Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Cestování červí dírou s Morganem Freemanem je americká vědecko-populární dokumentární série kterou uvádí herec Morgan Freeman. Cestování červí dírou se zaměřuje na největší záhady vesmíru. Prostřednictvím nejnovějších poznatků NASA, soukromých laboratoří, nejnovějších teoretických poznatků akademiků a výsledků vesmírného výzkumu se tento seriál zaměřuje na černé díry, kolonizování planet, teorii strun mnoho dalších. Přidejte se k Freemanovi na této jedinečné cestě prozkoumávání nových hranic nacházejících se mimo planetu Zemi a následujte ho při hledání odpovědí na závažné otázky: „Jsme ve vesmíru sami?“, „Odkud jsme se vzali?“, „Existuje život i na jiných planetách?“

Seznam epizod: 1. Co bylo před počátkem všeho?
2. Jsme sami?
3. Je možné cestovat časem?
4. Kde jsme se tu vzali?
5. Z čeho se skládáme?
6. Záhady černých děr
7. Co se skrývá v temnotě?
8. Existuje Stvořitel? (Intersonic)

(více)

Recenze (61)

foundation 

všechny recenze uživatele

Seriál ktorý má konečne aj nejakú novú informačnú hodnotu, pracuje s novými vedomosťami a tak ,na rozdiel od iných podobných kde sa 100 krát dookola omieľajú tie isté a známe veci, naozaj dokáže zaujať. Aj keď niektoré pasáže si priamo požičiava alebo ,,kradne,, od svojho predchodcu THE UNIVERSE, je tu množstvo nových názorov, teórií a hypotéz ktoré z neho robia niečo nové. Plné hodnotenie sa tomu ale nedá dať ani pri najlepšej vôli, ak už nie kôli ničomu inému, tak kôli absolútnemu failu v podobe obsadenia Morgana Freemana ako narratora. Je to vynikajúci herec ale komentovať niečo takéto to bol pre mňa totálny kiks. Inak prakticky bez výhrad. Skvelý dokument. ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument kterým neprovází nikdo jiný než Morgan Freeman. Věda vás bavit nemusí (ale pokud baví jedině lépe) a stejně si to užijete. 5 hvězd mu nedávám, ty by si u měl vysloužil téměř identicky zaměřený dokument Stephen Hawking's universe. Ale to bude tím že Stephen Hawking je pro mě větší autorita v oboru než třicetiletý surfař z Havaje který se po dni blbnutí na moři snaží najít teorii všeho. Pokud jste někdy četli něco od Stephena Hawkinga tak si seriál užijete a nabízí i nějaké myšlenky navíc. Nutnost pro nás materialisty, ateisty a odpůrce náboženství a všech religiózních blbin. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Po prvých troch-štyroch epizódach nadšenie! Zrozumiteľné, ale nie triviálne, odvážne, nikdy však pavedecké. Čo vieme to vieme, teda aspoň nateraz, čo nevieme a len tušíme, to si kľudne predstavme v čo najodvážnejších rozmeroch, pretože vesmír za tie sny, sklamania a prekvapenia stojí... Dobrý postoj, kvalitný základ, teším na zvyšok a opakované projekcie sú isté. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie každému bude úplne jasné, o čom to tam tí páni hovoria. Úloha Morgana Freemana ako rozprávača je samozrejme len priťahujúcim kúskom. Dokument je silný v podaní množstva informácií a teórií. No i tak som za dostatočne dlhý čas mal problém pochopiť, čo je to tá božská častica ako si ju vedci vysvetľujú. Nuž nič, ostávam humanisticky založený. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

menší rozporuplnost cítím v jedné věci, všeobecně u dokumentů mám raději dabing, protože mi umožňuje více vnímat obraz a nemusím očima těkat po titulkách, ale zde bych si také velmi rád poslechl krásný hlas morgana freemana, ale zase nechci titulky, a protože vím, že je takřka naučit se výrazy užívané v tomto oboru, tak bych pana freemana rád touto cestou požádal aby se naučil česky ()

Galerie (148)

Zajímavosti (1)

  • Titulnú skladbu k seriálu zložil známy hudobný skladateľ Hans Zimmer, ktorý sa podieľal aj na hudobnom podklade viacerých epizód. (TonyM)

Reklama

Reklama