Reklama

Reklama

Pravda o sauně

(TV film)
  • Finsko Totuus SAUNAsta, totuus suomalaisista (více)

Obsahy(1)

Sauna patří k Finsku stejně neodmyslitelně jako vášeň pro adrenalinové sporty nebo moderní technologie. V zemi tisíců jezer budete jen těžko hledat stavení, u kterého by nestál malý dřevěný domek, kde se Finové tak rádi potí. Saunování milují všichni – staří, mladí a dokonce i nemluvňata. Ještě v minulém století byla sauna místem, kde ženy velice často a rády rodily své děti. Domácí hádky shoří v ohni, obchodní spory rozpustí horko, postavení a tituly přehluší nahota a březové větvičky vyženou i ten nejzarytější stres. Sauna je pro Finy prostě místem posvátného obřadu a zároveň i místem, které jim pomohlo překonávat těžké okamžiky v dějinách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnahatějších dokumentů, který jsem zatím viděl. "Finsko je zemí saun a sauno-vání a proto mají Finové na pět miliónů obyvatel v zemi dva milióny saun, teoreticky se tedy mohou potit všichni v jeden okamžik." ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tolik hnusných, albínských tlusťochů, kolik jsem jich zahlédl v tomto dokumentu, nemám v celé své rodině! Asi jsem zapomněl dodat, že se zde vyskytují převážně nazí. Tak tedy - nahých. Z hlediska kulturně a sociálně antropologického se jedná o přínosné dílo. Nokiové se prostě rádi paří, a to v kolektivu. Dobré vědět. Tak tam nejedu. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Sauna je aj moja srdcovka.Teda 20 krát som v nej bol a ľúbilo sa mi to.Po tomto filme som sa rozhodol, že si postavím saunu aj ja.Ale tí Fíni sú pekní zvrhlíci... otec so synom si občumujú navzájom vercajch, a kto vie čo ešte... Nuž, ja si postavím malú saunu 2x1 meter, teda nie žeby sa mi nechcelo niekoho vylojiť brezovou haluzou, ale vidieť staré 60 ročné vyťahané kozy, čo dokážu zamätať na zemi prach tiež nie je bohviečo.A tie hnusné rite s pomarančovou kôrou... ()

Fauxx 

všechny recenze uživatele

vedel jsem, ze Finove maji radi saunu a take to ze jsou tim nejproslulejsi, ale ze jich jen o pul milionu mene nez aut v celem Finsku jsem necekal... byty ktere jsou postaveny maji v zakladu saunu, vojaci kteri jsou ve valce maji sebou saunu :-) Finove se rodi v saune a nejradeji by tam i umreli... pekny dokument... ()

Reklama

Reklama