Reklama

Reklama

Tajné zlato

(TV film)

Obsahy(1)

Zlato je opředeno mnoha legendami, které odpovídají míře jeho vzácnosti. Dávalo moc, bořilo říše a i dnes zůstává jedním z hlavních motorů světového hospodářství. K jeho největším přednostem patří vysoká trvanlivost, díky níž obstojí třeba v podmínkách moderní stomatologie i zubní náhrady dentistů ze starověkého Egypta. Zlato zůstává v oběhu věčně, přesto se často ztrácí, aby se znovu objevilo v úplně jiné podobě. Pro mnoho dobrodruhů tak zůstává tajemství ztraceného pokladu tím největším lákadlem, kterému dokážou obětovat celý život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Desmi 

všechny recenze uživatele

Tajemné zlato. Lákavý název to je, to ano, ale je to taky fikce. Dokument pojednává o loupeži zlata, o ilegálním zlatokopectví někde v jižní americe nebo kde a o hledačích ztraceného španělského pokladu. Informační hodnota na bodu mrazu. Fakt. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Dokument to byl celkem zajímavý i přes zavádějící název, ale ti trhlí proutkaři, to už bylo na mě přeci jen trochu moc. To už bylo za hranicí idiotismu a v takovémto dokumentu obzvlášť od NG se prostě nehodí. ()

Reklama

Palvinie 

všechny recenze uživatele

Kterak jeden kreténský idiot kácí prales (podle slov vypravěče "s bohatou druhovou rozmanitostí"), aby v 25 tunách zeminy našel 30 gramů zlata. Nejradši bych mu ty zlaté šutry nacpala do chřtánu, ne-li jinam. Ale nebojte, má skromné přání - najít "legendární španělskou skrýš", která ukrývá 80 cihel onoho drahého kovu... ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele

Tajemné zlato v podstatě popisu tři různé příběhy lidí. První je o policistovi řešícím krádež zlata v Londýně, druhý o partě hledačů mýtických pokladů a poslední o chudém těžaři z Amazonie. Ze vzdělávací hlediska není zajímavý, ale pro chvíle oddechu je zajímavým zpestřením na jedno podívání. ()

Vojtino 

všechny recenze uživatele

Informační hodnota sice není nikterak veliká, ale zajímavé, vtahující a zábavné to rozhodně je. Z dokumentu navíc sálá krásná atmosféra, kterou mu může většina celovečerních dobrodružných filmů jen závidět. Příjemně strávená hodinka. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama