Reklama

Reklama

Superhvězda Superman

  • USA All-Star Superman
Ukázka z filmu

Lex Luthor, plný hněvu a žárlivosti, spřádá rafinovaný plán, jak zabít muže z oceli – a ten plán funguje. Superman je otráven sluneční radiací a umírá. V týdnech, které mu zbývají, chce naplnit své životní sny, především odhalit svou skutečnou identitu Lois Laneové. Pak ale Luthor vyhlásí svůj konečný plán na ovládnutí světa, v němž mu žádný hrdina nemůže zabránit. Supermanovy síly slábnou, přesto se ale dává do strhující a smrtící bitvy s Luthorem, která může znamenat konec největšího ochránce země. Tento ohromující a napínavý původní animovaný film DC Universe je provázen hlasy Jamese Dentona, Anthonyho LaPaglii, Christiny Hendricks a Eda Asnera. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $4,483,969 //počet predaných kusov 279,755║ Zbytočne miestami vatový príbeh a občas nesúrode príbehové skoky, prepojenia, veľa zbytočných odbočiek ale aj tak čosi to do seba malo, niektoré úseky fajn. /55%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V cyklu, kde jeden díl nejde od druhého tempem či animací pořádně rozeznat, přišlo dílo vymykající se všem předchozím (i následujícím) pořádkům. Utíká totiž jak komiksové návaznosti, tak i strohosti děl, které DC zadaptovalo mimo obvyklý kánon a většinou je tak poničilo. All Star Superman totiž dokonale chápe tíhu božského údělu samotného Kal-Ela, dává jeho konfliktu s Lexem i se světem samotným vážnější podtóny a i ve zcela předvídatelných až epizodických příhodách s Lois po boku kutá v kryptonském univerzu do hloubky, jakou jsem v animované podobě ještě neviděl. Co naplat, možná ze mě mluví emoční síla a vypointování posledních scén, ale jestli některé dílo ční nad okolní příspěvky do série, aby dokázalo fungovat i samostatně, je to právě tohle. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

"Sorry, Lois. The last thing I wanted on your special day was a reptile invasion from the Earth's core." - No jo, stane se. Nenaděláš nic. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

All Star Supermana jsem asi před dvěma lety četl a příběh se mi dost líbil. Umírající Superman, to už tu bylo tolikrát, že to nikdo nespočítá... ale příběh Granta Morrisona oplývá zajímavou melancholií a kresba Franka Quitelyho je krásně dětsky naivní. Je pro mě nesmírným potěšením, že pro potřeby filmové adaptace nebyl příběh takřka vůbec pozměněn, proběhly jen nejzákladnější nutné změny při převodu z jednoho média do druhého. A hlavně estetika filmu vychází přímo z Quitelyho kreseb. Mnoho scén z komiksu se tak do filmu dostalo téměř beze změn. Bohužel to, co funguje v komiksu výborně, zde ve filmovém provedení zas tak dobře nepůsobí. Hlavně proto, že každých 24 stran komiksového čísla představuje určitou epizodu, což ale způsobuje nepříjemnou fragmentárnost filmu, množství nepříliš souvisejících epizod, z nichž některé hodně vybočují... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sice tuším jen podvědomě, kde se ta láska k základním archetypům Supermanovských story ve mě bere, ale stejně. Kdo by nechtěl mít celé město v láhvi, po ruce Lois a před sebou smrt? Mohl by pak páchat ještě o několik řádů heroičtější činy než obvykle. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Příběh není vůbec špatný a vtáhne dost do děje. Bavil jsem se hodně a zklamaný rozhodně nejsem. Dobré efekty, výborné akce, co chtít víc. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Lex Luthor otrávil Supermana, a teď čeká, až zemře. Než se s ním ještě jednou naposledy utká (?!?), musí si Clark Kent potykat s mnoha komiksovými zloduchy a vyřešit nejednu lapálii. Takže ten snímek mohl mít klidně 25 minut, místo toho je ale uprostřed několik příběhů, které dokládají, jak moc bude Zemi muž z oceli chybět. No co si budeme říkat, špatné to nebylo... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Superman vs Elita sa mi viac páčil, ale ani tento nie je zlý. Hlavne záver je celkom dobrý na Supermana. No čo ma sklamalo je celkom nízky výskyt akčných scén, ale príbeh je dosť dobrý na to, aby ste sa moc nenudili. 60 % - 3* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tieto DC animáky idú jeden od druhého z kopca. Začalo to skvelým Doomsdayom a toto tu? Melancholický opar Supermanovi nesedí, hudba je uspávajúca a dej pomalý a roztrieštený. Jediným svetlým okamihom je atypický záver. No od tohto Supermana inak ruky preč... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

