Reklama

Reklama

Tělo jako důkaz

(seriál)
Ukázka z filmu
USA, (2011–2013), 30 h 2 min (Minutáž: 41–44 min)

Kamera:

Patrick Cady

Hrají:

Dana Delany, Jeri Ryan, Geoffrey Arend, Mary Mouser, Windell Middlebrooks, John Carroll Lynch, Nic Bishop, Sonja Sohn, Joanna Cassidy, Mark Valley (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(42)

Chcete vyřešit vraždu? Jen přes moje mrtvoly! Geniální doktorka Huntová a její pitevní stůl v hlavních rolích amerického detektivního seriálu. Doktorka Megan Huntová (Dana Delaneyová) bývala vynikající neurochirurgyní, dokud ji autonehoda nepřipravila o cit v rukou. Žena proto začne novou kariéru jako soudní lékařka. Provádí pitvy násilně zemřelých lidí a získané poznatky předává vyšetřovatelům, z nichž na prvním místě je její chápavý kolega Peter Dunlop. Megan se však nezajímá jen o běžné stopy po vražedných zbraních: z různých známek na mrtvém těle dokáže vyčíst mnoho skutečností o tom, jak dotyčný žil, jaké měl zdravotní problémy či životní návyky. Díky tomu Megan sama vytváří teorie o tom, jak a proč se ten který zločin odehrál... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (25)

chicab8 

všechny recenze uživatele

Seriál má kvalitní a moderní vědecké podloží, to hodnotím velice kladně. Na hlavní hrdinku (respektive herečku) jsem si zvykla už v Zoufalkách a role nekompromisní, asociální patoložky jí poměrně neubližuje, naopak. Ovšem takových seriálů už tu bylo a Dr. Megan Hunt rozhodně nesahá po kotníky mnohým z našich oblíbených Medical Examiners (například nepřekonatelná Maura Isles v podání Sashy Alexander). Navíc mě irituje, že hlavní hrdinka zde stvárňuje klasický model (pardon, měla by ztvárňovat) morálně a sociálně silné ženy, přičemž téměř každý díl končí tím, že hledíme do vodnatých očí měkkosrdcaté rádoby mrchy, což se absolutně tluče se zamýšleným záměrem. Seriál zásadně stojí a padá s hlavní postavou, která balancuje jen tak tak. Její vědečtí kolegové jsou poměrně milými nerdy, ale co se týče policejních protějšků - bolavé klišé "pravých policajtů". Jak jsem předeslala, případy jsou celkem zajímavé a technicky (někdy i herecky) to na průměr stačí a průměry máme od toho, aby bylo nač koukat, když mají ty skutečně dobré seriály pauzu, není-liž pravda. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Okouzlující šarm i talent zkušené Dany Delany konečně dostaly šanci zazářit v hlavní roli jejího vlastního seriálu. Pohled na prostořekou dámu v bílém plášti je hodně zábavný. Body of Proof dotahuje do konce původní koncept Dr. House a pasuje patoložku na neoficiální vyšetřovatelku. Skuteční detektivové, kteří s ní pracují, si rychle zvyknou spoléhat na její všímavost, inteligenci i schopnost dedukce. Ambiciózní plány zápletky kombinující Sherlocka Holmese s lékařským prostředím ale hatí standardní, uniformní díly prohnilé obyčejností. Ty zavání nepřemýšlivou pohodičkou jako z To je vražda, napsala. Body of Proof nabízí přesně ten odpočinkový standard, na který se diváci rádi nechávají nachytat. ()

Reklama

anaon 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem sice jen pilot ale nedá mi to a musím ho ohodnotit. Dana Delany mi už dřív docela vadila v Zoufalých manželkách a jsem jen ráda, že změnila sexuální orientaci a odjela z Wisteria Lane. Podle mě prostě neumí hrát a je hrozně otravná, hlavně ale naprosto bez charisma. V kombinaci s obdobně otravou postavou, kterou hraje, je to už prostě nekoukatelné. Hlavní hrdince se v životě stala spousta nespravedlností, přišla o práci, dítě svěřil soud jejímu ex, ale jakožto silná a emancipovaná žena se se všemi útrapami a nástrahami osudu vyrovnává. Seriálový podprůměr. Hodně mě ale zaujalo, kolikrát se hlavní hrdinka stihla během jediného dílu převléknout. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ Body of Proof vyzerá ako celkom pozerateľná procedurálka niekde medzi Houseom a Bones, čo je u mňa pozitívum, čiže sa mi celkom páči a myslím, že má potenciál do budúcnosti. Celkom sa teším aj z obsadenia - staré známe tváre z iných seriálov - Dana Delany (Desperate Housewives), Sonja Sohn (The Wire) či Jeri Ryan (Leverage). Uvidíme tak o 10 dielov:-) ()

Indominus 

všechny recenze uživatele

Sice další z řady, ale z řady povedených krimiseriálů posledních let s charismatickým představitelem/kou. Škoda že premiéru ČT zazdila poměrně pozdní hodinou, nyní to nenapravuje Nova hodinou brzkou pro pracujícího člověka. Proč tyto seriály neběží od osmi místo těch tuzemských sraček jako Ordinace, atd...? ()

Galerie (744)

Reklama

Reklama