Reklama

Reklama

Batman Rok jedna

  • USA Batman: Year One
Trailer

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Pribeh Franka Millera a Davida Mazzucchelliho o navratu Bruce Wayna do Gothamu. Pribeh jeho prvniho roku jako Batmana. Prevaznou cast tvori dejova linka policisty Gordona, ktery nastupuje jako porucik ve meste plnem korupce a bezpravi. A jak se snazi prezit a ustat nastrahy, ktere mu pripravuji nepratelsti kolegove nebo mafiani, zjistuje ze "novy zlocinec" Batman neni ten, koho by mel stihat, ale ze v nem nakonec najde sveho jedineho spojence. Vsechny DC animaky zhruba po roce 2008 uz maji moderni uhlazenou animaci, stylovou Drakeovu hudbu, takze po formalni strance jsou srovnatelne kvalitni. Pribeh je akorat temny a akorat drsnacky, holt Miller ani spatne psat neumi. Objevi si tu i par dalsich znamych postav, jako Harvey Dent (pozdejsi Two-Face), Selina (Catwoman), mafiansky boss Falcone. Nektere motivy z tohoto komiksu pouzil i Nolan pri svem netopyrim debutu s podobnym tematem - "Batman Begins" (2005). Oboje doporucuji. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Sam Liu opět dokazuje, že je mistrem v animovaném zpracování DC comicsovek. Nevím jestli jsem takový fanoušek, ale já opět nemůžu dát méně než 5*. Já to prostě žeru všema deseti :). Ano je tam pár nadsazených scén a je to dost na rychlo, ale je to kreslený komiks, proto mě to vůbec nevadí. Žádné zdržovačky. Year One je hodinový nášup o tom, jak se Bruce Wayne stane Batmanem a dá se "dohromady" s poručíkem Gordonem. Realizace je opět na výbornou. Já se velmi bavil a opravdu si tyhle animované nekompromisní jízdy užívám. ()

Reklama

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Spíš než film o Batmanovi to připomíná klasickou americkou detektivku. Připomíná ji svým zpracováním, Jim Gordon zde dostává mnohem větší prostor než Netopýří muž, který se sice potýká s nelehkými začátky, ale povětšinou mimo záběr. Děj je hodně rozdělený, probírají se jenom některé jednotlivé dny a tohle pojetí se nemusí každému zamlouvat. Kažopádně atmosféra je vykreslená skvéle, podpořená výběrem hlasů a tento počin by mohl klidně sloužit jako základ pro dlouhou sérii animovaných batmanovských filmů. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Jasná pětka, protože je to téměř doslovné přepsání Roku jedna od Franka Millera bez nějakých výraznějších změn a je to taky i velmi "dospělé" na poměry animovaných filmů o superhrdinech, ale to byl vlastně Batman vždycky :). A protože je to prakticky okopírované stránku po stránce z původní předlohy tak to pěkně šlape dopředu, je v tom i trocha docela překvapivě násilných scén na poměry animáků a hlavně je tam uvěřitelný batman, na kterém je znova vidět co všechno si z roku jedna vypujčil i chris nolan. Animace velmi pěkná, barevnost slušivě tlumená a "vyblitá" a vůbec celé je to velmi pěkné a vytknout se tomu dá snad jen hlas batmana, který není špatný výkonem jeho představitele, ale neseděla mi tam barva jeho hlasu, ale na druhou stranu jsem si pak po chvíli zvykla a už mi to nepřišlo :). Jinak je to prostě super a ještě navíc bonusech byla showcase s catwoman, která měla i otočení náklaďáku :). ()

donnie22 

všechny recenze uživatele

Už davnejšie som si prečital komiks Rok jedna.Komiks bol jedinečný tak som bol kolosálne zvedavý aj na animovaný film.Síce som vyrastal na Batman-The animated series ale toto bolo bezchybné.Začiatok legendy o Temnom rytierovi sa nemohol natočiť lepšie.Charakter Jima Gordona Brucea Waynea alias Batmana a Catwoman si predstavujem takto.Temné drsné dospelácke a človeka to vtiahne do deja.Určite pre dlhoročných fanušikov Batmana to poteši najviac.Fanušik som aj ja a zostanem ním...90% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (7)

  • Bryan Cranston původně odmítl roli Jima Gordona, protože si myslel, že byl tento projekt založen na seriálu Batman (od r. 1966). Nakonec ji přijal poté, co si přečetl scénář. (JORDY)

Reklama

Reklama