Reklama

Reklama

Ve jménu krále 2

  • Německo Schwerter des Königs - Zwei Welten (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Granger učí bojové umění ve Vancouveru. Jednoho dne se u něj objeví žena, která otevře časoprostorový portál – a Granger se ocitá ve středověku, kde mu všichni blahořečí. Žena, která ho přenesla časem, byla králova kouzelnice Elianna, kterou zabili odpůrci krále, zvaní Temní, hned po překročení časoprostoru. Granger je odveden vojskem, jehož velitelem je nedůvěřivý Allard, ke králi Havranovi. Granger se dozví, že – jak říká proroctví – je vyvolený zničit temné povstalce z hor, kteří poslouchají svatou matku. Granger se má vydat do hor v doprovodu vojska a doktorky… Granger je odveden k věštkyni, která mu řekne, že musí vykonat ještě dvě zkoušky ze tří. První vykonal ve svém původním životě, druhou zkouškou je zabít svatou matku a třetí najít hybatele… Hned ráno odchází Granger s doktorkou a vojskem vedeným Allardem naplnit proroctví. Sotva vstoupí do lesů, začne první souboj s Temnými. Ti Grangera nechtějí zabít, ale s vojáky se bijí na smrt. Granger tuší, že v proroctví je něco, o čem ještě neví. Pokračuje za svatou matkou sám, neboť vojsko bylo pobito a doktorku kvůli zranění nohy ukryl v lese… (TV Prima)

(více)

Recenze (100)

