Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Cestování červí dírou s Morganem Freemanem je americká vědecko-populární dokumentární série kterou uvádí herec Morgan Freeman. Cestování červí dírou se zaměřuje na největší záhady vesmíru. Prostřednictvím nejnovějších poznatků NASA, soukromých laboratoří, nejnovějších teoretických poznatků akademiků a výsledků vesmírného výzkumu se tento seriál zaměřuje na černé díry, kolonizování planet, teorii strun mnoho dalších. Přidejte se k Freemanovi na této jedinečné cestě prozkoumávání nových hranic nacházejících se mimo planetu Zemi a následujte ho při hledání odpovědí na závažné otázky: „Jsme ve vesmíru sami?“, „Odkud jsme se vzali?“, „Existuje život i na jiných planetách?“

Seznam epizod: 1. Co bylo před počátkem všeho?
2. Jsme sami?
3. Je možné cestovat časem?
4. Kde jsme se tu vzali?
5. Z čeho se skládáme?
6. Záhady černých děr
7. Co se skrývá v temnotě?
8. Existuje Stvořitel? (Intersonic)

(více)

Recenze (61)

subic 

všechny recenze uživatele

Seriál s perfektním prvním dílem, který hodně napoví, o čem budou ty další. Další díly už tak dobré nejsou, ale snad se to zase zlepší, jsem teprve u první série, kterou vysílá Prima ZOOM. Jak už název seriálu mnohé napovídá, nejde jen o seriál zaměřený na astronomii, ale také na astrobiologii a astroarcheologii. Dotkne se i Star Treku a to je to, oč tu běží. První díl druhé série se jmenuje příznačně Is There Life After Death? Druhá řada mě hodně mile překvapila, takže přihazuji frčku na plný počet. Témata jako počet rozměrů, hranice vesmíru atd. jsou vážně zajímavě udělaná... Ale poslední série hodně odbočily úplně někam bokem, k lidské podstatě, o DNA, o jejich změnách a vůbec o změnách, které na Zemi způsobil a způsobí člověk. Takže frčka zase dolů a jestli to tak půjde dál, tak shodím ještě jednu, protože se z toho zcela vytratí to prvotní kouzlo seriálu. ()

forrest11 

všechny recenze uživatele

Fantasticky dokument s informaciami podanymi tak, ako to doteraz nebolo v ziadnom inom dokumente o danej problematike. Dokonca ani posledny Hawkingov dokument nebol spracovany s takouto vysokou informacnou hodnotou. ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Mnohadílný dokumentární seriál o vědeckých teoriích vesmíru kolem nás, který své kategorii patří k těm nejlepším. I ty na první pohled sebesložitější teorie jsou podané lidsky a krásně srozumitelně. A ani se to nemusí moc sledovat, stačí poslouchat při jiných činnostech. ()

mimale 

všechny recenze uživatele

vynikajúci dokument. už som videl nespočetne veľa dokumentov o vesmíre, tento naozaj ponúkol pridanú hodnotu, niečo nové a to staré zaujímavo podané. odporúčam všetkým milovníkom vedy, ale aj tým so záujmom o všeobecný prehľad našeho krásneho sveta. teším sa na 2. sériu ()

ArMinO 

všechny recenze uživatele

Výborný vedecko-dokumentárny seriál, ktorý odhaľuje tajomstvá vesmíru. Perfektné. Môžem len odporučiť. 100% ()

Fenri 

všechny recenze uživatele

Takový milý klasický populární dokument, kterých už bylo mraky. Ale znáte to, člověk musí jít s dobou a poznatky před deseti lety už nemusí být tak aktuální :)) Bohužel úroveň dílů poněkud kolísá, to ovšem není dáno formou, která je prakticky stejná a osvědčená (přítomnost oblíbeného Freemana jako vypravěče, který pro nechápavé diváky vysvětluje vědecké problémy na paralelních příbězích ze svého dětství, je dokonale americké, muhehe), ale některá témata jsou... No, dejme tomu méně nosná. Pro mne má ale tento dokument zvláštní kouzlo, neboť nyní už chápu o co běží, když je nějaký jev vysvětlován dilatací času, kontraktací délky, nebo nedejbože Godelovou větou o neúplnosti. ()

Richi007 

všechny recenze uživatele

Vyborny dokument se skvelym komentarem Freemana! Zajima vas zivot ve vesmiru? Je vubec nejaky zivot? Odpoved zde nehledejte, ale hypotezy ano! Videl jsem na Coolu jediny dil, ale chystam se to sjet cele! ()

spawn866 

všechny recenze uživatele

V tomto dokumentu bylo zodpovezeno to co v jiných starších dokumentech nikdy nebylo, např. pár informací o největším, nejvýkonějším a nejmodernějším urychlovači částic na světě, v CERNU. Také tu bylo představeno mnoho revolučních teorií o vesmíru. Nejnovější poznatky o vesmíru celkově, i když to bylo vlastně jen pár informací, rozhodně to stálo za to! Rozhodně doporučuji všem tento výborný seriál ... ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Tomu, kdo viděl dokumenty nebo četl knihy na podobné téma, může připadat, že je to pořád to samé dokola, ale tento seriál je dobře udělaný a obsahuje skoro nejnovější informace. Volba Morgana Freemana jako hlavní tváře byla rovněž šťastná, protože je to velmi oblíbený herec, působí moudře a jeho postřehy z dětství tvoří příjemný úvod ke každému dílčímu tématu. Fyzik nebo astronom zde nic překvapivého nenajde (kromě zajímavých zjednodušených vysvětlení bez matematiky od předních vědců), ale rozhodně bych doporučil jako dost dobrou popularizaci pro přemýšlivé laiky. ()

williamriker 

všechny recenze uživatele

Konečně srozumitelné vysvětlení složitých "záhad" fyziky. Některé díly hraničí až s pouhými domněnkami, ale kdoví na co se za pár let přijde, a buď to se tyto domněnky potvrdí či vyvrátí. ()

uNstoppabLe 

všechny recenze uživatele

Dokument nabitý najnovšími informáciami o vesmíre, ktoré sú podané takým spôsobom, aby ich dokázal každý spracovať a porozumieť im. Pre mňa je to jeden z najlepších dokumentov o vesmíre aký kedy vznikol. Dokument pre tých čo sa aspoň trochu zaujímajú o túto problematiku. ()

Arizej 

všechny recenze uživatele

Americký pokus o populárně naučný dokument pro americké publikum zvyklé na jednoduchá fakta podávaná bomastickou animací s hlasem Morgana Freemana. Pro mě nuda. ()

Keledaia 

všechny recenze uživatele

To je kombinace mých nejoblíbenějších "prvků"! Bezvadné! Nebudu tvrdit, že ne, MF je jednoznačně velké plus tohoto pořadu. Dalším pozitivem je úroveň informací, ale dobře (srozumitelně) podaných. Je těžké najít rovnováhu (informace, které chceme sdělit vs. aby toho nebylo málo - pro ty chytřejší, nebo moc, pro ty méně pozorné, kteří se chtějí pobavit) tady se to ale povedlo skvěle. ()

pee-jay 

všechny recenze uživatele

When does life begin? - Soon as I've had my morning coffee. *** Can we survive the death of the sun? - Have you been to Wisconsin in February? *** Why do we exist? - Helen Mirren. Sailing the open ocean. Perfect golf shot. *** Is reality real? - It certainly seems real to me. *** People have a lot of questions. So do I. ()

Reklama

Reklama