Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Cestování červí dírou s Morganem Freemanem je americká vědecko-populární dokumentární série kterou uvádí herec Morgan Freeman. Cestování červí dírou se zaměřuje na největší záhady vesmíru. Prostřednictvím nejnovějších poznatků NASA, soukromých laboratoří, nejnovějších teoretických poznatků akademiků a výsledků vesmírného výzkumu se tento seriál zaměřuje na černé díry, kolonizování planet, teorii strun mnoho dalších. Přidejte se k Freemanovi na této jedinečné cestě prozkoumávání nových hranic nacházejících se mimo planetu Zemi a následujte ho při hledání odpovědí na závažné otázky: „Jsme ve vesmíru sami?“, „Odkud jsme se vzali?“, „Existuje život i na jiných planetách?“

Seznam epizod: 1. Co bylo před počátkem všeho?
2. Jsme sami?
3. Je možné cestovat časem?
4. Kde jsme se tu vzali?
5. Z čeho se skládáme?
6. Záhady černých děr
7. Co se skrývá v temnotě?
8. Existuje Stvořitel? (Intersonic)

(více)

Recenze (61)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Funguje vše díky matematice?.......... Čekal jsem vysvětlení a důkazy, ale vše je to podáno těžší formou a podivnými názvy. A vlastně to o čem se zde mluví je již stokrát přežvýknuto v jiných starších seriálech akorát v jednodušší formě než tento seriál. Moc informací, které obyčejný člověk ani nepotřebuje, chytřejší si je domyslí sám a a blbec to ani nedokouká a dá tomu odpad. Zlatá střední cesta. Seriál jsem si pouštěl jako zvukovou kulisu a když mě něco víc zaujalo tak jsem se i díval. Můžete u toho zvládnou nekonečnou řadu vesmírných úkonů, jako je vaření, stavba figurek od Necy nebo umývání nádobí. Jinak lehce nadprůměrný seriál a je úplně jedno zda tomu velí Morgan Freeman nebo někdo jiný. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Konečně dobrý dokument, který tu doposud chyběl a který mi jasně osvětluje nejen pouze černé díry, ale hlavně červí díry a skutečnosti k nim. Lépe se mi pak chápou Sci-Fi seriály a filmy, jako jsou: ''Stargate'' nebo ''Star Trek'' ap. Přibližuje mi, rovněž i cestování časem a zobrazuje tak fakta, vyvrací omyly, polopravdy a mýty. Viz ku příkladu u filmu: ''Back to the Future''. Na druhou stranu těch teorií je až příliš mnoho a některé se mi zdají až příliš přehnané a naprosto zcela nevěrohodné. Jsou to často spíše nepodložené teorie spekulací, které není ani možné nijak podložit reálným základem. Viz. ku příkladu vesmírné dimenze ap. Zde není jasně patrný vědecký základ, ale pouze jedna z možných myšlenkových variant atd. Také mi vadí Morgan Freeman. Nevím, kterýho joudu to napadlo, ho k tomu přizvat. Mnohem lepší by byl nějaký herec, hrající ve Sci-Fi, třeba Patrick Stewart apod. ()

Reklama

Onna 

všechny recenze uživatele

Soudím jen z prvního dílu, na další nemám sil: nábožensky předpojatý seriál - však také vznikl v USA -, kde se vědecké objevy musí honem honem uvádět do souladu s křesťanskými dogmaty. Navíc je to celé takové jakési užvaněné, příliš obecné a informačně vágní, vlekoucí se v pomalém tempu. BBC sérii Horizon se to ani nepřibližuje. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie každému bude úplne jasné, o čom to tam tí páni hovoria. Úloha Morgana Freemana ako rozprávača je samozrejme len priťahujúcim kúskom. Dokument je silný v podaní množstva informácií a teórií. No i tak som za dostatočne dlhý čas mal problém pochopiť, čo je to tá božská častica ako si ju vedci vysvetľujú. Nuž nič, ostávam humanisticky založený. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Jak již napsal Bram Stoker, co je od počátku špatné, to nikdy nemůže být dobré. A pokud v tomto seriálu je například existence paralelních světů založena na fantastických úvahách, pak se nemůže tato "teorie" tvářit vědecky, respektive z nedůvěryhodného základu není možné dokazovat návazné pravdy. A právě tohle seriál činí a nehraje tak s divákem férovou hru. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (1)

  • Titulnú skladbu k seriálu zložil známy hudobný skladateľ Hans Zimmer, ktorý sa podieľal aj na hudobnom podklade viacerých epizód. (TonyM)

Reklama

Reklama