Reklama

Reklama

Zlatý Glóbus 2011

(pořad)
  • USA The 68th Annual Golden Globe Awards
Publicistický
USA, 2011, 120 min

Scénář:

Dave Boone

Účinkují:

Ricky Gervais, Robert De Niro, Gia Mantegna, Alicia Keys, Al Pacino, Steve Carell, Matt Damon, Zac Efron, Tom Hanks, Katey Sagal, Chris Colfer, Jane Lynch (více)

Obsahy(1)

Golden Globe Awards neboli udělování Zlatých Glóbů je tříhodinová šou, plná hvězd, filmů a televizních pořadů roku. Hollywoodská asociace zahraničního tisku už šedesát let odměňuje nejlepší snímky a televizní pořady a je tak jednou z mála ceremonií, která pokrývá obě tato odvětví.  Hollywood Foreign Press Association (HFPA) byla založena v roce 1940, během druhé světové války. Původně ji tvořila hrstka novinářů, kteří se snažili postavit mezi Hollywoodem a zbytkem světa most a rozptýlit válečné útrapy prostřednictvým filmu. Dnes zastupují členové HFPA 55 zemí s diváckou obcí o celkovém počtu 250 milionů. Každý rok pořádá tato organizace třetí nejsledovanější šou na světě, slavnostní ceremoniál předávání Zlatých Glóbů. Díky tomu mohla HFPA darovat více než 12 milionů amerických dolarů charitativním organizacím, věnujícím se zábavě. Přispívá také na stipendijní programy.
Zlaté Glóby jsou jedinečnou událostí, velmi oblíbenou a také velmi respektovanou. Hvězdy i novináři se během natáčení pohybují volně, což dává šou jedinečný nádech neformální párty. Navíc se během slavnostního galavečera, díky této uvolněnosti, může stát úplně cokoli! A věřte, že se děje! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais to zachránil - opravdu hýřil drsným humorem a shazoval všechny bez výjimky. To se cení a některé jeho hlody neměly chybu. Bohužel jinak jsou Zlaté Glóby jen rychlým sledem vyhlašování a děkovných řečí, kde nezbývá místo na program mezi. Bohužel kategorií je hdoně a program už tak moc dlouhý (a to jsem se podíval po skončení na verzi bez reklam). Je to škoda, protože právě Gervais se mohl rozpovídat víc nebo někteří předávající mohli předvést více než jen "And the Golden Globe goes to ... OMG" Pak tři minuty vesměs nudných děkovných řečí a jedeme dál... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Podruhé Gervais a skutečně nejlepší otvírací proslov historie :) Perfektní narážky, brutální, pichlavý humor, rozpaky a vyražený dech. Jen tak dál Ricky! Úpsěch Inception očekával asi málokdo, nicméně i tak nedocenění Nolana zklamalo... 7/10 ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

R. Gervais si už podruhé za sebou (2x ještě nikdo nemoderoval) nebere žádné servítky, utahuje si z alkoholismu Ch. Sheena, adopce Brangeliny, gay scientologů, údajné korupce některých novinářů z asociace... Tenhle Brit má na uťápnutou Ameriku možná až příliš nekorektní humor. Glóby jsou uvolněnou událostí (herci chodí pořád čůrat, Depp si v klidu žvýká na kameru, Jolie si líčí své obří pysky), letošní ročník byl prostě velmi zábavný./// Nejvíc mě pobavily narážky na poněkud pornograficky znějící názvy filmů R. Downeyho Jr. a na staré rašple ze Sexu ve městě - Gervais si utahoval z grafiků, kteří dokonale vyhladili všechny známku stáří dam na plakátu./// Legitimně nemůžu komentovat výsledky, neviděla jsem všechny nominované filmy - doufám, že alespoň Asociace zahraničních novinářů ano:). Ale pár věcí na srdci mám. Zklamalo mě, že Počátek totálně ostrouhal na úkor pro mě až příliš odtažité TSN. Radost mi udělala výhra J. Parsonse (Sheldon) a 2 Glóby pro Boardwalk Empire, ovšem tři ocenění (herci: gay, lesba a nej seriál) pro Glee mě zvedly mandle. Tak stupidní a klišovitý seriál už jsem dlouho neviděla. To, že ho žerou Amíci, by se dalo ještě chápat. Ale zahraniční novináři?/// Letos hýřili vtipem i předávající, a to nemálo: Douglasův stěr ostatních, když tleskali ve stoje, Buscemiho narážka na časový limit při děkovačce zakončený „sad music“ a nečekaně hodně pobavila T. Fey a S. Carell./// Poněkud mě zarazila jedna věc. Tři herci, kteří před pár dny předávali ceny na People's choice awards, si své role zopakovali znovu na Glóbech. To mají v Hollywoodu tak málo herců nebo je opravdu cosi shnilého ve státě kalifornském?// A na závěr módní koutek! Svůj androgynní vzhled podpořila T. Swinton příšerným bílým pytlem ze saténu s přišitou halenkou, vše zhoršila velmi nevýrazným líčením a absencí doplňků. Palec dolu! H. Bonham Carter - extravagantní jako vždy, účes jak čarodějnice a každou botou jinou (respekt!) způsobila na červeném koberci menší faux pas. A. Hathaway si vybrala na svůj věk až příliš konzervativní róbu - ohyzdné upnuté hnědé šaty navíc s flitry, A. Jolie se pokusila o comeback šílených ramenních vycpávek. Dámy sejděte se příště na disko večeru s hudbou ze 70´s!:) A cenu za nejvtipnější ksichtík večera získává M. Douglas (v pozadí snímku). Vítězkou v kategorii „nejlepší maskovací róba“ získává těhule (ano, plačte pánové) N. Portman za něžný model s růží, který díky nabrané látce šikovně zakrývá bříško. Nejvíc sexy byla M. Fox - ostatně jak jinak. Zvolila šaty ve starorůžové s odvážným rozparkem a šik řešeným vrškem z několika pruhů přes sebe. Palec (atd.) nahoru! [Zhlédnuto bez reklam, též doporučuji]. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další příklad toho, že předávání nejrůznějších ocenění se dá udělat s vtipem, půvabem, nadhledem a elegancí.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Spíše průměrný ceremoniál, který hodně zvedal hlavně Ricky Gervais. Řemeslně to bylo natočeno dobře a některé děkovačky byly správně emotivní, ale chtělo by to víc střihových montáží a občas nějaký ten svěží nápad, než jen odřikávat jednu kategorii po druhé. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Objektívne by to bolo za priemerné 3 hviezdy, pretože Ricky Gervais bol nesympatický a reklama každých cca 7 minút sa po prvej hodine nedala zniesť. Ale vítazi boli podla môjho gusta a tak mi to nedovolí nedať vyššie hodnotenie. Dakovná reč De Nira či skvelej Melissi Leo, standingovation pre Douglasa a konečne sa dočkal aj Fincher. Predošlé roky boli lepšie, ale ako predohra pred Oscarmi to bolo fajn. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Výsledky skvělé, předávání podprůměr. Nebýt skvělého Rickyho, šel byl ještě níž. Oproti Oscarům či Emmy mi zde chybí větší variace "výplně" jako retrospektivy, hudebně/filmová vystoupení atd. Zde je to neustále ve stylu - předání, děkovačka, reklama, předání, děkovačka, reklama atd. ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto a konec. Spokojenost není moc velká, ale dá se to přežít. Škoda že ani jednu cenu nedostal Leonardo DiCaprio a vůbec celý Inception, ale zase naopak jsem rád za dva Zlaté glóby, které dopluly k seriálu Boardwalk Empire, a to hlavně k Stevu Buscemimu. Také mě potěšil Christian Bale za vedlejší roli v The Fighter. Celá noc byla prováděna skvělým Rickym Gervaisem, který si na začátku ceremoniálu docela užil "drbání" hvězd, hh. ()

fishki 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais sa sťažoval u Conana O'Briana, že mu vela ľudí hovorilo, že bol minulý rok príliž mäkký. Tento rok teda mäkký ozaj nebol. Zosmiešnil asi všetkých čo tam ten večer boli. A jeho posledná veta "Thanks to God, for making me an atheist." to zaklincovala. Ja som sa bavil. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ceremonial dobry prumer. Host Ricky Gervais v pohode. Vkusne rozesazeni kolem kulatych stolecku podle jednotlivych filmu. Co se oceneni tyce, Social Network skutecne JE nejlepsi film roku, kteremu konkuruje snad jen Black Swan, takze 4nasobne oceneni je zcela na miste. Nejvetsi radost jsem mel za Davida Finchera (rezie) a Trenta Reznora (hudba) v obou pripadech 100% zaslouzena zalezitost. Jak jsem jiz psal v recenzi na TSN, Chris Nolan a Hans Zimmer se snazili, ale na tyhle 2 pany proste nemaji. (Nolan neumi tocit akci a Zimmer jede furt to same). Co se hercu tyce, tak zatimco v zenach to pravem nadiktovala Natalie Portman, v muzich zustava oceneni Colina Firtha velmi spatnym vtipem (mel to dostat Jesse Eisenberg za TSN), je blbost ocenit herce jen za to, ze hraje koktajici postavu, je to stejna fraska jako oceneni homosexualnich roli, pred par lety to byl Milk, ted jsou to Kids are Allright a Annette Benning, uz je to trapne a naprosto nezaslouzene. Vtipny moment bylo vitezstvi Katey "Leeela z Futuramy a Peggy ze Zenatyho" Sagal a nasledny zaber na naprosto vytlemeneho a obtloustleho Eda "Al Bundy" O'Neilla. A pridavam se ke standing ovation pro celozivotni oceneni Roberta De Nira. Povedena generalka na Oscary, kteri pokud pojedou v podobnem stylu a dopiluji jeste par nedostatku jako hlavni muzskou roli, nebudu mit na co si stezovat. 6/10 ()

Lauri 

všechny recenze uživatele

To samé, co u Oscarů, s tím rozdílem, že tady už můj oblíbenec Fincher cenu získal.. jinak jsem si sledování show moc užívala..:) ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojená. Rickyho ostrovtip a vzájemné "urážení se" s herci, kteří kategorie vyhlašovali, show pěkně zpestřilo. Za památný bych ovšem vyhlásila výstup Roberta Downeye Jr., korunovaný výhrou Annette Bening. A Glee, to byla třešnička na dortu. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Potvrdil jsem si pár věcí. Ricky Gervais je zábavnej a za mikrofonem je stokrát lepší než v hollywoodským filmu. Zúčastněné celebrity se povětšinou neuměj oblíkat a jediný, co hadrama vyjadřujou, je cena. Sošku nedostávaj ani na Globech ani na Oscarech nejlepší filmy a lidi, ale hollywoosky žádaní a tak hodně na objednávku politicky i ekonomicky. Generace hvězd 60./70, už fakt stárne. Definitivně musím mít sex s Milou Kunis. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Nemá smysl komentovat to, jak moc s udělením cen souhlasím, tak jen jedno - nejlepší scénář dát týpkoj, který v podstatě jen přepsal události staré pár let zpátky, no nevím no....Jinak skvělý pořad, Ricky je klasika, která nezklame, neskutečně mě baví. ()

Reklama

Reklama