Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Planetě Oa, základně Green Lanternů, hrozí zkáza. Blíží se Krona, temné stvoření, jehož cílem je pouze ničit. Green Lanternové se proto rozhodnou Oa evakuovat. S tím má pomoci nováček mezi Lanterny Arsia Rrab. Právě ona se postupně dozvídá příběhy o nejproslulejších Lanternech, kteří bojovali a bojují proti zlu ve všech koutech vesmíru. Arsia tak pomalu zjišťuje, že má šanci stát po boku legend, díky nimž mohou žít miliardy bytostí v klidu a míru. (Chen)

(více)

Recenze (46)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Většina příběhů je hodně fajn (hlavně Kilowog a Laira), ale jejich výskytem logicky trpí ten spojovací. Chtěl jsem jít na čtyři hvězdy, protože jako epická představovačka nejznámějších lanternů je to super (hodně potěší i kupa comicsovejch pomrknutí - třeba Sinestro a osud). Jenže záporák je takřka neexistující a finále je přes všechnu svojí velkolepost až moc cheesy. Škoda. P.S.: Hranej celovečerák bude vedle tohohle chudej příbuznej :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Značka zadušená hned v zárodku. Věřím, že sešitový svět zelených lampářů skrývá velké příběhy, ale animovaná odnož DC se k nim neumí propracovat. Po generickém originu se tentokrát jde ještě o krok níž, protože místo očekávaného pokračování přilétá jen mozaika nesouvisejících večerníčků, jejichž největší devízou je hlas Nathana Filliona. Některé jsou navíc šité extra horkou jehlou a do předkládaného světa moc nezapadají, chatrné příběhové pojítko je navíc stejná megalomanská přetlačovaná jako minule. Možná je dobře, že od této slepé uličky je po samostatných dobrodružství Hala Jordana ticho po pěšině, protože než skákat takhle zbrkle, to ať si raději pár let ještě odpočine. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Bolestivě nudné a prázdné. Koncept samostatných příběhů mi nevadí (viz. Animatrix a Batman: Gotham Knight), problém je v tom, že se v nich nic zásadního neděje. Snad jedině část s Kilowogem a Abin Surem dokáže malinko strhnout. Jinak v podstatě omílání toho samého s mimózním (leč epickým) závěrem, u nějž si začne i největší optimista říkat, že "ta hraná adaptace asi bude pěkná hovadina". ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Wow. A já se bál, že to odsoudím! Epický spletenec příběhů těch největších Lanternů, jenž musí pohladit srdce každého komiksového fandy, který je s předlohou aspoň trochu obeznámen. Primární děj se sice dost ztrácí, ale čert to vem, když se toho divák tolik dozví o pozadí universa. (Ne)dokáži si představit, co by s látkou udělal ve hrané verzi třeba takový James Cameron: sorry modrásci, to by byla jízda!! Okamžitě chci filmovou dvojku s oranžovým Sinestrem - od Campbella. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to až tak zlé. Celých 70 minút sa pozeráme na predstavovačku tých najznámejších Lanternov. Akcií je tu ako ryži na tanieri, nápady tiež nie sú zlé a hudba je tiež prekvapivo dobrá a akčným scénam dodáva šmrc. Emeral Knights vlastne nie je špatný, skôr ale trpí niektorými nezaujímavými príbehmi, vyššou stopážou (1h:23m čo je na animák od DC / Warnerov dosť) a tým pádom finále už ani nemalo správne grády. 70% - 3* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Príjemné sledovanie ale nič viac. Skutočne zaujímavým príbehom je len ten s Mogom, záhadným Green Lanternom, no i tak by som chcel radšej nejaký ucelený film, ktorý predstaví nových záporákov alebo Sinestra na žltej strane sily. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Tentokrát mne komiksová veteránka Lauren Montgomery opravdu zklamala a po shlédnutí její nové animované "komiksovky", navíc s mým oblíbeným Green Lanternem, na jazyku zůstává pachuť toho, že byl snímek narychlo "spíchnut" pouze aby doprovodil hraného celovečerního "sourozence" do kin. S prvním animovaným Green Lantern: First Flight se film nemůže v žádném případě srovnávat. Neseděla mi ani japonským(naprostá většina animátorů, kteří na Emerald Knights pracovali jsou Japonci a Korejci) stylem "šmrncnutá" animace, přičemž když se na scéně v příběhu planety Jayd objevil Lantern s podobou obří hlavy, měl jsem chuť film okamžitě vypnout. Některé příběhy jsou vcelku povedené, ale jako celek to prostě nedrží pohromadě. Podobný problém měl i Batman:Gotham Knight, avšak tam se s podobným konceptem přeci jen autoři vypořádali nepoměrně lépe. Pouze doufám, že z hraného filmu nepůjdu stejně zklamán, jako po zhlédnutí Emerald Knights. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Strašně mi nevyhovoval formát tohoto snímku, tedy šest nesouvisejících příběhů o členech GL Corps, spojených jedním z nich dohromady. V jednotlivých storkách se seznámíme s původní čtveřicí Lanternů, s Killowogem, Lairou, Mogem, Abin Surem a Sinestrem a celé to orámovává příběh nováčka Arisie, které Hal Jordan v rámci evakuace planety Oah vypráví příběhy o slavných hrdinech GL Corps. Na závěr nás potom čeká velká bitva proti záporákovi stvořenému z antihmoty. Žádný z příběhů nebyl rozvinut natolik, aby zabavil, i když některé (třeba Laira) potenciál měly. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Aneb jak vznikli nejznámější a největší Green Lanterni od Avra, přes Kiliwoga až po Moga. U Avra jsem měl dokonce husinu :)). Tohle je lepší jak první let i jak hraná verze Green Lantern a zároveň jedna z nejlepších kreslených DC adaptací. Akce je skvělá, jednotlivé příběhy zajímavé a konec je Epic. Bohužel je pravdou, že na úkor jednotlivých příběhů strácí váhu ten skutečný problém, ke kterému se vlastně podrobněji vůbec nedostaneme a závěrečný fajt tak pouze krásně a "velkolepě" ukončí celý film. Jenže u toho necítíte po všech těch příbězích tu správnou dávku psychyckého zaujetí, nadšení, obavy z neúspěchu apod. I tak je to ale nenudná akční jízda s dobrou hudbou hodna 4*. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

......je fakt, že (hlavně scénáristická)kvalita jednotlivých příěhů docela kolísá a časové zasazení ústřední dějové linky je v rozporu minimálně s GL:First Flight...ale informační hodnotu to má značnou a ta hlavní linka mi přišla hezky epická....Asi ty Lanterny začínám mít fakt rád-hlavně proto, že se nesoustředí na Zemi ale drtí si to celým vesmírem :) ........Jinak teda je nutno dodat, že: Green Lantern MOGO 4 Ever !!! :D ......=70%= ()

zahubicku 

všechny recenze uživatele

Příjemně zkrátí dobu čekání na „velkého" (celovečerního) Green Lanterna. A také představý pár nejznámější Lanternů, kteří by údajně měli být i v celovečerním počinu. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Oproti First Flight, který byl sice hloupost, ale alespoň se na tu pohádku hezky koukalo a příjemně se poslouchala, jsou Smaragdoví rytíři vrchol neumně splácané nudy bez ždibíčku invence, která by nevyvolávala nechtěné pobavení, díky naprosto popřenému ději z prvního filmu. E-e, nepovedlo se. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Perfektní. Nemám co bych vytknul. Výborný nápad s povídkovým filmem. Asi nejvíce mě dostává ta s ouplně prvním Lanternem. I když ani ostatní nejsou k zahození. A tím pádem mohu zodpovědně prohlásiti, že je neklišovitý a nenudný. Což o stejnojmenné comicsové sérii, nemohu prohlásiti. Ironie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Komiksový animák, který se ani nemusí snažit být velkolepý, protože se točí okolo Green Lanternů, takže je velkolepý sám o sobě. Jsou zde docela pěkně nakreslené scény, zajímavé nápady, ale nemůžu si pomoct, nějak mě tahle parta ochránců vesmíru nebaví. Ta mytologie je prostě divná, hlavně pokud se prstenů týká. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Různorodé díky mnoha příběhům a díky tomu jsem se nenudil. Pozadí dalších Lanternů je zajímavá věc a tohle je celkem dobrý způsob, jak je představit. Lepší než dělat samostatný a nejspíš nudný film pro každého. Provázející příběh je nulový, ale proč ne. -"When you shape the light of your ring, you walk in the footsteps of the first Lantern." ()

Chen 

všechny recenze uživatele

No, jelikož hraná verze dopadla prý nevalně, tak tohle je asi to nejlepší, co nám může Green Lantern nabídnout, pokud jde o rozpohybované obrázky. Svižná podívaná, která je složena z několika obvykle zajímavých příběhů má spád, má atmosféru a rozhodně nenudí. Bavil jsem se až na výjimku příběhů o "nejsilnějším válečníkovi v galaxii", který mě příliš nenadchnul, ale chuť mi spravily zbývající střípky ze života Green Lanternů. A to patřím spíše k fanouškům Marvela. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Animovaná snaha upozornit na to, že Green Lantern není jen jeden, a představit ostatní hrdiny je něčím na způsob povídkového filmu. Jednotlivé kusy jsou spíše průměrné, ale příběh Lairy nad ostatní vyčnívá. Green Lantern: Emerald Knights je slušné kreslené odreagování od všedního světa s jemným náznakem Hvězdných válek. 7/10 ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Nový animák o Green Lanternovi se spíše než na Hala soustředí na historii, legendy a různé příběhy jiných Green Lanternů. To, že má Hal úlohu vypravěče je celkem zajímavé, ale podle mě je to trochu zbytečné, jelikož tvůrci mohli použít jinou postavu. Každý příběh je velmi zajímavý a hlavně pomáhá evropskému divákovy trochu lépe poznat svět Green Lanternů, co se tyče historie hrdinů či nepřátel, což není na škodu, když tu za chvilku budeme mít celovečerák. Jak už tady někdo napsal problémem filmu je záporák, který je tam aby se mohla na konci konat nějaká bitva a všechny ostatní věci kolem. První let se mi líbil o dost víc, ale tohle taky není kdoví jak špatný. ()

Reklama

Reklama