Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná... bouří na moři. Jachta je zachycena na skaliscích u břehu ostrovů Minquiers. Těžce poškozenou loď trhají vlny na kusy. V kabině křičí v panice osmiletá dívka. Její otec se ji snaží bezmocně uklidnit. Zkontroluje její záchrannou vestu a pak se vrací, aby se pokusil lodí manévrovat. Je to beznadějné, ale pořád on to přesto zkouší znovu. Pokud nebudou hned zachráněni, jsou odsouzeni k utonutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Film koukatelný, zdál se mi však vhodnější spíš pro dětské publikum, které si nepovšimne poněkud průhledného a nedotaženého scénáře. Oceňuji však jako pohled na práci záchranářů při mořském pobřeží, který je pro nás suchozemce prakticky neznámý. Záchranáři řeší tři případy - záchrana nezodpovědného muže s dcerkou, který za bouře míří z Francie přes Kanál, akce na hořící nákladní lodi a záchrana dvou dětí, které ztroskotají za rozbouřeného moře na opuštěném ostrůvku plném min, dětí samotných záchranářů. A do toho se přidává vypořádání s psychickým traumatem vedoucího celé party, který se před lety jako jediný při ztroskotání zachránil. Nějak moc se toho zhustilo, ale špatné to nebylo. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní snímek o záchranářích na moři si daleko více všímá životních problémů jednotlivců než očekávaných záchranných scén. Napětí a dechberoucí akce se tu prostě nekonají. Z filmu se tak stává poměrně nevýrazný téměř rodinný snímek, který vůbec nemá čím zaujmout. A tak tedy jen lehce proběhne vědomím a zmizí z myšlenek. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama