Reklama

Reklama

Aussig

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Aussig, černá komedie jejíž příběh se odehrává v Ústí nad Labem, pojednává o vztahu ruského a amerického lektora na místní univerzitě. Oba jsou nuceni bydlet spolu v jednom malém pokoji na kolejích. Vzrůstá mezi nimi velké napětí, které je podněcováno propastnou rozdílností jejich povah a vzájemnými antipatiemi. Rozpory vznikají z banálních hádek a neshod – od přidávání kečupu do jídla až po způsob jak jednat se ženami. Je to, jako by se další studená válka rozpoutala na bojišti jejich těsného kolejního pokoje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Prostředí 2/10/// +Hana Vagnerová a Ondřej Brzobohatý jistě potěší, stejně tak i titulky, respektive možnost poslechnout si v českém filmu angličtinu -hodně zvláštní a divně se chovající postavy, kamera zabírající převážně nehostinou část Ústí nad Labem, působí to hodně sklíčeně a nepříjemně, rovněž kvalita obrazu vypovídá o levném natáčení/// Začátek byl zajímavý, snad až do doby než jsem si začal říkat "what's going on". Prostě jsem to nechápal. A ten závěr je taky divný. Takže z filmu jsem spíš rozčarován./// Celkem 33%/// ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Máš štěstí, žes nevyrůstal v Americe.. Určitě bys chodil na terapie !!" ;) Přinejmenším terapeuta budu muset brzy vyhledat já, jako abstinent, pokud ještě párkrát natrefím na podobnou bizarní zvrácenost !! Titulky v českém filmu ?? Proč ?? No, dobře !! Odpudivá czenglish ?? Proč ?? Proboha proč ?? Aussig, jako nechutný slepenec trapné crazy taškařice a home videí, budu vstřebávat nejspíš ještě velmi dlouho !! Naprosto absurdní brutálně za vlasy přitažený příběh s ještě absurdnějšími postavami, které se většinou chovají tak hloupě a prvoplánovitě, až to bolí, přičemž ten střet Američana a Rusa v tuzemském prostředí naprosto černobílýma českýma očima s hlavou plnou předsudků, byť lokace Ústí nad Labem navíc v tomto (ne)řemeslném zpracování vyvolává velmi skličující a odpudivé dojmy, mi přišel velmi dobrý.. Ta neustálá dějová linka s Big Bossem však už hraničí se (sebe)parodií a totálním nevkusem a nabízí otázku, o jakou že tu vlastně jde univerzitu.. Magnuskova univerzita filmového diletantismu, kterou navštěvoval i sám "režisér" ?? Po herecké stránce ansámbl naprosto nesympatických ochotníků v čele s čtyřicetikilovou Vagnerovou coby sebevědomou šlápotou, do níž se oba lektoři pro mě nepochopitelně zamilují, nepřekvapí naprosto ničím, závěr se snaží překlopit "film", který však osciluje na hraně dokumentu pořádného retarda, do roviny černé komedie, leč ani trochu se nevyvedl, a tak zaujme snad jen práce kameramana a ne zřídka vtipné hlášky i některé situace, které sice naprosto nedrží pohromadě, ale občas i slušně pobaví.. Celkově velmi špatná a dost nezařaditelná záležitost !! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kdo zná Američany, bude se bavit. 1) 36letý Rus Nik Pitetsky (ruský lektor) a 44letý Američan Tony Laue (americký lektor) si film podle vlastních zážitků napsali, zrežírovali a zahráli si v něm hlavní role. 2) Na to, že jde o amatérský počin (údajně stál 300 000 Kč), možná o srandu, zkusit si natočit film, vždyť to není tak těžké, se jim to docela povedlo. 3) Film je výborný, pokud si dělá srandu z Američanů, ale totéž se mu nedaří, pokud jde o Rusy. Inu, autorem předlohy je Rus, kterému zřejmě dostatečný nadhled nad svým prostředím chybí. 4) Soupeření o dívku je logickou nutností, aby se prostě něco dělo, ale zde je už vidět scénáristická bezradnost. Ještě více je to patrné na další zápletce, díky které se z filmu stává pokus o jakousi černou komedii. 5) Zajímavé informace uvádí ve svém komentu spotczek. ()

veronikav odpad!

všechny recenze uživatele

Nemusím filmy s titulkama -to už musí stát za to :-) Tohle není´ten případ :-( Tady se ani nemusím bát, že by mi něco uteklo... Není co :-( Zdlouhavá nuda .... ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Podla mna je uplne jedno,. ci je to hovno ceskoslovenske, americke, francuzske .... alebo hoci aj bangladesske. Podstata a smrad je furt rovnaky .... 0 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Svym zpusobem zajimavy film, stejne jako lokalita pro nataceni, Usti nad Labem. Postava americkeho lektora byla vykreslena skvele, skoda, ze u ruske postavy se to vubec nepovedlo. Pobavi i ceske okoli a jeho reakce na cizince ve meste. Scenar bohuzel neni dobry a film ma klesajici tendenci. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Na formát celovečerního filmu je té nezáměrné neobratnosti, plynoucí z autorské namyšlenosti, drobet zu viel. Navíc ani pokud jde o obrazovou kvalitu nejde o počin, který jsme zvyklí běžně vídat jako profesionální produkt. Základní nápady neuměle stylizované a nedotažené. Celkově charakter studentského filmu s přepísknutou stopáží. 1-2* ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

divný film,divní lidé,divný příběh......ale je fakt,že si mne to udrželo až do konce u obrazovky a tak to vlastně asi nebylo tak nezajímavé,jak se mi na prvý pohled zdálo.... ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

I když ne dokonalý, tak rozhodně zajímavý počin, který mě docela bavil. Při vzpomínce na tento film mě vyskakují v mysli 2 slova - "alternativní" a "schizofrenní" :-D. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Tahle hořká komedie měla docela slušnej říz.Viděl jsem jak to vysílali na PrimaCoolu, ovšem bylo to zhruba uprostřed filmu a tak jsem se rozhodl film stáhnout a shlédnout to, protože to vypadalo docela zajímavě.Rozhodně jsem udělal dobře, protože jsem se docela příjemně pobavil.Docela hodně zvláštní komedie, ale dobrá.70% ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Netradiční, spíš dokumentární styl. Vtipné a nečekané scénky. Možná zbytečně dlouhé, stopáž by šla zkrátit, film může po čase nudit. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Zatímco Ionesco se pro své absurdní drama inspiroval banálními větami z učebnice angličtiny, Aussig působí jako slepenec scének a rozhovorů právě z výukových TV pořadů anglické konverzace. S tím rozdílem, že ty jsou většinou líp pointované. Scény ze „Svobodné univerzity“, kdy postavy neustále významně mluví o všemocném Velkém šéfovi a tváří se, jako že vědí něco víc, než říkají (nejspíš narůstající poznání, v jaké to hrají srágoře), mají aspoň určitou absurdní atmosféru - a to je tak všechno. Zvěčnění kolejí UJEPu a VŠ baru je záslužné (zdravím F.W. Colqhouna), ale ve filmu s takovým názvem bych čekal víc z ústeckých pamětihodností a koloritu (kultovní hospoda Hnáta, ulice lemované dle tradičního zvyku odloženým nábytkem a další šumná místa), s kterými by se mohli hlavní hrdinové - „neAussigeři“ konfrontovat. Slovo nezávislý tady znamená pouhou amatérštinu. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem nic nečekal. Zápletka zvláštní, zpracování a scénář zvláštní, ale proč tomu nedat šanci? Hrdinové se chovají... tak nějak filmově, Vagnerová je pěkná holka, Pitetsky správně naschválový spolubydlící. Některé dialogy pobaví. You're a savage. - I'm a russian. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Takové domácí umělecké video dvou skutečných lektorů, kteří si do něj sehnali i nějaké skutečné herce - Hana Vágnerová!!!!! Nevím jestli tohle patří do kina nebo televize, ale když na to někdo přijde ( minimálně studenti UJEPu ) nebo se na to podívá v televizi, tak proč ne? ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Buď ma absolútne minulo, čo týmto filmom Laue sledoval a jednoducho som ho nepochopil, to je možnosť prvá. Pravdepodobnejšia je však tá druhá, a to že tento film je skutočná fraška "se vším všudy". Humor väčšinu času viac trápny než vtipný, kamera biedna, dialógy chabé, príbeh nulový (donekonečna omieľané dialógy o "big bossovi z Ameriky" ma vážne nebavili), pointa žiadna... A v podobnom duchu sa niesli aj výkony ústredného hereckého dua Pitetsky-Laue, ktorých herecké remeslo zjavne minulo v plnom rozsahu. Vlastne ani neviem, načo som to pozeral a ako ma mohla úvodná scéna s ceduľkami zaujať a následne to dopozerať až do konca (t.j. vyslobodenie). Nechcem byť až prehnane nepríjemný ale podľa môjho názoru sú takéto filmy viacmenej zbytočné, šancu by si zaslúžili možno iní. Bodík dávam iba ak za ojedinelý náznak humoru - ktorý aj tak neustále vychádza iba zo vzájomného nepochopenia, jazykovej bariéry a podobne, čo tiež časom omrzelo - a výber prostredia, ktoré bolo zakomponované vcelku fajn. Ako celok to však pokladám za jedno veľké tápanie a tiež absolútne zbytočný počin, bez ktorého by sa český film jednoznačne a v kľude zaobišiel. 1/5 ()

Lapacka 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to v podstatě amatérský film jen s několika profi herci, je to docela OK. Závěr mohl vyznít torchu líp, studentka se třeba mohla probrat nebo nějak tak. Bohužel to chtělo nějakého lepšího dramaturga nebo nějakého "poradce pro příběh", kteří by byli možná schopni přesvědčit autora scénáře, aby storyboard udělal pro diváky trochu vstřícnější a nemixoval žánry do právě téhle podoby, která v podstatě chutná bezdomovectvím, neukotveností a laciným jablečným vínem. Takhle je to slabší. Viděl jsem pár filmů podobného druhu z oblasti Krušných Hor, autory místní tahle krajina vyloženě láká, problém s amatérismem při psaní scénáře a s dramaturgií měly snad všechny. To až teprve musel přijet do oblasti natáčecí team České televise a udělat 1-2 psycho seriály... v porovnání s těmito seriály oceňuju lidskost a snahu o humor aspoň v části úvodní tohoto filmu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Levný, nezávislý, anglicky mluvený, a vlastně takový studentský snímek, který svou vizuální tvorbou neosloví jen tak někoho. Žánrem se dá zařadit jako klubový film. Scénář má sice spoustu trhlin a nelogických situací, ale to se dá tvůrcům při jejich možnostech odpustit. Kamera je živá, experimentální, po vizuální stránce trefná. Ono je to vlastně experimentální celé. Film o amerických lektorech na vysoké škole, kde mluví pouze anglicky, i když jim sem tam to české slovíčko ujede, není zas až tak špatný nápad. I s minimem peněz lze udělat dobrý biják. Potěší účast českých a známých herců a chvála jim, že do toho šli. Slyšet je mluvit anglicky není zase až tak časté. Použitý humor se tak trochu vyznačuje kritikou dnešní společnosti a způsobu života. Výborný naivní výstup policisty na nádraží v začátku filmu. Veledílo to samozřejmě není a ani být nemůže. Na filmu je však znát obrovské nadšení a snaha a ta se cení. ()

Kritiq 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to štěstí tento film shlédnout na slavnostní premiéře a ještě k tomu náhodou :) Jelikož pocházím z Ústí n/L a celý film se tam odehrává, nebudu se tajit zvýšenými sympatiemi. Překvapila mě ale zcela jiná več a to zpracování a hlavně dobrý scénář, který vyvrcholil nečekaným koncem. ()

Reklama

Reklama