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 20%***TV/// Obsazení 3/10 Děj 2/10 Hudba 2/10 Výprava 1/10/// PLUS: hláškující Dolph Lundgren, oblíbená Natassia Malthe, trochu záporně slizký Lochlyn Munro, ještě se dají celkem překousnou uvěřitelné dialogy, které nepostrádají nadhled a rozdíly v mluvě (ta středověká a současná) MÍNUS: jinak je to výsměch, i první díl spousta diváků považuje za špatný film, pro mě to byl výborný film, o to hůř se dívá na tento, kde obsazení je o třech výraznějších postavách, jinak šeď a žádné další známé jméno, proč minule šlo obsadit deset "hvězdných" herců a tentokrát jen tři, ehm ale za hvězdy bych je nepovažoval, že by nebyli peníze? Příběhová osa a vůbec to co se tady odehrává nemá s počítačovou hrou nic společného, dokonce (kromě Kanadského názvu) ani ten název, hudební doprovod za nic nestojí, protože až na výjimky tu žádný není, zvuky a ruchy jsou špatné a ta výprava je asi ta nejsměšnější co jsem kdy viděl, dokonce i Lundgren běhá ve středověku ve svých moderních riflích a bundě, že by snaha ušetřit i na tomhle? Možná to byl důvod proč si vymysleli tu sci-fi zápletku, akce tu téměř žádná není, komparz vždy čítá pár desítek lidí a díky jejich maskám víte že se jedná pořád o ty stejné, královská "pevnost" je pro smích a tábor protivníků skýtá louku a pár stanů, navíc při porovnání s prvním filmem je děj tak rozvleklý, že jsem si i po hodině myslel, že to je jen úvod, bohužel stejné tempo vydrželo až do konce, kamera kazí veškeré zbývající souboje co tu najdete a střih je někdy hodně matoucí./// Shrnutí: Uwe Boll mě nas*al a to jsem byl vůči němu posledních 10 let shovívavý, takto se bohužel zařadím do fronty tisíců dalších odpůrců a Dungeon Siege II na samý konec jeho filmografie jako jeden z nejhorších filmů co natočil, což ostatně znamená že i na pomyslný stolec nejhorších filmů co jsem kdy viděl./// PS: Říkám si jen jaká je škoda, takto kazit kvalitní herní značky a nevycházím z údivu že mu to stále prochází. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerný historický fantasy film s Dolphom Lundgrenom. Má nezaujímavý príbeh o bývalom príslušníkovi špeciálnych jednotiek, ktorý sa s pomocou čarodejníkov zo stredoveku dostane späť v čase, kde má naplniť proroctvo, pretože je vyvolený, ale časom si uvedomuje, že nie je všetko tak, ako vyzerá a snaží sa urobiť všetko preto, aby zachránil nielen minulosť, ale aj prítomnosť. Spracovanie ma vôbec nezaujalo, ešte spočiatku to vyzerá aspoň trochu priemerne, ale akonáhle sa dostane hlavný hrdina do minulosti, tak tu dejovo vôbec nie je o čo stáť, iba samé reči o proroctve a vyvolenom, za celý čas mi bolo úplne jedno, čo sa práve po príbehovej stránke deje a ako to bude pokračovať, ale zase občas poteší nejaká hláška alebo aspoň trochu lepšia situácia. Akcie tu moc nie je a tá nie je úplne zlá, ale ani ma moc nezaujala. Spočiatku ešte poteší nejaký ten slušný kop alebo úder, či už na tréningu alebo aj počas napadnutia doma, ale potom sa už toho moc neudeje, iba nejaký ten súboj na meče alebo likvidácia nožom, no ani tých zabitých tu moc nie je, alebo aspoň tých, ktorých má na svedomí hlavný hrdina. A v závere sa už objaví aj typicky žánrová situácia s drakom, ktorá je celkom slušne zvládnutá, ale mňa niečo podobné nebaví. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak tu už konečne môžem chváliť, hlavným a zároveň jediným skutočným kladom tohto filmu je Dolph Lundgren v hlavnej úlohe, ktorý ma ani tu nesklamal, síce v akcii ani nemá čo predviesť, ale bavil ma po celý film, či už svojim prístupom, kedy bol celý čas nad vecou bez ohľadu na situáciu alebo aj niektorými slušnými hláškami. A ani Natassia Malthe nie je zlá. Réžia a technická stránka ma moc nezaujali, jediné, čo môžem pochváliť je občas nejaký pekný prírodný záber a niektoré obstojné efekty, napríklad celá scéna s drakom je vizuálne celkom dobre zvládnutá, inak tu nie je o čo stáť. Čo aj k tomuto filmu povedať, určite nie som sklamaný, jediný dôvod, kvôli ktorému som si ho pozrel je Dolph Lundgren v hlavnej úlohe a ten ma nesklamal, takže kvôli nemu pozretie neľutujem, ale inak takéto filmy idú úplne mimo mňa, proroctvá, draky, čarodejnice a podobné. Nech sa radšej Lundgren drží svojho typu filmov, boj proti teroristom, mafiánom a rôznym zabijakom, aj jeho najslabší klasicky ladený akčný film je stále lepší, ako takáto rozprávka. 40% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak bych se tak nejak pridal k tomu co napsal Campbell taky by mne zajimalo kolik lidi ve skutecnosti videlo ten film nebo jenom proste videli jmeno Uwe Boll a tak to automaticky soupli do odpadu pravda je ze skvely reziser z nej uz asi nebude ale rozhodne se lepsi a par filmu je i celkem koukatelnych samozrejmne ze zakladni podminka je odhodit predsudky a nebrat ten film vazne a pak se muzete i slusne pobavit a to co tu kde kdo pise o absurdnim pribehu? no nevim ale kdyz muze Seagal kosit upiry a Van Damma cekaji pristi rok blizka setkani tretiho druhu tak proc by se sakra Lundgren nemohl vratit do stredoveku a masakrovat to tam? resume je to zhruba na urovni prvniho dilu takze zase jako velkofilm z toho delat nehodlam to zase ne ale preci jenom Stathama zase az tak nezeru takze tady proste musim za ucast Dolpha automaticky jednu hvezdu pridat to je snad jasny... ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Granger (Dolph Lundgren) je neznámou ženou vtažen do portálu a ocitá se v minulosti, kde se dozvídá od krále (Lochlyn Munro) o proroctví, které musí jako vyvolený naplnit... Dolph Lundgren vypadá ve filmu znaveně a musela mu být při natáčení asi velká zima, protože svoji silnou bundu svlékne pouze jednou. Lundgren a Aleks Paunovic se před snímkem Policajt ze školky 2 setkali před kamerou právě zde. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem film odkládal, nakonec ho nedávno dávali dabovaný v televizi. Dolph Lundgren je skvělý herec, jehož nové filmy se mi také líbí, ale tohle je prostě úlet. Připomíná to spíš parodii na hodně laciný historickofantastický film. Co může diváka zaujmout v tomto filmu ? Prakticky nic. Mě se celkem líbil Dolph Lundgren - měl zde pár celkem dobrých hlášek. I jsem se musel fakt usmívat sledováním hereckých výkůnů ostatních herců, který mě vůbec nezaujali. Laciné vojsko a král ? Opravdu srandovní. Ze začátku pár soubojů, pár mečových zápasů - moc to neoslní, ale alespon mi to nedává záminku dát odpad. Co se týče draka - ten byl dobře vytvořen, ale některé efekty byly fakt děsné s ním. Hudba nevýrazná. Opravdu, nebýt Lundgrana, dám jasný odpad a asi tak 2% k filmu připíšu. Takhle to vidím s hodně odřenýma ušima na 13% = * ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a ted... Kolik lidí to viděly? Z těch 65 bych tipoval tak 20, ostatní viděly nový film Bolla tak hodily odpad. Film mi příjde sice jako obyčejný fantasy kterých je plno ale aspon dosáhne do průměru. Lundgren hraje špatně jako vždy. A Munro jako král totálně ztroskotal, i to pobíhání po lese kde se film odehrává je po chvíli nudné, ale první hodina mě bavila, akce bylo dost kamera konečně stabilní což mě překvapilo. A ted největší plus který je hudba která je fakt povedená a bez chyby. Se hrou to nemá nic společného ale kterej film podle hry ano, že? A efekty draka na konci byly dost dobré. Nemám důvod jít pod 3*. Je to průměrná fantasy kterou si sice už asi nepustím, ale rozhodně jsem se nijak nenudil. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Lundgren jakožto sekáč ve středověku, sem tam prohodí nějakou tu hlášku jako třeba ,,ve středověku na velikosti záleží". No aspon ten hrad mohli najít lepší, než tu rozpadlinu, u Munroa jsem se bál, kdy mu spadne ta přiblblá paruka a závěrečnej boj v kuchyni s baterkou neměl fakt chybu. Jedna za hláškujícího Dolpha a druhá že jsem měl chut na středověk, tak jsem ho aspon z poloviny dostal. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemná blbůstka. Ano, je to naivní, nefunguje zde logika směřování postav a jejich cílů (ale překvapivě funguje jakási podivná vnitřní logika příběhu, a navíc všichni vědí, že točí naivní blbůstku, takže se u toho baví. A ten nedhled je zde znát a projeví se i v pár docela milých a úsměvných hláškách. Navíc Dolph Lundgren si zde taky dokáže udělat legraci sám ze sebe, což si cením. Drak byl taktéž hezky animován, kamera velmi slušná, i ty akční scény jsem čekal horší, takže za mne spokojenost. Účel, který měl film splnit, tak splnil. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll a cestování časem. Jsem zvědav. CITÁT - Král tě očekává........... Granger (Dolph Lungren) má ve svém osudu napsáno, že spasí minulost. Časovou branou se propadá do hluboké minulosti, aby mohl prožít dobrodružství, o které ale vlastně ani moc nestojí. Je starý, chce jen dožít ve svém světě. Leč dobrodružství začíná. CITÁT - Začal jsem den proteinovým koktejlem a teď večer stojím ve středověkém stavení............... Musí se však vydat na cestu, aby mohlo být naplněno proroctví. Musí zachránit krále. CITÁT - Slyšel tu někdo, co znamená salmonela?........... Lungren už je prostě dědek a ve filmu to ani nemusí moc hrát. Bolí ho záda, sotva leze, bere prášky, které měl naštěstí při cestě časem v kapse a musí jít bojovat. Je z toho úplně nadšený - ironie. Okolo 40 minuty je však vidět, že to tento herec ještě dokáže roztočit. Jinak je to film průměrný až lehce podprůměrný, povedené dobové oblečení (Kerry Weinrauch) a celkem slušný leč nevyužitý scénář. V rukách Uwe Bolla to prostě vyzní Bollovsky. Ve filmu je naopak velice nepovedená hudba (Jessica de Rooij), je taková psycho a až moc vtíravá, tahle paní to umí líp. Uwe Boll si prostě hraje a herce to baví. Mě to sice moc nebralo, ale viděl jsem o dost horší snímky. CITÁT - Tak je napsáno, tak se i stane.......... Vtipná scénka je, když Granger vchází do Temného lesa a stěžuje si na brašnu a meč. CITÁT - Tyhle středověký krámy!!!!.......... Scénka z drakem sice vyloudí lehké úsměvy, ale ruku na srdce, ten okřídlený drak se trikově povedl. Rozhodně je lepší než dinosaurus společnosti Asylum ve filmu Sherlock Holmes a případ ztracené lodi. CITÁT - Jsme v hajzlu.......... Lungrena jsem také už viděl v horších filmech a tak jsem celkem spokojen. Navíc je Boll v poslední době mím oblíbencem, tak proč bych se do něj navážel. CITÁT - Hotovo. Uvidíme se v jiné době........... Ve filmu si zahrála Natassia Malthe a to postavu Manhatten. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Boll konečně rezignoval a místo snahy natočit "dobrý" film se jen pokusil o zábavnou fantasy brakovku, která nemá s prvním dílem nic společného. A to je dobře. Lundgren se snaží hláškovat a jeho pobíhání ve fantasy světě s tou jeho cool šálkou na krku je srandovní. Scénář je kupodivu docela dobrý a není to jen sterilní bojovka, střet dvou světů je příjemným oživením. Všechno ostatní je ale příšerné - od hereckých výkonů až po efekty. Např. u čehokoli, co vypustila Natassia Malthe z té její sexy tlamičky, jsem se musel strašně smát. Tak cringeworthy repliky jsem už dlouho neslyšel. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

