Reklama

Reklama

Pablo Escobar

  • Francie Pablo Escobar : The Great Hunt
všechny plakáty
Francie, 2010, 57 min

Hrají:

Pablo Escobar (a.z.)

Obsahy(1)

Peníze, nebo olovo. Jednoduchý a účinný zákon drogového barona Pabla Escobara. Geniální obchodník, který svého času ovládal 80 % světové produkce kokainu. Zatímco mu rodná Kolumbie zobala z ruky, zaplnil díru na trhu a než se úřady stačily rozkoukat, jeho droga zaplavila celou Severní Ameriku. Stavěl nemocnice, školy i fotbalové stadiony a jako ctihodný občan zamířil i do světa politiky. Zároveň ale nemilosrdně likvidoval konkurenci i představitele veřejného života. Kdo se nechal koupit, dostal bohatou odměnu. Kdo ne, dočkal se kulky. Když si ale Spojené státy konečně uvědomily, jak velkým problémem kokain je, Escobara jeho vlastní úspěch doběhl. Stal se z něj psanec a bylo jen otázkou času, kdy bude muset zaplatit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Mierne doplnenie dokumentu o Escobarovi: Kokaínový kráľ. Samozrejme, nedisponuje toľkým množstvom informácií, nie je vyvážený, či natoľko pútavo vyrozprávaný. Prekvapia rozhovory s jeho spojkou, angažovanosť v teréne pri priamych zásahoch a mierne odlišný štýl vedenia snímky. Lenže väčšina zdrojov, ktoré sú použité pri líčení jeho životopisu a okolnosťami v zmietanej Kolumbii sú už duplicitné a nie tak úspešné ako v spomínanom dokumente. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Jiný kraj,jiný mrav.Hodný strýček Pablo Escobar si dokázal užívat svojí moci jako král a když mu teklo do bot,zavrtal se do země jako krysa.Zajímavej dokument o honu na nejzvrhlejšího narkobarona kterej se neštítil kráglovat děti svých nepřátel a jeho oběti se počitají na tisíce.Jenom trochu nechápu že jeho přibuzný jsou pořád naživu když spousty nepřátel který si nadělal se s jeho brutalitou můžou směle měřit. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Jeden z novějších dokumentů na tohle téma zaměřený na Escobarův útěch z la Catedral až do jeho smrti. Obsahuje i celkem méně známé záběry, které se v jiných dokumentech nevyskytují, rozhovor s jedním z jeho nejdůležitějších zabijáků a jeho sestrou + plus obvyklí hosté těchto dokumentů - plukovník Martinez, generál Maza, agenti DEA Murphy a Peňa. Celkem je i zajímavé vidět jeho rodinu v Argentině, která asi netře bídu s nouzí , protože si pár milionů dolarů dovezli, ale syn Juan Pablo přejmenovaný na Sebastian Marroquin jezdí v Hondě Civic. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Vydělávat 100 000,- Kč/min 24 hodin denně je něco neuvěřitelnýho. Ročně 55 mld. Kč. Evidentně svou práci odváděl dobře, že.. to mu asi jen těžko můžeme upřít. Zanechal po sobě také mimořádnou spoušť. Sestřelit letadlo se 107 lidmi, vyhodit do vzduchu sídlo novin, vyhodit do vzduchu ředitelství Kolumbijské obdoby FBI. Za každého mrtvého policajta vydat odměnu 500 dolarů atd. Neuvěřitelné. Je to všechno jak nějaký špatný vtip. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s obdobným dokumentom Pablo Escobar: King of Cocaine mi, na rozdiel od komentu MikO_NR_1909, mi tento prišiel ako pútavejší. Sú tu nové, nikdy nezverejnené zábery Escobara, rozhovory s priamymi pobočníkmi (Velasques), s jeho rodinou, či dokonca s Ecobarom samotným počas jeho úteku. Strih je síce o ničom, s rozhovorov sa tiež nič nové nedozvieme, no po množstve dokumentov, článkov a seriálov nové zábery a rozhovory potešia. ()

Reklama

Reklama