Reklama

Reklama

Zlatý Glóbus 2011

(pořad)
  • USA The 68th Annual Golden Globe Awards
Publicistický
USA, 2011, 120 min

Scénář:

Dave Boone

Účinkují:

Ricky Gervais, Robert De Niro, Gia Mantegna, Alicia Keys, Al Pacino, Steve Carell, Matt Damon, Zac Efron, Tom Hanks, Katey Sagal, Chris Colfer, Jane Lynch (více)

Obsahy(1)

Golden Globe Awards neboli udělování Zlatých Glóbů je tříhodinová šou, plná hvězd, filmů a televizních pořadů roku. Hollywoodská asociace zahraničního tisku už šedesát let odměňuje nejlepší snímky a televizní pořady a je tak jednou z mála ceremonií, která pokrývá obě tato odvětví.  Hollywood Foreign Press Association (HFPA) byla založena v roce 1940, během druhé světové války. Původně ji tvořila hrstka novinářů, kteří se snažili postavit mezi Hollywoodem a zbytkem světa most a rozptýlit válečné útrapy prostřednictvým filmu. Dnes zastupují členové HFPA 55 zemí s diváckou obcí o celkovém počtu 250 milionů. Každý rok pořádá tato organizace třetí nejsledovanější šou na světě, slavnostní ceremoniál předávání Zlatých Glóbů. Díky tomu mohla HFPA darovat více než 12 milionů amerických dolarů charitativním organizacím, věnujícím se zábavě. Přispívá také na stipendijní programy.
Zlaté Glóby jsou jedinečnou událostí, velmi oblíbenou a také velmi respektovanou. Hvězdy i novináři se během natáčení pohybují volně, což dává šou jedinečný nádech neformální párty. Navíc se během slavnostního galavečera, díky této uvolněnosti, může stát úplně cokoli! A věřte, že se děje! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Letošek mi připadal lepší i když nominované filmy byly (sou) letos v rozmezí průměr-strašná sračka (War Horse nedavam).Ricky je urypanější (hustě do Cruise),ale ne vtipnější.Filmy mnohem lepší.Nolan nastupuje dráhu Scorseseho,nebo hůř R.Scotta.Co na tom,že ostatní proti němu točí sotva poloviční sračky,ocenění se nedočká.Leda tak za celoživotní dílo.Njn netočí každý tuctové,klišovité a sentimentální lejna!To u některých oceněných úplně mizí iluze.Otravného Balea aby z podia vyháněli,ale aspon vidím,že v sedmnácti sem s podobným hárem musel vypadat taky jak totální čurák;Portmanka se směje tak nesexy způsobem,že mi koule lezly až do krku;Downey Jr. mi přišel s tou svou tetrálností dost mimon';a Melisa Leo taky mohla trochu sklidnit hormon;jo a Fincher koulí očima tak arogantně,že se mi tomu ani nechce věřit.Největší sympoši pak byli Firth s Giamattim a pak ti dva nejlepší herci ever (Al je hustě maličký;).Taky Tina Fey a Jim Parsons (rovnou to dostal od kolegyně).Kobra večera jednoznačně Halle Berry (kdeže Megan) a ten její příchod úplně vyrážel dech.Tu by měl někdo vysochat.A Tilda Swinton je tutově mimozemšt'an. ()

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s celým ceremoniálem předávání cen a musím říct, že dopadlo nadmíru dobře. Ricky Gervais. To, co vypouštěl z úst mě překvapilo a neskutečně pobavilo, až jsem si chvilkama říkal, že za tohle bude následovat sprška žalob. Ale nejsme v ČR a v publiku neseděl Paroubek. Z ostatních potěšil třeba výstup Steva Carella nebo i předávání Matta Damona ceny Robertu De Nirovi a jeho vtipná replika směrem k Mattovi. To ostatní jsou především poděkování a citové výlevy, což je pochopitelné. ()

Reklama

matolas 

všechny recenze uživatele

Tri veci ma tento rok potešili. Jedna je ocenenie pre Al Pacina. Druhá je cena pre Steve Buscemiho a tretia je úžasný, fenomenálny Ricky Gervais v roli moderátora. Na druhej strane musím povedať, že tak otravný súbor ako Glee som v živote nevidel. A Bale je úprimne k****. A Natalie Porman je úprimné otrasná. ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

ricky gervais je prostě génius a jeho frky se pro mě stanou legendární a budou pro mě zásobárnou vtipů do hospod k pivu (: jinak přenos standardní, vtipné byly prostřihy do obecenstva, kde byly vidět všechny možné herecké esa i začínající hvězdičky ve své neskrášlené podobě. trochu škoda, že se šlo velmi krátkou cestou ohlášení nominací, ukázky a vyhlášení a předávající tak neměli prostor pro více vtipů. každopádně, plusy: RG, Carrell+Fey, Firth a de Niro + mírně rozladěné pohledy některých po jejich ohlášení na způsob RG... ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Oproti předešlým ročníkům jsem maximálně spokojen. Diváky favorizované Inception naštěstí neuspělo a Leonardo DiCaprio také ne, což zamrzí vzhledem k Shutter Island. Mé koně úspěšně dojeli do cíle a dostali bohatou cenu. Jak mé srdcové Glee (Chris Colfer si zaslouženě došel pro svou cenu a dokázal že i v mladém věku se dá dokázat nevídané. Má můj obdiv. Jane Lynch si právem odnesla svůj druhý glób za ztvárnění božsky ďábelské Sue Sylvester.) Ricky Gervais je Bůh! ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama