Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Gotham City zoufale potřebuje hrdiny, dva muži se ujmou spravedlnosti... ovšem na opačných stranách. Bruce Wayne se po letech v zahraničí vrací domů a stává se bojovníkem proti zločinu, zároveň se do Gothamu stěhuje stejně čestný policista, poručík James Gordon, aby zjistil, že zde bují všudypřítomná korupce. Když se Bruce stane maskovaným mstitelem Batmanem, město exploduje! Kolem se stahují jeho nová nemesis Catwoman, gangsteři i Gordon! Nenechte si ujít tento strhující originální animovaný film DC Universe, který vznikl podle průkopnického příběhu Franka Millera a jemuž své hlasy propůjčili trojnásobný vítěz Emmy ® Bryan Cranston, Ben McKenzie, Katee Sackhoff, Eliza Dushku a Alex Rocco. Užijte si odvážnou a dynamickou vizi prvního roku Temného rytíře a začátku jeho trvalého přátelství s Jimem Gordonem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Vydarená animácia v pútavom na novo vyrozprávanom príbehu, ktorý nenudí, dobre vykreslený Jimmi Gordom, Bruce Wayne, taktiež okrajovo Catwoman a ich začiatky, prim je dávka temnoty, akcia. /80%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bruce Wayne se vrací na známá místa, Jim Gordon nastupuje do nového zaměstnání a oba už tuší, že příští rok jejich života bude všechno, jen ne snadný. Předloha ukázala Gotham jako město špíny, korupce a mafie a oproti pozdějším dobrodružství Netopýřího muže se obešla zcela bez nadpřirozena, nadlidsky silných nepřátel nebo znetvořených zlosynů. Rok jedna funguje čistě v kriminálně-dramatické rovině a jeho animovaná adaptace svou předlohu dokonce překonává. V komiksu se totiž děj i přes jindy famózního vypravěče Millera mezi jednotlivými dialogy a monology občas ztrácel, zatímco hodinový film funguje mnohem ucelenějším dojmem a dovolí nepřívětivému městu, aby se hrdinům pořádně zažralo do kůže. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Díky krátké délce za 5, protože si to perfektně udrží celou dobu feeling Nolanových filmů, škoda jen, že jelikož Year One Nolan dost věcí přebral do svých filmů, nemá Millarův komiks čím překvapit. Nicméně právě proto jsem k těmto věcem přihlédl a nenechal se jimi odradit. Má to atmosféru, je to reálné, Gotham je zase jednou stoka a díky Millarovu umu skvěle vykreslené charaktery, hlavně díky jeho oblíbeným vnitřním monologům. A akce a nějaké další známé postavy potěšily. Takže tak, spíše za 4, ale dávám těch 5 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je to hezká jednohubka, výborný nápad je sledovat celý rok za pomoci jednotlivých dat z kalendáře. Fanoušci Jamese Gordona budou na větvi, já mám poněkud problém s touhle verzí Catwoman (není sexy a zatím je příliš hloupá). Nicméně pokud ještě pořád máte chuť na Batmanův origin, tak si určitě vyberte tenhle. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Šílená nuda, aneb nejúspavající film z Batmanových začátků široko daleko. Atmosféra žádná, animace divná a příběh v podstatě nulový. Samotný Wayne je zde pak snad nejnudnější postava a i ta hodinka se zdála zatraceně dlouhá. Ale možná je to moje chyba, když jsem si to pustil po nářezovém The Dark Knight Returns. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Dosud nejtemnější a nejdrsnější adaptace Warnerů, která si zároveň skvěle drží Millerovo tempo a dokonale zachycuje atmosféru jeho předlohy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Temné, drsné, neuvěřitelně dospělé. Ale plytké, bez emocí a náboje. Jak se tohle mohlo stát? Mílový krok kupředu v možných "R" animácích a zároveň zmatený krůček zpátky, zapříčiněný neodpustitelným vypravěčským failem. Když už nic, přidává to k "looking forward" efektu očekávaného The Dark Knight Rises. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Skvelý koncept a úžasná atmosféra ale celé je to strašne rýchle a koniec, ktorý ide úplne do stratena je vyloženým sklamaním. Aj napriek tomu vynikajúci animák 8/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Super. Proč? Protože Batman je vedlejší postava, tou hlavní je komisař Gordon a skvěle mu to sedne, přeci jen, batmanův zrod a jeho první kroky jsme viděli už mnohokrát a ani výborná předloha by nezaručovala, že se nebudu nudit. Tady je ovšem předloha skvělá a i ona se nebojí omezit Batmana na vedlejší kolej. Co se povedlo náramně jsou některé kontaktní souboje, obzvlášť duel Gordon × ten-úplatnej-bastard-na-jehož-jméno-si-nevzpomenu patří k absolutní superhrdinské animované špice. Přesto ale není atmosféra dokonalá, scénář má značné mezery a některé postavy nemají snad žádný účel, krom toho, aby prostě byli přítomny (Catwoman). Výtvarná stránka je fajn a občas vybočuje s nechutně rutinního snímání superhrdinskejch komiksáren, možná škoda jen občasného zadrhnutí v modelech aut. Pomáhá i nenatahovaná minutáž. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný animák, který určitě patří k tomu nejlepšímu co fenomén Batman nabízí, je důkazem toho že Frank Miller je považován za velikána komiksu oprávněně. Jeho verze zrození je někdy na půli cety mezi tím co nabídli ve filmech Burton a Nolan, zároveň je však ještě o něco temnější a je jasné, že Nolanův Gotham se nevyskytnul zničehonic, ale má svůj původ právě v příbězích Franka Millera. Podobností je tu spousta. Konečně má také nějaký komiksový animák důstojné technické provedení. Kresba a animace je na úrovni anime seriálů a solidní je i hudební doprovod. Klidně bych se vydžel dívat i déle než něco málo přes hodinu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Year One. To je to o čo sa tu jedna. Gordon, ktorý prichádza do nového mesta ma nie len nových kolegov a nepriateľov, ale narazí tu na akéhosi Batmana. Otázka je na ktorú stranu sa prikloní, k nemu či proti ? Okrem šikovnej a nápaditej akcie, tu je plusom aj temna atmosféra a drsné prevedenie. 80% - 4* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V časoch Christophera Nolana je to predsa len trochu chudá a riedka temná realistická adaptácia. Hlavne je film priveľmi skratkový a hodila by sa mu raz taká minutáž. Bruce Wayne sa Batmanom stane zo sekundy na sekundu, Alfred je štatistom, prítomnosť Catwoman v príbehu nedáva hlavu ani pätu, celé je to strašne uponáhľané a skratkovité... No napriek tomu, najmä v porovnaní s filmami Batman/Superman je to stále štýlový a decentne temný film. No na Under the Red Hood to ani zďaleka nemá. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Dabing 8/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Animace 6/10/// +dabing, akce, kupodivu jsou tu některé nové postavy a celé to dává smysl a zapadá to časově do sebe -slabší animace i méně výrazná hudba/// Mohl by jsem hodnotit i lépe, protože akce je kvalitní a děj opět díky krátké délce je poutavý a strhující. Hodně tomu ale ubírá předloha, neboli scénář, který už jsme viděli mnohokrát na různé způsoby. Tak proč to točit znova, když už nemá příběh čím překvapit. Vše negativní podtrhává technická stránka filmu, která je na dnešní dobu veskrze průměrná a zvláště animace opravdu ničím nezaujme. Přesto se na to podívejte, má to pár zajímavých prvků. Například datumování události téměř den po dni v průběhu celého roku a taky bližší pohled na Gordona, kdy se nebojím tvrdit, že on je hlavní postavou tohoto filmu./// Celkem 62%/// ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařile zachycený začátek Temného rytíře a komisaře Gordona. Zbytečně se neplýtvá akcí, spíše je znatelně vidět zaostření na dva silné příběhy, které stojí rovnocenně vedle sebe a jen se místy střetávají. Jen trošku zamrzí ne úplně zdařile podchycená postava Catwoman. 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Škoda že to nebylo delší. Ale jinak je to dobré. Popisuje to začátky působení Batmana a Gordona v Gothamu. Gordon to ze začátku nemá jednoduché, protože je proti němu celý policejní sbor. A Batman se taky snaží nějak prosadit. Policie po něm samozřejmě jde. Ani bych neřekl, že je Gordon takový bouchač. Možná měli dát větší prostor Catwoman, protože tam byla dost nevýrazná. Ani tam nebyl pořádný záporák. Oproti nadcházejícím filmům je to opravdu jenom úvod. :) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený animák o počátcích Bruce Waynea jakožto Batmana. Mihnou se tu všechny možné známé tváře (Selina/Catwoman, Dent, budoucí Joker), ale především mě tento film zaujal příběhem a postavou Jima Gordona, kterému propůjčil hlas Bryan Cranston. Nedozvíte se tu sice žádné novinky, ale kouká se na to příjemně. ()

Reklama

Reklama