Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Šílená nuda, aneb nejúspavající film z Batmanových začátků široko daleko. Atmosféra žádná, animace divná a příběh v podstatě nulový. Samotný Wayne je zde pak snad nejnudnější postava a i ta hodinka se zdála zatraceně dlouhá. Ale možná je to moje chyba, když jsem si to pustil po nářezovém The Dark Knight Returns. ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Škoda tak krátké stopáže. Vtipné je, že předpoklad divákovi obeznámenosti s waynovou minulostí vede ke zkratkovitosti a nevyjasněnosti jeho motivace, čímž z Batmana činí nikoli hrdinu s jasným a šlechetným cílem ale mnohem více sebevražedného psychopata s iracionální až směšnou touhou trestat veškeré bezpráví. Hlavní postavou se tak stává Gordon s plně vykresleným charakterem a pohledem skrze který je Gotham mnohem bezvýchodnějším místem. Předlohu jsem zatím nečetl, ale animák funguje výborně až na možná zbytečné odchylky a narážky k vedlejším postavám (catwoman, dent, joker), které mají diváka připravit na animované pokračování (jestli se pokračování nechystá tak je to už úplná blbost a zbytečné pomrkávání po fanoušcích). ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Nutno podotknout, že nový "flák" od DC Comics se klidně mohl jmenovat třeba Gordon: Stín nad okrskem, či nějak podobně, jelikož hlavním hrdinou zde paradoxně není netopýří muž, ale právě (zatím pouze) poručík Gordon. Nevím jak ostatním, ale mně tahle "změna" vůbec nevadila. Příběh a hutná atmosféra se posunuly někam k noirové detektivce, kterou eskapády Batmana, a zde málo využité Catwoman, pouze ozvláštňují. Animace je vcelku povedená a hlavně výrazně odlišná od předchozích počinů Sama Liu i Lauren Montgomery. K naprosté dokonalosti mi pak chybí pouze výraznější hudební složka a motiv. ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Batman: Year One je jasnou ukázkou toho, že někdy může fungovat i projekt téměř do puntíku okopírovaný podle předlohy. Snímek natočený podle jednoho z nejlepších batmanovských komiksů má všechno - super animaci, výborný voiceover (i když co si budeme povídat - Conroy je Conroy) a hlavně skvěle nastavené tempo, které celý příběh žene dopředu. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo tak zkratkovité, více se pracovalo s atmosférou a trvalo to alespoň 120 minut, tak si to těch pět hvězd zaslouží. Takhle je to sice věrné Millerově předloze (parádní scénář), ale tvůrci si zřejmě neuvědomili, že film je zcela jiné médium a tak pouze rozpohybovali a ozvučili komiksová políčka. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama