Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Soudce Banning pošle na dvacet let do vězení recidivistu Chrise Helmera, který tak musí opustit svou ženu a malou dcerku. I soudce má ale holčičku Florence. O 18 let později obě dívky (dvojrole Normy Shearer) maturují. Sirotek Molly Helmer pracuje v tančírně jako placená tanečnice, kde se o ni snaží Chunky Dunn, ale ona miluje jeho přítele, vynálezce, Davida Page. Když ten objeví, jak otevřít každý zámek, je v pokušení nabídnout to gangsterům, ale Molly mu to rozmluví a on vynález nabídne šéfům bank (mezi nimi je i soudce Banning). Banky jeho vynález odkoupí a čirou náhodou se David na odchodu srazí s Florence, která se do něj zákonitě zamiluje. Obdobnou náhodou se Florence setká v Davidově dílně s Molly a pochopí, že obě milují stejného muže a že Molly k němu má delší vztah. Nicméně Molly miluje Davida natolik, že mu přeje bohatou nevěstu a přijme nabídku svého dávného ctitele Chunkyho k sňatku.
Klasické němé melodrama, z něhož LGBT příznivci citují objetí a údajně lesbický polibek obou dívek v autě. Stejně tak se uvádí, že jako dubl za Normu Shearer se zde objevila ještě neznámá pozdější hvězda Joan Crawford. (Peabody)

(více)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Bylo na čase, aby skvělá Norma Shearer sehrála také dvojroli, aby potvrdila, že je nejen rozkošná, ale také vynikající herečka. A právě takovou příležitostí pro ní byla Lady of the Night, romance dvou odlišných děvčat, kdy je jen přirozené, že ta z polosvěta najde naději pro lepší zítřky a ta naivní díky setkání se svým zrcadlem dospěje rychleji v ženu. Navzdory silnému ženskému tématu nikoli naivní, ale velmi atraktivní melodrama s neopakovatelným feelingem poloviny 20. let. Už teď se těším, až se dostanu k bouřlivé sezóně, ve které spolu soupeřila o post královny MGM právě Norma a Greta Garbo (ačkoli jí fakticky byla Marion Davies). Ceny akademie nikdy nemohly být napínavější... ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je filmovým debutem Joan Crawfordové, která zde byla najata jako double Normy Shearerové. Shearerová hraje dvojroli a jak se logicky nabízí, obě postavy se nakonec setkají. Některé záběry jsou řešené trikem, jindy uvidíme záda jedné z postav, záda, která nejspíš patří Crawfordové. V jednom záběru je vidět její tvář a není pochyb o tom, že je to ona. Nejzábavnější je srovnání s podobnými štěky mladších hereček ve filmech, kde již byla Crawfordová hvězdou, například Ann Dvorak - THIS MODERN AGE (1931), Joan Fontaine - NO MORE LADIES (1935), Susan Peters - SUSAN AND GOD (1940). --- Mimochodem zmínil jsem se, že Shearerová je prostě božská? ()

Reklama

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Snová sekvence, která se nedochovala, byla natočena ve dvou pásovém Technicoloru. (NinadeL)

Reklama

Reklama