Reklama

Reklama

Strašidla na Kulíkově

(seriál)
Animovaný / Pohádka / Krátkometrážní
Česko, 2010, 1 h 37 min (Minutáž: 7–8 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Na hradě Kulíkově se chystají veliké oslavy a prý to bude stát za to. Na hrad se postupně trousí podivní návštěvníci, přicházejí za bývalým hradním pánem Ruprechtem, který stále pobývá na Kulíkově jako duch. Gratulují mu k významnému jubileu a přinášejí dárky. Vedle různých "druhů" strašidel v příbězích potkáváme slavného kastelána pana Krbce, kavku Kocandu, moudrou sovu Kukulu i věčného vtipálka kocoura Kokeše. To se ví, že strašidla mívají strašidlácké nápady a zvyky - sotva se na Kulíkově objeví, hned se něco semele... (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Seriál O zvířátkách pana Krbce byl výborný. Jeho pokračování je už mírně slabší. Tvůrci se zaměřili především na obsazování hradu novými postavami a na dějovou linku Ruprechta. Škoda, že podobný prostor nedostaly i ostatní postavy. Rozdíl mezi vyprávěním Josefa Abrháma tehdy a dnes je značný, přeci jen 30-ti letý rozdíl je 30-ti letý rozdíl. Na první seriál to nemá, ale koukatelné to je. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

13/13 Na hradě Kulíkově se mi vždycky líbilo. A ocenila bych návrat Ruprechta i do Čtyřlístku. Ale je zajímavé, že ačkoli stále stejní tvůrci jsou na svých místech, celému novému večerníčku podkopává nohy moderní nedbalá animace. Přičemž výtvarné návrhy jsou v pořádku, Renčín je stále kouzelný. Stejně tak je radost poslouchat Abrhámův komentář. Konečně, i ty příběhy jsou zajímavé a dobře navazují na první řadu, i na čtyřlístkové příběhy a beletrii, která vznikla v mezičase. Takže kde je problém? Zatímco z první řady se stala nostalgická jistota, dvojka přišla na řadu až v momentě, kdy zřejmě chyběli potřební pracovníci na Kavčích horách, aby to celé do sebe zapadlo jako puzzle. Škoda. Ale doufám si odhadnout, že děti tak kritické nejsou. ()

jaki96 

všechny recenze uživatele

První díly byly výborné, dobře zpracované. Novější sice tolik nezaostávají, ale nad ty starší prostě nemají... ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Ježkovy zraky, co se to stalo se zvířátky pana Krbce. Tohle mi přijde v porovnání s první řadou opravdu nic moc. Oproti některým jiným večrníčkovým stupiditám to ale ještě ujde. Tak dvě až tři. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama