Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Dabing 8/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Animace 6/10/// +dabing, akce, kupodivu jsou tu některé nové postavy a celé to dává smysl a zapadá to časově do sebe -slabší animace i méně výrazná hudba/// Mohl by jsem hodnotit i lépe, protože akce je kvalitní a děj opět díky krátké délce je poutavý a strhující. Hodně tomu ale ubírá předloha, neboli scénář, který už jsme viděli mnohokrát na různé způsoby. Tak proč to točit znova, když už nemá příběh čím překvapit. Vše negativní podtrhává technická stránka filmu, která je na dnešní dobu veskrze průměrná a zvláště animace opravdu ničím nezaujme. Přesto se na to podívejte, má to pár zajímavých prvků. Například datumování události téměř den po dni v průběhu celého roku a taky bližší pohled na Gordona, kdy se nebojím tvrdit, že on je hlavní postavou tohoto filmu./// Celkem 62%/// ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Frank Miller dokázal s Batmanom to, čo málokto pred ním aj po ňom. Jeho Rok Jedna patrí k mojim najobľúbenejším zväzkom aj keď som väčší fanúšik toho hrdinu z Metropolisu. Tento animák krásne predostiera príbeh napísaný Millerom. Aj na malom poli dokáže zápletku pekne rozviť. Je to prakticky bez hluchých miest a celé sa to nesie v tej tradične atmosfére 2D animákov, na akých som vyrastal. Som spokojný. Akurát, že zostanem skôr fanúšikom predlohy než tohto animáku. Dôvod? Nuž otáčanie stránok komiksu ma dokázalo vždy vtiahnuť viacej do imaginárnych svetov. Aspoň v tomto prípade určite. Stále sa ale jedná o nadštandartnú vec. Z porovnaním z ostatnými kreslenými dobrodružstvami tohto superhrdinu. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný animák, který určitě patří k tomu nejlepšímu co fenomén Batman nabízí, je důkazem toho že Frank Miller je považován za velikána komiksu oprávněně. Jeho verze zrození je někdy na půli cety mezi tím co nabídli ve filmech Burton a Nolan, zároveň je však ještě o něco temnější a je jasné, že Nolanův Gotham se nevyskytnul zničehonic, ale má svůj původ právě v příbězích Franka Millera. Podobností je tu spousta. Konečně má také nějaký komiksový animák důstojné technické provedení. Kresba a animace je na úrovni anime seriálů a solidní je i hudební doprovod. Klidně bych se vydžel dívat i déle než něco málo přes hodinu. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Výborný animovaný film přibližující začátky Batmana a jeho postupné spřátelení s detektivem Gordonem. Příběh je zde vykreslený velmi dobře, temná komiksová atmosféra Gothamu je perfektní. Těch 61 minut je velmi dostačujících. Kdyby byl film delší, možná by si ode mě neodnesl takové vysoké hodnocení. Velkým plusem filmu bezesporu je, že se zde něco pořád děje. Akce je přehršel a nemáte ani chvíli, kdy byste se nudili. Protože nejsem takovým čtenářem batmanovských komiksů, tak mě samotný děj týkající se korupce na vysokých policejních postech zaujal. Za mě dávám 80 % ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Miluju komiksy o Batmanovi z pera Franka Millera a Rok jedna je dost možná nejlepší z nich, takže jsem s velkým očekáváním skoukl tento animovaný film a... je to paráda! Co mě zaujalo na první pohled, asi logicky, byla ta krásná animace, žádné hranaté brady nebo dětinsky a přehnaně rozhopsané bitky. Naopak, Rok jedna se celkem dost vážně drží předlohy a tak je celý snímek temný a barevně utlumený- zkrátka takový, jak to máme u Netopejra nejradši. Co se týče příběhu, spíš než akční jízdu očekávejte detektivní příběh s až noir prvky- což je také v pořádku. A je fajn koukat na pasáže, ze kterých zcela očividně Christopher Nolan čerpal (myšleno samozřejmě z knižní předlohy). Silné 4* ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama