástrojmi. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce hlavný hrdina Ha Jung-Woo nemá charizmu na to, aby utiahol celý film, ale je to správny sympaťák a rozhodne som mu fandil, lepší je záporák Kim Yun-Seok, pri ktorom ma jedine mrzí, že v prvej polovici nemá moc priestoru, ale druhá už patrí prakticky iba jemu a viacero slušných zvyšných postáv. Réžia a technická stránka sú výborné, režisér Na Hong-Jin svoj talent predviedol už vo svojom predchádzajúcom filme, takže to ani nie je žiadne prekvapenie. Viacero prvkov sa tu dalo vylepšiť, hlavne by som pridal viac ručnej akcie a mierne zmenil scenár, ale inak som nadmieru spokojný a ani nadmerná dĺžka nie je žiadnym záporom. 77% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

První kapitola je nudná, druhá je průměrné akční drama a pak následuje asi sto let trvající pohádka. V pohádkové části nám neprůstřelný a nezranitelný taxikář předvede, že je přeborník v boji holýma rukama, s nožem, sekerou, v plavání, v běhu, řízení kamionu a osobního auta. Profesionální zabijáci z úcty k těmto dovednostem devadesát let obdivně kroutí hlavami, které si nechají odsekávat bojovně naladěným taxikářem, tleskají rukama, které si nechají odřezávat tímtéž mužem, lapají po dechu, když reinkarnovaného Zátopka nemohou dostihnout. Mnohým se dokonce i narovnají oči v úžasu, co zase na ně náš bazedovou chorobou trpící Číňan vytáhne za bojový hmat, chvat a jiné. Zbývajících deset let filmu je rozděleno mezi nechutné pojídání čehokoliv čínským supermanem a hláškami z jiné planety korejských policistů. Dobrý bože a ten závěr napsala samotná Delia FIallo? Sto roků v šachtě žil, mlčel jsem, sto roků kopal jsem uhlí ... Bezruč Slezské písně psal půl století, jen půl století, litoval člověka, který jen sto let kopal uhlí, jen sto let. A kdo polituje mně, že jsem se stopadesát let dívala na něco takového? ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Režisér svůj počin The Chaser očividně nepřekoná. První polovina je absolutní filmová euforie zaměřující se jenom na hlavního hrdinu (jeho plány vraždy, časování přijezdů/odjezdů, nečekaný zvrat). Ta druhá podává celkem komplikovanější vztahy vícero postav, což by mi nevadilo, ale byl v tom hroznej bordel. Na druhou stranu jsem si ji také docela užil, protože se všichni parádně vyřádili nožema, sekerama, vlastně vším, co člověku přijde pod ruku (takhle parádně zobrazené bodání nožem jsem snad ještě v žádným snímku neviděl, působí to hrozně real). Velký mínus - je určitě roztřepená kamera, asi inspirace z Bourna? No při těch honičkách v autech to bylo až nesnesitelný na oči. Kdyby se snímek držel více v duchu prvních dvou aktů, neměl bych problém se přiklonit i k pěti hvězdám, protože to bylo parádně zrežírovaný, herecky honosný, atmosférou neuvěřitelný, škoda. Kdyby se na druhou polovinu vystřídal režisér s takovým Hoon-jeong Parkem, vůbec bych si nestěžoval (ta akce by byla naprosto bezchybná). Čtyři čisté hvězdy. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama