Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dolly "Andílek " Morgan je čerstvě propuštěna na podmínku a chystá se zase oškubat nějakou bohatou kavku. Dva podvodníci – Gwen a Brad – ji donutí, aby svedla bohatého ženatého muže, kterého pak Brad coby její manžel „dopadne in flagranti“ a bude po něm chtít 10 000 dolarů za mlčení. Podvedený ale pochopí a ohlásí vše policii. Dolly sebere podvodníkům peníze a zdrhne s nimi. Pak ale dívka v Atlantic City potká mladého Steva Crandalla a v domnění, že je bohatý majitel, začne s ním flirtovat a rychle se vezmou. V tu chvíli se ale objeví Steve a Brad a chtějí svůj podíl z 10 000.  Dolly opět uprchne a s nic netušícím Stevem nasedne na vlak do Alabamy, odkud mladík pochází. Skutečnost, že její nový manžel nemá žádné peníze dívku moc nepotěší a tomu, že zbohatne na svém vynálezu nového typu cementu, Enduro, moc nevěří, ale za to zjistí, že se do něho zamilovala.
Když ji – jak jinak – opět vystopují Brad a Gwen, raději jim dá všechny peníze, aby se jich zbavila a mohla začít nový život. Steve skutečně prodá svůj vynález velké firmě za 100 000 dolarů. Oba podvodníci připraví plán, jak tyto peníze získat, ale Dolly už spolupráci odmítne. Zavolá policii a přizná se se vším Stevovi, i když ví, že i ona skončí ve vězení. Steve ale nabídne záruku a dívka je mu na podmínku dána do péče. Poslední němý film Normy Shearer natočil opět její dvorní režisér Robert Z. Leonard. (Peabody)

(více)

Recenze (1)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Inu pošmákla jsem si. A Lady of Chance je film stejného genderu jako Orchids and Ermine s Colleen Moore. Ironická moderní hra o žabci, který měl andělskou tvářičku a navzdory pošmourné minulosti našlápnuto k nečekanému štěstí. Filmeček je to hravý, okouzlující, skvěle zrežírovaný. Hvězdy třpytí jak jen mohou, zejména Norma je přesladká a velmi vynalézavá dívčinka - ať už jako telefonní přepojovatelka, padlý anděl či ženuška na venkově. A to vše vždy v nádherných moderních róbách, že ano. Toto jsou zkrátka ty filmy z bouřlivých 20. let, které se vždycky budou odehrávat dnes, ať už se bude psát jakýkoli rok. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Vzhledem k tomu, že studio MGM velmi dlouho váhalo s natáčením zvukových filmů, ocitlo se v situaci, ve které bylo z ekonomických důvodů nutné do ještě neuvedených nových filmů přidat zvukové sekvence. A toto byl případ i A Lady of Chance (1928). (NinadeL)

Reklama

Reklama