Reklama

Reklama

Tělo jako důkaz

(seriál)
Ukázka z filmu
USA, (2011–2013), 30 h 2 min (Minutáž: 41–44 min)

Kamera:

Patrick Cady

Hrají:

Dana Delany, Jeri Ryan, Geoffrey Arend, Mary Mouser, Windell Middlebrooks, John Carroll Lynch, Nic Bishop, Sonja Sohn, Joanna Cassidy, Mark Valley (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(42)

Chcete vyřešit vraždu? Jen přes moje mrtvoly! Geniální doktorka Huntová a její pitevní stůl v hlavních rolích amerického detektivního seriálu. Doktorka Megan Huntová (Dana Delaneyová) bývala vynikající neurochirurgyní, dokud ji autonehoda nepřipravila o cit v rukou. Žena proto začne novou kariéru jako soudní lékařka. Provádí pitvy násilně zemřelých lidí a získané poznatky předává vyšetřovatelům, z nichž na prvním místě je její chápavý kolega Peter Dunlop. Megan se však nezajímá jen o běžné stopy po vražedných zbraních: z různých známek na mrtvém těle dokáže vyčíst mnoho skutečností o tom, jak dotyčný žil, jaké měl zdravotní problémy či životní návyky. Díky tomu Megan sama vytváří teorie o tom, jak a proč se ten který zločin odehrál... (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČT 1 = 3.9.2012, réžia českého znenia (ČT 2012) = ZDENĚK ŠTĚPÁN+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = , réžia slovenského znenia (JOJ 2011) = JURAJ LIHOSIT (6.9.2012) ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Nic proti nicemu, Delanyova je v tyhle roli vazne super. Jen ta rodinna linka, ta je proste hrozne fadni, americka, predvidatelna a nudna. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Okouzlující šarm i talent zkušené Dany Delany konečně dostaly šanci zazářit v hlavní roli jejího vlastního seriálu. Pohled na prostořekou dámu v bílém plášti je hodně zábavný. Body of Proof dotahuje do konce původní koncept Dr. House a pasuje patoložku na neoficiální vyšetřovatelku. Skuteční detektivové, kteří s ní pracují, si rychle zvyknou spoléhat na její všímavost, inteligenci i schopnost dedukce. Ambiciózní plány zápletky kombinující Sherlocka Holmese s lékařským prostředím ale hatí standardní, uniformní díly prohnilé obyčejností. Ty zavání nepřemýšlivou pohodičkou jako z To je vražda, napsala. Body of Proof nabízí přesně ten odpočinkový standard, na který se diváci rádi nechávají nachytat. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

poslední dobou si nějak špatně vybírám,na co budu koukat.....proč mě nenapadlo,že (rádoby)kriminální seriály jsou na jedno brdo zrovna jako romantické?.....vždyť toho snad nechci příliš,chci jen konečně vidět nějaký pěkný fílm! ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Tak za prvné to rozhodně není seriálová podoba filmu s Madonnou, jak si myslela moje žena. ;-) Jde o podivný mix mezi Dr. Housem, Kriminálkou XY a tuctovým americkým rodinným sitcomem. Ani v jednom směru to nepřináší nic nového. Jediné plus je, že neurazí... ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ Body of Proof vyzerá ako celkom pozerateľná procedurálka niekde medzi Houseom a Bones, čo je u mňa pozitívum, čiže sa mi celkom páči a myslím, že má potenciál do budúcnosti. Celkom sa teším aj z obsadenia - staré známe tváre z iných seriálov - Dana Delany (Desperate Housewives), Sonja Sohn (The Wire) či Jeri Ryan (Leverage). Uvidíme tak o 10 dielov:-) ()

.baris. 

všechny recenze uživatele

Absolutně debilní seriál s nesympatickou "geniální" dr. Huntovou, která kopíruje zčásti House a zčásti Islesovou (Mauro, doufám, že tohle nevidíš!), ani jedno nedělá dobře a myslí si, bůhvíjak není vtipná a ostrá. Přitom je to tak, že zřejmě jen nechápe, jaká je náplň její práce (takhle fakt soudní lékař nepracuje, prosimvás!), vytváří teorie z ničeho (stejně geniální jako je ona sama), vůbec žádný kriminalisty kolem sebe nepotřebuje, protože to celý vyřeší sama (jenomže tuhle zápletku by vyřešil i pakůň s jednim kopytem v ...), a do toho ještě zvládá trapčit v "super-skvělých-na-úrovni-šmoulů" konverzacích se svojí dcerou. Vlastně ani nevim, za co tu hvězdičku dávám, asi za pěkný vlasy, co Delany má. Dva díly stačily. ()

anaon 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem sice jen pilot ale nedá mi to a musím ho ohodnotit. Dana Delany mi už dřív docela vadila v Zoufalých manželkách a jsem jen ráda, že změnila sexuální orientaci a odjela z Wisteria Lane. Podle mě prostě neumí hrát a je hrozně otravná, hlavně ale naprosto bez charisma. V kombinaci s obdobně otravou postavou, kterou hraje, je to už prostě nekoukatelné. Hlavní hrdince se v životě stala spousta nespravedlností, přišla o práci, dítě svěřil soud jejímu ex, ale jakožto silná a emancipovaná žena se se všemi útrapami a nástrahami osudu vyrovnává. Seriálový podprůměr. Hodně mě ale zaujalo, kolikrát se hlavní hrdinka stihla během jediného dílu převléknout. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Po prvních pár dílech musím zkonstatovat, že se jedná o velmi průměrný detektivní seriál s ne moc sympatickou hlavní postavou, u které mě osobně zajímá spíš její osobní linka, než její práce, a té je tam pomálu. Navíc to vypadá, že ani v té nic zvláštního nebude, ale uvidíme. ()

chicab8 

všechny recenze uživatele

Seriál má kvalitní a moderní vědecké podloží, to hodnotím velice kladně. Na hlavní hrdinku (respektive herečku) jsem si zvykla už v Zoufalkách a role nekompromisní, asociální patoložky jí poměrně neubližuje, naopak. Ovšem takových seriálů už tu bylo a Dr. Megan Hunt rozhodně nesahá po kotníky mnohým z našich oblíbených Medical Examiners (například nepřekonatelná Maura Isles v podání Sashy Alexander). Navíc mě irituje, že hlavní hrdinka zde stvárňuje klasický model (pardon, měla by ztvárňovat) morálně a sociálně silné ženy, přičemž téměř každý díl končí tím, že hledíme do vodnatých očí měkkosrdcaté rádoby mrchy, což se absolutně tluče se zamýšleným záměrem. Seriál zásadně stojí a padá s hlavní postavou, která balancuje jen tak tak. Její vědečtí kolegové jsou poměrně milými nerdy, ale co se týče policejních protějšků - bolavé klišé "pravých policajtů". Jak jsem předeslala, případy jsou celkem zajímavé a technicky (někdy i herecky) to na průměr stačí a průměry máme od toho, aby bylo nač koukat, když mají ty skutečně dobré seriály pauzu, není-liž pravda. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Panebože, takových už tu bylo... Všechno je tu okoukané z jiných seriálů a jediný sympaťák je tam ten blonďák. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Nebýt tě hnusné, povislé, vydyndané, protivné, feministiské krávy, hodnotil bych mnohem lépe. Taky mi hodně vadí protahování kvůli zbytećným tlacháním s její matkou a dcerou a dalšími zcela mimo děj. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Není to tak zlý, znám horší, tohle je oddechový krimi-seriál : 3,5 * a 62 % . Šéfku hlavní postavy hraje Jeri Ryan(-ová), známá svou rolí Sedmé z Devíti ze sci-fi seriálu Star Trek : Voyager (díky níž se z ní stal sex-symbol na začátku nového milénia....) . ()

baroko16857 odpad!

všechny recenze uživatele

Jako profesí Forenzní patolog a navíc filmový fanda nemohu tento seriál ohodnotil jinak, než jako produkt zralý na odpadní šachtu. Tak neuvěřitelná snůška nesmyslů se opravdu jen tak nevidí. Shlédl jsem 3 (slovy tři) první díly první série. Nebyl jsem si však jistý, zda se mám smát nebo zvracet: ovšem ne ve spojitosti s autoptickými zákroky, ale s onou debilitou a absurdními názory o práci nás koronerů. Kdybych přirovnal filmaře ke kulinářům, pak to je sorta lidí, kteří si rádi hrají na odborníky ve všech myslitelných (i těch ostatních) oblastech lidského zájmu. Kvalitou své práce však dokáží vařit současně chutná jídla, ale i ty nejnechutnější šlichty. A právě z těch se chce nejednomu obrátit žaludek. Předkládaný seriál o profesi soudních lékařů je toho dokonalým příkladem. Odpusťte mi prosím, ale více, než ty tři první díly opravdu nezvládnu. Buď bych se vyzvracel z podoby nebo praskl smíchy. Nejspíš bych si poté prohlédl pitevní stůl a nástroje z druhé strany - a to ještě nehodlám, notabene, nikoli kvůli takovéto kravině. ()

Kubasino odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je zaručeně nejhorší kriminálka, co se u nás v tuto chvíli vysílá. Filmařsky odfláknutý paskvil s nudnými případy a naprosto otřesnou Danou Delany. Humus všech humusů... ()

patrik999 

všechny recenze uživatele

Nesúhlasím s komentármi typu "kópia Housa"....House nie je patológ, pokiaľ viem. Jasné, že je to podobné, ale to sa občas pri seriáloch stáva, že? To už by sme rovno mohli písať, že Boston legal je vykrádačka Ally McBeal, že Pohotovosť "kradla" od Chicago Hope, alebo opačne? ach, ľudia....come on. Je to nový seriál, má svoju myšlienku, má svoje prípady, má svojich hercov, ja mu určite dám šancu. Navyše čím je Dana Delany staršia, tým je viac hot :) ()

Indominus 

všechny recenze uživatele

Sice další z řady, ale z řady povedených krimiseriálů posledních let s charismatickým představitelem/kou. Škoda že premiéru ČT zazdila poměrně pozdní hodinou, nyní to nenapravuje Nova hodinou brzkou pro pracujícího člověka. Proč tyto seriály neběží od osmi místo těch tuzemských sraček jako Ordinace, atd...? ()

Reklama

Reklama