Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o Magellanově plavbě s cílem objevení nové cesty do Tichého oceánu začíná v Seville v roce 1519. Magellan (L. Frej) sám ví, že to bude velmi nebezpečná cesta, protože mapa, kterou vlastní, je založena pouze na hypotézách. S tímto faktem však neseznámí velitele ostatních lodí. Jeho situace je ztížena i tím, že on sám, Portugalec, velí španělským důstojníkům. V průběhu času mezi nimi narůstají tragické rozpory. Důstojníci brzy pochopí, že plují do neznáma a chystají vzpouru. Konfrontace sil pro Magellana skončí vítězstvím, ale samotná vzpoura je potlačena s nebývalou krutostí. Magellanova touha objevit novou cestu se po nevýslovných útrapách podaří, obeplul celý svět a podal empirický důkaz, že země je kulatá, ale cena byla vysoká… (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Zcela nedobrodružné pojetí dobrodružného příběhu strhující plavby kolem světa určitě vychází více z problému s nízkým rozpočtem a nemožností vycestovat, než z jakýchkoliv osobitých tvůrčích záměrů. Přesto to minimálně pro mě osobitý zážitek byl a Flotila mě dokázala úplně pohltit a vtáhnout do dramatické atmosféry oné plavby. Z ryze psychologického dramatu admirála a jeho neustálých konfliktů se samým sebou a především s kapitány a zbytkem posádky tvůrci vytěžili skutečně hodně. Výborný Zikmundův scénář a krásně vytvářené napětí na velmi malém, temném a stísněném prostoru starobylých lodních kajut vytvořilo dobré pozadí pro velmi působivý herecký výkon Ladislava Freje. Ten si ukradl celý film pro sebe, nicméně učinil dobře, protože zbytek ansámblu splýval dohromady v jeden nevýrazný celek... Celkově u mě i právě díky Frejovi převažují pozitivní dojmy. Jinak zajímavé je, že od režiséra Kavčiaka jsem už v minulosti viděl jiný snímek Popel a hvězdy a stejně jako zde se tam objevilo úplně stejné kovové „počítadlo“ pro předpověď dle hvězd (nevím, jak ho nazvat, viz. první foto v galerii) a s ním také jakoby úplně stejný hvězdař s dlouhými vysutými vousy. [75%] ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jak lze z mála vytěžit maximum a na malém prostoru a se skromnými prostředky vytvořit dramatickou a poutavou rekonstrukci jedné z nejslavnějších námořních výprav - to je Kavčiakova a především Frejova "Flotila". ()

sator 

všechny recenze uživatele

Povedený kousek o mořských objevech, aniž bychom spatřili moře...😁(přidal:Hudba: Ladislav Štaidl, Gustav Opočenský, Pavel Marek, Jan Krafka, Karel Bělohradský ) Podle filmu byl vysazen na opuštěný ostrov Juan de Cartagena sám, ale podle lodního deníku byly dva. Octnul se tam s knězem Pedrem Sánchezem de la Reinou, stalo se 11. srpna 1520. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film o veľkej moreplaveckej výprave a úplne bez mora. Nebavila ma takáto konverzačka, kde sa riešili iba suchozemské problémy. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

"Master&Commander" ve studiu ceske televize... On uz sam pribeh je natolik zajimavy a poutavy, ze pokud byl navic takto dobre obsazen, byla to vlastne sazka na jistotu. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

To, co z mála vytvořil a z herců dostal Kavčiak, zaslouží hlubokou poklonu. Frejův životní výkon. (90%) ()

Simboe 

všechny recenze uživatele

Hodně povedené tv drama. Výborný pan L. Frej a jiní, plus napínavá atmosféra nahradila absenci moře, které by mělo mít jednu z hlavních úloh ve filmu o významném námořním objeviteli. Alespoň jsme nedostali mořskou nemoc. Mít více prostoru při výpravě, bylo by dílo určitě více doceněné. ()

Aguirre 

všechny recenze uživatele

Ako chlapec som naivne cakal dobrodruznu vypravu, ale aj inscenacna drama ma vedela zaujat. Ale potkana by som nejedol... ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Škoda že tak dobrá studiovka s perfektními herci neměla obrazotvornější kulisy, pominuli kajuty admirála je vše ostatní hodně chuďoučké. Admirál Frej, Jiří Ornest a spol jsou bezvadně autentičtí snad jen Vašut s účesem ala George Michael působí jak z diskotéky a né ze španělského korábu. ()

Reklama

Reklama