Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Cestování červí dírou s Morganem Freemanem je americká vědecko-populární dokumentární série kterou uvádí herec Morgan Freeman. Cestování červí dírou se zaměřuje na největší záhady vesmíru. Prostřednictvím nejnovějších poznatků NASA, soukromých laboratoří, nejnovějších teoretických poznatků akademiků a výsledků vesmírného výzkumu se tento seriál zaměřuje na černé díry, kolonizování planet, teorii strun mnoho dalších. Přidejte se k Freemanovi na této jedinečné cestě prozkoumávání nových hranic nacházejících se mimo planetu Zemi a následujte ho při hledání odpovědí na závažné otázky: „Jsme ve vesmíru sami?“, „Odkud jsme se vzali?“, „Existuje život i na jiných planetách?“

Seznam epizod: 1. Co bylo před počátkem všeho?
2. Jsme sami?
3. Je možné cestovat časem?
4. Kde jsme se tu vzali?
5. Z čeho se skládáme?
6. Záhady černých děr
7. Co se skrývá v temnotě?
8. Existuje Stvořitel? (Intersonic)

(více)

Recenze (61)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Konečně dobrý dokument, který tu doposud chyběl a který mi jasně osvětluje nejen pouze černé díry, ale hlavně červí díry a skutečnosti k nim. Lépe se mi pak chápou Sci-Fi seriály a filmy, jako jsou: ''Stargate'' nebo ''Star Trek'' ap. Přibližuje mi, rovněž i cestování časem a zobrazuje tak fakta, vyvrací omyly, polopravdy a mýty. Viz ku příkladu u filmu: ''Back to the Future''. Na druhou stranu těch teorií je až příliš mnoho a některé se mi zdají až příliš přehnané a naprosto zcela nevěrohodné. Jsou to často spíše nepodložené teorie spekulací, které není ani možné nijak podložit reálným základem. Viz. ku příkladu vesmírné dimenze ap. Zde není jasně patrný vědecký základ, ale pouze jedna z možných myšlenkových variant atd. Také mi vadí Morgan Freeman. Nevím, kterýho joudu to napadlo, ho k tomu přizvat. Mnohem lepší by byl nějaký herec, hrající ve Sci-Fi, třeba Patrick Stewart apod. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Největším překvapením pro mě bylo zjištění, že se tento dokumentární seriál natáčí už pět let a dopracoval se k nějakým 55 epizodám. Jinak je to místy věda, místy trochu spekulací a nekonvenčních teorií, někdy víc fyziky, někdy víc biologie a antropologie, kdy i "komplikovanost" nebo "vědeckost" a množství předávaných informací nejsou vždy stejné. Ale kdyby nic jiného, je tu nezaměnitelný hlas a celkový projev Morgana Freemana, což je v podstatě na úrovni toho, jako kdyby byl moderátorem Radovan Lukavský (budiž mu země lehká). I tak se ale kloním spíš k 70%. Nedokážu ani přesně říct proč, ale obdobným projektům z dílny BBC se Cestování Červí Dírou se podle mě stále nedokáže vyrovnat. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

pokud si nepletu pár epizod, které jsem viděla, tak se Cestování hodně podobá původnímu dokumentární sérii o vesmíru od BBC. Pěkně podáno, moc nových informací ale nemám. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tento seriál vidím iba vtedy, keď naňho narazím náhodou v televízii. Asi by to chcelo si pozrieť celé v kuse a vzhľadom na jednoduchosť výkladu by som bol z neho určite nadšený. Z takéhoto polopatického výkladu vedy by si mali brať príklad aj profesori na našich vysokých školách, nie každý hneď pochopí všetko na prvý krát úplne dopodrobna. Ale to už som úplne niekde inde. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V podstatě bych měl jedinou, ale o to razantnější výtku. Dokument je založen více na spekulacích než na faktech. Seznámí nás s mnoha teoriemi týkajících se určitého problému, ale člověk by čekal, že ty teorie budou alespoň něčím důvěryhodným podložené, když už se o nich někdo zmiňuje. Jinak je to dokument velmi vydařený. Po audiovizuální stránce je precizní. Zpracovává velmi zajímavá témata nejen přímo kosmického ražení. Zabývá se i například záležitostmi týkajících se nesmrtelnosti, šestého smyslu a mnoho dalšího. Rovněž však musím odkázat na výše zmíněné spekulování. V pár dílech dokument narazí také na problém, o kterém se skoro nic zatím neví, a tak nastane ta nepříjemná situace, kdy vám dokument servíruje více otázek než odpovědí. Rozhodně nás však nutí k zamyšlení, za což jsem osobně velmi rád. P.S. Doporučuji v HD rozlišení, protože vizuální stránka dokumentu si to prostě zaslouží. P.S.2. Časem vám asi také začnou ty ,,vatové" záběry dost vadit. Mě osobně více zajímá co vědci účinkující v dokumentu objevili nebo zjistili. Dívat se u každého z nich několik minut na to, jak tráví svůj volný čas mi přijde minimálně zbytečné. Výsledný verdikt: Zajímavost jednotlivých dílů kolísá. A moje hodnocení ke každému dílu jednotlivě by bylo asi hodně divoké. Celkově to však vidím na takové hezčí 3*. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Hned první díl a hned první téma prosim: Existuje bůh? Né děkuju.. vypínám s radostí po prvních třech minutách.. chtěl jsem vesmír.. né sračky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie každému bude úplne jasné, o čom to tam tí páni hovoria. Úloha Morgana Freemana ako rozprávača je samozrejme len priťahujúcim kúskom. Dokument je silný v podaní množstva informácií a teórií. No i tak som za dostatočne dlhý čas mal problém pochopiť, čo je to tá božská častica ako si ju vedci vysvetľujú. Nuž nič, ostávam humanisticky založený. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Po prvých troch-štyroch epizódach nadšenie! Zrozumiteľné, ale nie triviálne, odvážne, nikdy však pavedecké. Čo vieme to vieme, teda aspoň nateraz, čo nevieme a len tušíme, to si kľudne predstavme v čo najodvážnejších rozmeroch, pretože vesmír za tie sny, sklamania a prekvapenia stojí... Dobrý postoj, kvalitný základ, teším na zvyšok a opakované projekcie sú isté. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Funguje vše díky matematice?.......... Čekal jsem vysvětlení a důkazy, ale vše je to podáno těžší formou a podivnými názvy. A vlastně to o čem se zde mluví je již stokrát přežvýknuto v jiných starších seriálech akorát v jednodušší formě než tento seriál. Moc informací, které obyčejný člověk ani nepotřebuje, chytřejší si je domyslí sám a a blbec to ani nedokouká a dá tomu odpad. Zlatá střední cesta. Seriál jsem si pouštěl jako zvukovou kulisu a když mě něco víc zaujalo tak jsem se i díval. Můžete u toho zvládnou nekonečnou řadu vesmírných úkonů, jako je vaření, stavba figurek od Necy nebo umývání nádobí. Jinak lehce nadprůměrný seriál a je úplně jedno zda tomu velí Morgan Freeman nebo někdo jiný. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaný dokumentární cyklus například na téma našeho stvoření kde si jeden vědec pohrává s myšlenkou (která mě v podobné podobě též již napadla) jestli celý náš svět není jeden počítačový simulátor na bázi pc hry sims.Navíc dobrý tah od tvůrců je angažování Morgana Freemana ,který určitě přitáhne i ty diváky,kteří se o vědu nezajímají.Za mě celkově 85 % a pět hvězd. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

menší rozporuplnost cítím v jedné věci, všeobecně u dokumentů mám raději dabing, protože mi umožňuje více vnímat obraz a nemusím očima těkat po titulkách, ale zde bych si také velmi rád poslechl krásný hlas morgana freemana, ale zase nechci titulky, a protože vím, že je takřka naučit se výrazy užívané v tomto oboru, tak bych pana freemana rád touto cestou požádal aby se naučil česky ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Je pochopiteľné, prečo má Through The Wormhole taký úspech. Síce za to čiastočne môže účinkovanie Morgana Freemana, ale hlavne sú všetky informácie podané nanajvýš zrozumiteľne a logicky s účasťou špičkových vedcov vo svojom obore, tak aby ich pochopil aj bežný „smrteľník“. Zároveň ponúka aj najnovšie, neraz až revolučné názory a myšlienky na vesmír a s ním spojené udalosti, ktoré doteraz neboli prezentované a dokonca núti k nejednému zamysleniu. Úroveň trocha zrážajú nedokonalé, ba priam na dnešnú dobu slabučké CGI efekty. Mne osobne však najviac vadili animované vsuvky. Prvá sezóna takmer dokonalá, druhá sezóna síce viac krát omieľa to, čo už bolo povedané aj v tej prvej, stále si však drží vysokú informačnú úroveň. Tretia séria po trocha slabšej "dvojke" opäť zvyšuje úroveň na maximum, zlepšili sa aj tie drobné nedokonalosti, ktoré mi vadili - CGI sú odteraz na špičkovej úrovni a ubudli aj animované vsuvky. Navyše témy sa neopakujú, ale pribúdajú stále nové. Nenaskytla sa epizóda pri ktorej by som sa nad nejakým názorom nezamyslel. Zatiaľ najlepšia séria. CELKOVO: 4,5* / Season 1 = 4,5* (9/10) / Season 2 = 4* (8/10) / Season 3 = 5* (10/10) / Season 4 = 4* (8/10) / Season 5 = 4* (8/10) / Season 6 = 3,5* (7/10) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi ľudsky zastavená anabáza faktov, polofaktov a vedecko-fantastických úvah o nekonečnosti a zákonitostiach Vesmíru. Graficky rýchle, relatívne prehľadné, neustála konfrontácia s činorodými osobami mapujúcimi terén problematiky. Tam, kde siaha vrchol nášho chápania si pomáhame prirovnaniami alá piesok-hviezdy, tisíce rokov-dosah rýchlosti svetla... Pri 44 minútovej stopáži si inú prednášajúcu formu ani nemôžeme predstaviť. Čiže s danými dispozíciami a možnosťami náležite slušná práca. ()

mrksik 

všechny recenze uživatele

Keď už pre nič iné, fascinuje ma vášeň, s ktorou sa jednotliví vedci venujú svojim témam - a je nesmierne inšpirujúce, že prakticky všetci, ktorí v tomto seriály vystupujú, sú radikálni renegáti, ktorí sa nenechali zomlieť rigidným akademickým systémom a často išli proti všetkým, nasledujúc len svoju intuíciu. Skvelé, skvelé. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Nechápete dnešní fyziku či astrofyziku a chcete jí pochopit? -Výborně, pusťte si tento seriál.. Ten Vám také řekne zajímavosti co se dnes probírá v tomto vědním oboru. .. Ale určitě nečekejte, že Vám seriál řekne dopodrobna všechny zákoutí dnešní fyziky a astrofyziky. Na to se stát zběhlým v tomto oboru potřebujete víc jak nějaký seriál, nýbrž tento seriál Vám může dát velmi dobré základy, které můžete nadále třeba i rozvíjet. ... P.S.: Morgan Freeman je nakonec dobrá volba jako vypravěč, no bral bych raději Michio Kaku. .... HODNOCENÍ: 85% (4*) ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument kterým neprovází nikdo jiný než Morgan Freeman. Věda vás bavit nemusí (ale pokud baví jedině lépe) a stejně si to užijete. 5 hvězd mu nedávám, ty by si u měl vysloužil téměř identicky zaměřený dokument Stephen Hawking's universe. Ale to bude tím že Stephen Hawking je pro mě větší autorita v oboru než třicetiletý surfař z Havaje který se po dni blbnutí na moři snaží najít teorii všeho. Pokud jste někdy četli něco od Stephena Hawkinga tak si seriál užijete a nabízí i nějaké myšlenky navíc. Nutnost pro nás materialisty, ateisty a odpůrce náboženství a všech religiózních blbin. ()

Reklama

Reklama