To vážne tu Superman umrel na konci?! a ešte tak debilne, že bol ožiarený?! byť decko mám trauma do konca života a nielen to, po nociach by som nespal... už sa v tom začínam strácať, začínam byť na to asi starý... ehm, 5/10. Inak priznávam, komix/y nečítam, vinný v plnom rozsahu. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Skoro som nedopozeral. Keby tomu aspoň nechali kresbu z prológu, bolo by v čom sa esteticky vyžiť. Toto dávať do pozornosti Zackovi Snyderovi pred jeho Supermanom... no máme sa na čo "tešiť", keď sa náhodou nadchne. Otravné, fakt hrubé zrno! ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Nový "supermanovský animák" je v mých očích bohužel značně rozporuplný. Na jedné straně je geniálně jednoduchá a zároveň emocionálně silná myšlenka filmu a vlastně hlavní kostra příběhu, skvělá hudba a v určitých momentech povedený scénář a na druhé straně zcela zbytečná intermezza a vedlejší dějové linky(Samson & Atlas a celé to jejich "nadbíhání" Lois; podivný vězeňský souboj/nesouboj Lexe Luthora s "otesánkem"; Lilo-El & Bar-El a jejich krátká tyranie, promtně vystřídaná prozřením nad Kal-Elovou dobrotou; a vlastně i supermanova sbírka "hraček") spolu s podle mne ne příliš povedenou animací. Zkrátka a dobře, Superhvězda Superman mohl sesadit z pomyslného trůnu "supermanovských animáků" dosud nepřekonaný Soudný den a dát zapomenout na průměrnou Apokalypsu, avšak bohužel uspěl pouze napůl. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nedíváš se, že ne, Supermane ?!" - "Nikdy bych svých schopností nezneužil !!" - "No, na druhou stranu, kdybych byla na tvém místě.." ;) ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Docela podařený animák. Přemýšlel jsem i o 4*, ale to jsem nakonec nemohl. Film se totiž jmenuje Superhvězda SUPERMAN, ale jako mnohem větší hvězda mi přišel Lex Luthor. Takže 3* (berte to jako 3,5*). ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Superman zrovna nepatří mezi mé oblíbence. Filmy s ním obvykle přetékají patosem, pořád zachraňuje tu svou uječenou holku, když mu někdo před ksichtem zamává kryptonitem, tak padne na hubu a je to hlavně klaďas k zblití. To samozřejmě neplatí, když spojí síly s Batmanem (Superman/Batman: Public Enemies) nebo rovnou přizve celou bandu sekáčů (Justice League: The New Frontier a Justice League: Crisis on Two Earths). Hlavní klad tohoto dílu je pro změnu animace. On už tu Superman není ten frajírek s extrémně velkými rameny a malýma očima, animace je propracovanější a všechno vypadá tak nějak líp, od Superman: Doomsday skok k lepšímu. To je bohužel asi taky jediný klad. Děj je sice neobvyklý, Superman umírá a Lex Luthor se na konci polepší, ale o to víc je nezáživný a sentimentální. Akce je pomálu, Superman nemá žádného důstojného protivníka a pořád jenom fňuká a lítá s holkou. Snímek je to koukatelný, ale když ho neuvidíte, tak vážně o moc nepřijdete. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Komiksovou předlohu jsem bohužel nečetl, ale musím říct, že to byl velice zvláštní a originální pohled na Supermana. Příběh docela vážný byl odlehčován vedlejšími zápletkami, které už zmiňoval ve svém příspěvku solid. Ne všechny se mi zdály dětinské - např. ten nápad, že Lois dostala superschopnosti na 24 hodin mi přišel docela fajn, ale oproti tomu objevení Samsona a toho druhýho týpka anebo to děsný monstrum ve vězení to mi přišlo docela trapný a zbytečný. Od tohoto filmu jsem zase až tolik nečekal (přeci jenom Doomsday asi těžko něco předčí), ale nakonec jsem byl velice příjemně překvapen a potěšen. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V závere sa z toho stalo niečo viac. Naschvál začínam od konca, pretože tá trištvrte hodinová predohra mi prišla ako niečo, o čo by sa snažil myšiacký channel keby chcel stvoriť animovaný komiks pre svoje maloleté publikum ( myslené 10 rokov - ). A samozrejme priveľa príbehových osnov, ktoré aj tak akosi vyšumia do stratena. ()

Reklama

Reklama