První díl se mi líbil o něco víc, ale tohle je takovej průměrnej filmek s Dolphem, kterej se dá v poho zhlídnout. Určitě to neni film na odpad, i když je zde spousta špatných věcí, jako levná výprava, nic moc efekty....... Tohle mi přijde spíš jak humorná stránka filmu. Lundgren by se podle mě do pořádnýho historyckýho filmu hodil. Pro mě prostě průměrnej fantasy filmek. Možná kdyby zde nebyl Dolphík, tak bych hvězdu ubral, ale to je jen kdyby. Za mě 50% :) PS: Wacoslav1 máš asi pravdu, je to film od Uweho, určitě to musí bejt hned odpad :D:D:D ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Sorry. Ne. Fakt ne. Promiňte, nedalo se to. Jako jedničku jsem ještě zmáknul, ale ta hudba mi drala uši. Tady to nebyla hudba, co mi dralo uši, ale ten scénář. Ježišmarja. Dolph je super cool válečnej veterán, kterej v boji ztratil kámoše a každoročně je zapíjí skleničkou čehosi, a přesně v to výročí se ocitne ve fantasy světě, kde panujou divný zákonitosti a logika tam nejspíš dala všem vale. Sorry, fakt ne. Nejde to zkousnout, nejde to dodívat. Víš, jak to skončí, herci jsou kamenní (nejsou to herci vůbec, jsou to roboti) a dialogy jsou k utrpení. Fakt ne, sorry. Vůbec se na to nekoukej, jestli si chceš uchovat duševní zdraví. Nebo u toho hodně pij. Nebo si dej žbré. Nebo já nevím. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jako takhle, být mi 12, ne radši 10, tak je tohle naprosto boží štědrovečerní pohádka a ještě s mým oblíbencem. Jenže průser je ten, že je mi 3x tolik a i když umím přimhouřit ne jedno, ale často i obě oči, tak tohle je prostě fakt šílený. Mezitím, co Jason v jedničce, která je o dva levely výš ukázal, že ptákovinku dokáže utáhnout, Doplh je zde očividně hodně utrápený a sám asi ví, do jakého bahna se to dostal. Když pomineme triky, příběh, lokace, tak jen z některých replik bolí uši. A to tak, že se trošku stydíte za tvůrce. Uwe je prostě Uwe a na jeden koukatelný film spadá 5 hrozných kravin a tady to rozhodně není případ toho jednoho. Přesto se tomu blábolu jednu musí nechat. Nešlo to nedokoukat. 41 procent za něco co bych doporučil jen svému nepříteli. ()

Reklama

Reklama