Reklama

Reklama

Muž najme ošetřovatelku, aby pečovala o jeho nemocnou sestru, nepříjemnou semetriku. Hodlá ovšem ošetřovatelku přesvědčit, aby mu jeho sestru pomohla zabít... (Karlos80)

Recenze (3)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Psychicky labilná stará dievka má sklony k sebevražde , no na blízku je jej vychytralý brat. Ten si najme " opatrovníčku " (s mierne pošramotenou minulosťou ) , nech za tučný obnos dozrie na to , aby najbližší pokus o sebevraždu ségre vyšiel. Ide tu totiž " len " o dedičstvo. V minulosti sa udialo príliš veľa podozrivých náhod a keďže brat má nejedno tajomstvo , tie sa začínajú dostávať do nevyvetraných miestností a nadýcha sa ich aj domáci doktor.Podozrenia sa množia a prúser je na spadnutie... Jedná sa o prijateľný 70s thrill , no k horrorom by som to nezaradila. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Podceňovaný, ale podle mého názoru, stále docela slušný malý film, který mě mile překvapil, celé to vypadá jako kdyby to bylo vyrobeno a natočeno pro televizi (osobně jsem ten pocit, sám režisér a producent Randal Hood měl za sebou nějakou malou televizní zkušenost, tak asi dost dobře věděl jak naložit s nízkým rozpočtem, a aby to mělo zároveň ducha televizních filmů), je to ze 70's, ale musím říct že je to v mnoha ohledech a směrech mnohem děsivější než celá spousta blbosti co se točí dnes a hraje si na horror. Ani pomalejší tempo mi tentokrát nevadilo. Hororový nadšenci se mohou těšit na klasická jména jako Ken Smith ("Cat People", "The Curse of Cat People") nebo Edith Atwater ("Body Snatcher", "Strait-Jacket"). Film je na svou dobu ještě celkem krotký, není to skutečně čistý horor, ale spíše psychologický či mysteriozní thriller (drama) s několika málo příležitostně znepokojivými (strašidelnými) snovými sekvencemi (ptáci, incest, useknuté končetiny, stětí etc), jedním efektivně ošklivým flashbackem a docela nečekanými a zábavnými zvraty v příběhu podél cesty. Každopádně základem úspěchu tohoto filmu (pokud se dá o nějakém úspěchu vůbec hovořit) je dobrý, byt trochu rutinní příběh (rodinné tajemství, chamtivost, žárlivost, pomsta etc) a zajímavé postavy, zdá se že všichni zúčastnění mají svá tajemství, ale ne na dlouho. Líbil se mi i hlas vypravěče který také hodně navnadí, jinak film z dnešního pohledu je to už docela staromódní (trochu mi to připomínalo staré gotické horory (nálada, prostředí), 60s William Castle filmy, Wiseovo "Strašení", Polanského "Repulsion" nebo 70's Columbovky), film asi ani nelze srovnávat nebo stavět na úroveň klasických filmů rané éry. Přestože tajemství spolu se spiknutím bylo pěkně chytlavé, je tam trochu napětí ale ne moc krve, film spoléhá hlavně na svou atmosféru. Konec je pak docela překvapivý, možná dokonce morbidní abych byl přesný. Solidní thriller. ()

Reklama

Reklama